Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 26, 2026 16:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 29, 2015 18:19 

Ivanka Ivanković Elez o posljednjem redovitom ukazanju

«Gospa me je pitala što bih željela. A ja sam je zamolila da vidim svoju zemaljsku majku.

Slika

Gospa se je nasmiješila i kimnula glavom. Tada se odjednom stvorila moja mama. Bila je nasmijana. Gospa mi je rekla da ustanem. Ja sam ustala. Mama me je zagrlila, poljubila i rekla: ‘Sine, tako sam ponosna na tebe!’ Mama me je poljubila i nestala. Nakon toga Blažena Djevica Marija mi je rekla ovo: ‘Drago moje dijete, danas je naš zadnji sastanak. Ne budi žalosna, jer ću ti dolaziti na svaku godišnjicu osim ove. Dijete moje, nemoj pomisliti da si nešto pogriješila, te ti zbog toga ne ću više dolaziti. Ne, nisi!
Planove koje je imao moj Sin i ja, ti si prihvatila svim srcem i izvršila. Budi sretna, jer ja sam tvoja Majka koja te ljubi svim srcem. Ivanka, hvala ti što si se odazvala pozivu moga Sina i bila ustrajna i vazda uz njega ostala dokle je on to od tebe tražio. Dijete, reci prijateljima da smo moj Sin i ja uvijek uz njih kada nas traže i zovu. Ovo što sam ti govorila ovih godina i o TAJNAMA još nećeš nikomu reći dok ti ja ne kažem. Ivanka, milosti koje si dobila ti i tvoja braća nije dobio nitko do sada!’ Nakon tih riječi Gospu sam zapitala mogu li je poljubiti. Ona je samo kimnula glavom. Poljubila sam je. Zamolila sam je za blagoslov. Blagoslovila me je, nasmijala se i rekla: ‘Pođi u miru Božjem!’ Polako je odlazila, s njom su otišla i dva anđela. Blažena Djevica Marija je bila jako vesela.»

Slika

četvrtak, 13.11.2008.

SVJEDOČENJE VIDJELICE IVANKE IVANKOVIĆ-ELEZ IZ MEĐUGORJA

Vidjelica Ivanka Ivankvić-Elez iz Međugorja bila je sa suprugom Rakjom gošća u subotu, 8. studenog u franjevačkom samostanu.

