ema je napisao/la:
Barnaba, nisam rekla da je to zlo, govorim o razmišljanju; od dva zla birajmo manje, ali sam naglasila da nije nikakva sablazan da su djevojčice i djevojke ministrantice, dakle nije zlo.
Ja se tebi uopće nisam obratio (vidiš da te prije nisam ni citirao) već sam komentirao stav koji je „izbijao“ iz mnogih postova. Kako se tebi nisam obraćao nisam niti tvrdio da si „rekla“ kako je nešto ministriranje djevojčica zlo. Budući se nisam nikome obraćao mogao sam iznijeti svoje mišljenje o temi i na način kako ne razumijem stav da je ministriranje djevojčica zlo. Ako ti ne dijeliš taj stav ne moraš se osjećati prozvanom.
ema je napisao/la:
Ali sneni ti je već rekao da podastreš dokumentaciju koja potvrđuje da je Crkva to odobrila, a ti sad tražiš dokumentaciju u kojoj brani. Ako je u dokumentaciji stajalo da to mogu biti muškarci, onda bi ti trebao podastrijeti dokumentaciju koja donosi tu novost da žene mogu biti ministrantice.
To što je sneni nešto tvrdio nije nikakav dokument. Ja sam ovdje jedini podastro kanone iz važećeg Zakonika crkvenog prava (čak mi nije jasno zašto ti ne čitaš postove) dok drugi nisu podastrli ništa do li svog ili tuđeg mišljenja.
O kojoj dokumentaciji govoriš, gdje je to Sneni dao?
Ne razumijem što tebi smeta da i ja zatražim, potpuno legitimno, dokumentaciju koja izričito zabranjuje djevojčicama ministriranje?
ema je napisao/la:
Tvoj govor daljnji opet uvodi ženska prava i ta prava bi nas mogla koštati upravo uvođenje žena svećenica, a onda adio Kristova crkvo.
Ja ništa ne govorim već pišem a nisam pisao ono što ti sada tvrdiš. Za razliku od drugih pišem samo o temi o kojoj raspravljamo a ne uvodim druge teme poput homo brakova, žena svećenica. Vjerujem da ima ljudi kojima svaka ženska služba osim čišćenja može značiti raspad Crkve, no zašto bi obraćao pažnju na njih a ne na Krista kojemu žene nisu nikada smetale, nije ih tjerao od sebe samo zato da drugi ne bi krivo pomislili kako im je dao svećeničku službu.
ema je napisao/la:
Ja kao žena zadovoljna sam položajem u Crkvi, i želim za svoje kćeri (imam malenu koju bi baš krasno bilo vidjeti kako ministrira) da budu malene,pokorne, poput Marije, da se nigdje ne guraju, da budu samozatajne, po strani, kako je i Marija bila, da služe gdje ih je Bog postavio, a da službe muške ostave muškima.
To je hvale vrijedno no možeš li mi pokazati gdje se u važećem Zakoniku crkvenog prava tvrdi da je služba ministriranja isključivo muška služba?
ema je napisao/la:
Ovaj dječak ministrant, ti bi digao ruke od djeteta koje je u problemima i samo odličnike stavio oko oltara? Mislim da Isus zove bolesne, jadne, zalutale....
To da se u ministrante biraju djeca besprijekorna vladanja je standard koji je u tradiciji Crkve odavno, a njegovim ukidanjem bi se svakako prouzročilo više štete nego dopuštenjem da ministriraju djevojčice.