Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 16:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 53 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4

Kojem će tipu pastira pripadati slijedeći Sveti Otac?
Po uzoru na Benedikta XVI 57%  57%  [ 4 ]
Po uzoru na Franju 43%  43%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 7
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 19, 2025 12:27 

Evo, kritizira Trumpa, njegovu politiku prema imigrantima.
Ništa mi se to ne sviđa.

Vrh

PostPostano: Sri stu 19, 2025 14:39 

Isto ovo pitanje postavila sam jednom pametnom i uvaženom svećeniku i kroz njegov odgovor vidim da misli kao i ja.

Nismo ni sumnjali da je drugačije. Koja brutala. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet stu 20, 2025 12:47 

Papa Lav susreo se s istaknutim bračnim homoseksualnim parom

https://i.postimg.cc/L8rb5cdH/prope-2.jpg

Je li ovo istina?

Vrh

PostPostano: Pet stu 21, 2025 09:31 

To je samo slika bez teksta pa se iz toga ne može zaključiti o čemu se tu radi.

Vrh

PostPostano: Pet stu 21, 2025 16:02 

Papa Lav susreo se s istaknutim bračnim homoseksualnim parom

https://i.postimg.cc/L8rb5cdH/prope-2.jpg

Je li ovo istina?

Po meni je to sasvim u redu. Svaki čovjek ima dostojanstvo Božjeg stovrenja, makoliko zastranio.
Bilo bi ružno da papa bježi od ljudi i komunikacije, nekako potpuno suprotno onom što je Krist radio.

Vrh

PostPostano: Pet stu 21, 2025 16:54 

To sam našla na jednom drugom forumu ali nisam sigurna je li istina. Nigdje drugdje ne mogu naći. Možda je AI vijest.
Po meni to nikako nije u redu. Jer ne osuđuje se čovjek, nego grijeh. To dvoje se nimalo ne suzdržavaju grijeha pa primajući (ako je istina) takve, Papa daje otvorenu podršku tome, nastavlja ono što mi se nije sviđalo kod predhodnika i čini konfuziju među katolicima. Opet, ponavljam, AKO...

Vrh

PostPostano: Pet stu 21, 2025 19:54 

Po meni je to sasvim u redu. Svaki čovjek ima dostojanstvo Božjeg stovrenja, makoliko zastranio.
Bilo bi ružno da papa bježi od ljudi i komunikacije, nekako potpuno suprotno onom što je Krist radio.

To je u redu isključivo ako ih je nedvosmisleno pozvao da se rastaju i obrate od tog zla, jer u protivnom u pitanju je spas njihovih duša. Nadam se da papa nije propustio to učiniti, radi spasenja njihovih duša, ali i svoje vlastite.

Ista stvar je i s onim tzv blagoslovima istospolnih parova. Ako ti ljudi s takvog blagoslova odu ohrabreni u svom grijehu, jao njima, a jao i svećeniku koji ih je učvrstio u grijehu, umjesto da ih pokuša odvratiti od tog zlog puta.

Neovisno o ovom konkretnom slučaju, nema nikakve sumnje da je Leo Franjo 2.

Vrh

PostPostano: Uto stu 25, 2025 18:49 

KATEHEZA PAPE FRANJE

NA OPĆOJ AUDIJENCIJI

Srijeda, 26. travnja 2017.

"I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta" (Mt 28, 20): obećanje koje daje nadu

Ovaj dio je jako lijepi;

Dokad će trajati Božja briga prema čovjeku? Dokad će Gospodin Isus, koji putuje s nama, dokad će se on brinuti za nas? Odgovor Evanđelja ne ostavlja mjesta sumnji: sve do svršetka svijeta! Proći će nebo, proći će zemlja, bit će izbrisane ljudske nade, ali Božja riječ je veća od svega i neće proći. A On će biti Bog s nama, Bog Isus koji hodi s nama. Neće biti dana našeg života u kojem će se Božje srce prestati brinuti za nas. Ali netko bi mogao reći: "Što to govorite?" Kažem ovo: neće biti dana našeg života u kojem će se Božje srce prestati brinuti za nas. On se brine za nas, i putuje s nama. A zašto to čini? Jednostavno zato što nas ljubi. Jeste li to razumjeli? On nas ljubi! A Bog će sigurno providjeti za sve naše potrebe, neće nas nikada napustiti u vremenu kušnje i tame. Ta sigurnost traži da se ugnijezdi u našu dušu kako se nikada ne bi ugasila. Netko to naziva "Providnost", to jest Božja blizina, Božja ljubav, Božji hod s nama naziva se također "Božja providnost": on proviđa za naš život.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 53 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4

Vrijeme na UTC + 01:00 sata