Susret su povodom u našoj nadbiskupiji Godine braka i obitelji organizirali Franjevački svjetovni red i Udruga „Hrvatska budućnost“. Ivanka je majka troje djece, i sa suprugom Rajkom živi u Miletinu pokraj Međugorja. Dok su drugi vidioci; Mirjana, Marija, Vicka, Ivan i Jakov dobili poslanje da mole na različite nakane; za bolesne, mlade, one koji nisu upoznali Božju ljubav…, Ivankino je poslanje da moli za sve obitelji. Ona je poslije večernje mise koju su predvodili fra Ivan Sršan i gvardijan fra Sebastijan Golenić posvjedočila što joj se sve dogodilo nakon što je na brdu ukazanja 1981. prvi puta vidjela Gospu, pa sve do danas. Spomenula je i sva silna ispitivanja koja su u onim komunističkim vremenima morali proći, a imala je tek 15 godina. „Nije nam bilo nimalo lako, no, Gospa nam je davala snage i sve smo izdržali“, kazala ja ta tiha i samozatajna žena koja je ostvarenje svog poslanje vidjela u krugu svoje obitelji, jer kako je rekla, tu najviše možemo posvjedočiti svoju vjeru. Tako je njeno svjedočenje u samostanu bilo i prvo javno svjedočenje. O Gospi i ukazanjima nije puno pričala, osim što je naglasila kako su njene riječi siromašne da opiše tu milinu i ljepotu Gospinog lika. „Ono što je najbitnije, jest da Vam posvjedočim da Gospa poručuje da je s nama, da nas voli, da smo joj svi dragocijeni, da je ona Kraljica Mira, da i poslije ovoga života postoji život vječni... „Vidjeti Gospu velika je milost, ali i odgovornost, istaknula je, no, najvažnije je vidjeti je srcem, a to može svatko od vas ukoliko joj otvori srce“, kazala je. Govoreći o braku naglasila je važnost svetosti braka, dodavši kako je u braku potrebno puno praštanja, odricanja, molitve i posta, što Gospa stalno ponavlja u svojim porukama. Na pitanje kako ona moli za obitelji, kratko je odgovorila, da je to nekada u šutnji, nekada u molitvi krunicu.., no uvijek nastoji otvoriti srce, moliti srcem. „Možemo imati sve, ali ako nam u srcu nije mir, ništa ne možemo“, zaključila je dodavši kako su najveći znak Međugorja mnogobrojni obraćeni ljudi koji dolaze sa svih strana svijeta. Doživjeti tolike ispovijedi među kojima ima dosta onih koji se nisu ispovijedali i 5o godina, i njihova svjedočenja, doista su najveći znak koji Gospa i Isus čine u Međugorju“, zaključila je. Fra Ivan Sršan zahvalio je Ivanki na svjedočenju koji je izrekla u ljubavi i jednostavnosti.
Zahvalivši gošći, Ilija Gašić, služitelj Mjesnog bratstva naglasio je kako su deseci tisuća vjernika iz Slavonskog Broda i to po više puta hodočastili u Međugorje. Prisjetio se i godine 1981. kada je FSR bio prvi organizator odlazaka vjernika u Međugorje. Tada ih je godinama ispred samostana s ljubavlju vodio pok. dida Stipe Perković, a poslije njega do danas Frano Jagustin. Žalja nam je bila da i ljudi koji nisu mogli hodočastiti u Međugorje čuju nešto više o svim događanjima, kazao je Ilija te zahvalio poduzeću Argus i njegovom direktoru Nikici Stevanoviću koji je i ove kao i prošle godine financijski pomogao u organizaciji susreta. Poznato je da već nekoliko godina Argusovi djelatnici o trošku poduzeća umjesto poslovne večere hodočaste u Međugorje, što je njihov zavjet i zahvala Gospi.

Vrh

PostPostano: Pet sij 30, 2015 15:59 

Svjedočenje vidioca Ivana Dragićevića:

U utorak 16. rujna 2008, u katedrali sv. Stjepana u Beču gdje je bila organizirana Molitva za mir, pred nekoliko tisuća ljudi govorio je i Ivan Dragićević.

Slika

Katedrala je bila prepuna vjernika iz raznih molitvenih skupina i pokreta. Sastali su se pod geslom „Poruka za tebe“. Za neometani tijek događaja brinuli su Maltezeri. Malteška mladež bila je aktivno uključena i u pripreme. Pod vodstvom Mag. Oktaviana Eiselsberga organizacija je bila izvrsna.
Program u katedrali započeo je u 16 sati molitvom Anđela Gospodnjeg. Uslijedila su dva osobna svjedočanstva.
Alfred Ofner, voditelj vatrogasne brigade iz Badena, govorio je o svojem iscjeljenju u međugorskoj crkvi. Brat Michele iz zajednice „Marija Kraljica Mira“ svjedočio je o svojem dugotrajnom putu izlaska iz „krize seksa, droge i rock glazbe“. Jedan svećenik bio mu je platio putovanje u Međugorje gdje je u jednom trenutku osjetio koliko ga Bog ljubi, te je tako u njemu započeo put obraćenja.
U 17 sati riječ je imao Ivan Dragićević: „Došli smo susresti Isusa i potražiti zaštitu i sklonište kod njegove Majke.“ Opisao je prva dva dana ukazanja i priznao da se tijekom svih ovih 27 godina svakodnevno pitao: „Zašto baš ja? Zar nema nekog boljeg od mene?“ Svoje osobno obraćenje vidi kao proces, program za svakodnevni život. „Marija me uzela u svoju školu. Trudim se biti dobar učenik i dobro raditi svoje domaće zadaće, ja i moja obitelj.“
Poruka je već 27 godina uvijek ista: Mir između Boga i čovjeka i mir među ljudima, mir u srcima putem obraćenja, molitve, pokore i posta, vjere i ljubavi, praštanja, čitanja Biblije i slavljenja Euharistije. Samo po molitvi svijet može duhovno ozdraviti.
Uslijedila je zajednička molitva radosnih otajstava krunice, a nešto prije 18.40 h Ivan je kleknuo pred oltarom. Oko 10 minuta, za trajanja Ivanova susreta s Gospom, u katedrali je usprkos velikog nazočnog mnoštva vladala potpuna tišina. U 19 h, Dr. Leo M. Maasburg, Nacionalni direktor organizacije Missio Austria, u suslavlju s dvadesetak svećenika predslavio je svetu Misu. Tijekom cijele večeri drugi su svećenici u katedrali stajali vjernicima na raspolaganju za ispovijed, razgovor i zajedničku molitvu na razne nakane. Neobično mnogo vjernika prihvatilo je tu ponudu.
Dirljiva je bila i molitva Vjerovanja i sedam Očenaša. Zdravomarija i Slavaocu za mir, poslije sv. Mise, koju su svećenici i vjernici molili klečeći.
Po završetku sv. Mise, Ivan je govorio o svojem susretu s Majkom Božjom: „Marija je bila radosna i pozdravila nas je riječima: 'Hvaljen Isus'. Onda je raširenih ruku duže vrijeme molila za sve, a napose za bolesne. Marija je blagoslovila sve nazočne i sve predmete.“ Ivan je rekao da se Marija s nama raduje, te da nas poziva živjeti poruke. „Draga djeco, s vama želim ostvariti svoje planove. Molite sa mnom za mir u obiteljima.“ S Ivanom je molila Očenaš i Slavaocu, kratko s njime osobno razgovarala, i otišla. Međugorski svjedok zahvalio je za ovu večer sa željom da dobro sjeme proklija, i rekao da ostaje povezan sa svima u molitvi.
U 20.30 h uslijedilo je euharistijsko klanjanje – sat Milosrđa.
U srijedu 17. rujna 2008, Kardinal Dr. Christoph Schönborn, Bečki nadbiskup, primio je gosta iz Međugorja na podnevnu molitvu u svojoj kućnoj kapelici, te na razgovor pri kojem mu je vidjelac prenio najvažnije Gospine nakane. Susret na kojem su sudjelovali i bečki prijatelji Međugorja odvio se u vrlo srdačnom ozračju.

Slika

Ivan se susreo i s apostolskim nuncijem u Austriji, nadbiskupom Dr. Edmondom Farhatom. Njegova ekscelencija posjetila je Međugorje još 1998., u svojstvu nuncija u Sloveniji. Poput svih Libanonaca, tijesno je povezan s Marijom, Kraljicom Mira.

Vrh

PostPostano: Pet sij 30, 2015 18:03 
Administrator

Jeremija, pročitaj pravila foruma, dugački copy-paste tekstovi nisu dozvoljeni, za normalnu raspravu stavi samo link ili kratki isječak i napiši svoje mišljenje o tekstu.

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 19:13 

Najmlađi međugorski vidioc Jakov Čolo:

Slika
Fotografija iz prvih dana ukazanja: Mirjana, Vicka, Ivanka, Ivan, Marija i mali Jakov.

Video zapis na linku bilježi trenutak kad doktorica psihologije ispitiva malog Jakova:
https://www.youtube.com/watch?v=SksoWUcuHPo

Jakov Čolo: "Ako imamo Boga, imamo sve!"

Kako je u tim trenutcima postupala vaša majka, budući da ste sin jedinac?

Ispočetka, kad sam rekao da sam vidio Gospu, moram priznati da reakcije i nisu bile tako dobre, jer to je za njih bilo uzimati Božje ime uzalud... Kad je mama vidjela moje promjene, jer je znala kakav sam do tada bio, počela je vjerovati. A mama kao i svaka mama, uvijek se brine. Znate da je ispočetka bilo poteškoća i s policijom. Roditelji su se uvijek brinuli da nam se ne dogodi nešto loše. Hvala Bogu, uvijek su nas podržavali i štitili, kao i naši župljani. Zaista svima moram reći jedno veliko ‘hvala’........( više)... http://www.medjugorje-info.com/hr/medjugorje/o-medjugorju/vidioci-govore/106-vidioci-govore/jakov-colo-ako-imamo-boga-imamo-sve.html

Na snimanju serijala "Lijepom Našom" u Čitluku, Ivana Kovač i jakov Čolo pjevaju, "Božji Blagoslov".
https://www.youtube.com/watch?v=7_DZnCphtI8

Slika
Jakov Čolo sa svojom obitelji.

O postu:

* Neki su zamolili da im riješite dvojbu o postu. Može li se za post umjesto kruha upotrijebiti pecivo ili što slično i posti li se do ponoći ili do jutra?

- Dan traje dvadeset četiri sata. Neki jedu navečer. Gospa nikoga ni na što ne prisiljava. Znamo što je kruh, znamo što je voda. Ljudi kažu da je to teško pa nalaze kojekakve izgovore, a kad se ide na more, drže se dijete radi izgleda. Može se i postiti ako se hoće, jer nam post treba za naš život, za našu budućnost. U svemu se trebamo malo žrtvovati....... (više)...
http://www.virtualmedjugorje.com/hr/GM-Jakov.html

Vrh

PostPostano: Pon vel 02, 2015 16:47 

Gospina poruka preko Mirjane, 02. 02. 2015g.:

Slika

"Draga djeco! Evo me,među vama sam.

Gledam vas, smiješim vam se i ljubim vas kako samo Majka može. Po Duhu Svetom koji dolazi po mojoj čistoći vidim vaša srca i prinosim ih svome Sinu. Već dugo vremena od vas tražim da mi budete apostoli, da molite za one koji nisu upoznali ljubav Božju. Tražim molitvu rečenu iz ljubavi, molitvu koja čini djela i žrtve. Nemojte gubiti vrijeme razmišljajući o tome jeste li dostojni da mi budete apostoli. Nebeski Otac će sviju suditi, a vi Ga ljubite i slušajte. Znam da vas ovo sve zbunjuje i sam moj boravak među vama, ali prihvatite ga s radošću i molite da shvatite da ste dostojni raditi za Nebo. Moja ljubav je nad vama. Molite da moja ljubav pobijedi u svim srcima, jer to je ljubav koja prašta, daje i nikad ne prestaje. Hvala vam."

U nastavku pogledajte video zapis sa jutrošnjeg ukazanja Mirjani. Za vrijeme ukazanja na Mirjaninu licu vide se snažno izraženi trenutci emocija. Nedavno su je pitali zašto je plakala za vrijeme ukazanja, Mirjana je rekla: "Plakala sam jer mi je Gospa pokazala patnje male dijece u svijetu":

https://www.youtube.com/watch?v=3csPaw0Zq2o&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404#t=58

Vrh

PostPostano: Ned ožu 01, 2015 13:31 

Redovna poruka preko Marije Pavlović Luneti;

Poruka, 25. veljača 2015

„Draga djeco!
U ovom milosnom vremenu sve vas pozivam: više molite a manje pričajte. U molitvi tražite volju Božju i živite je po zapovijedima na koje vas Bog poziva. Ja sam s vama i s vama molim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 13:13 

Gospina poruka preko vidjelice Mirjane, 02.03.2015. :

"Draga djeco!

Vi ste moja snaga. Vi, apostoli moji koji svojom ljubavlju, poniznošću i tišinom molitve činite da se upozna moj Sin. Vi živite u meni. Vi mene nosite u svome srcu. Vi znate da imate majku koja vas ljubi i koja je došla da donese ljubav. Gledam vas u Nebeskom Ocu, vaše misli, vaše boli, patnje i prinosim ih svome Sinu. Ne bojte se, ne gubite nadu, jer moj Sin sluša svoju majku. Od kad' se rodio On ljubi i ja želim da tu ljubav upoznaju sva moja djeca. Da mu se vrate oni koji su Ga radi svoje boli i nerazumijevanja ostavili i da Ga upoznaju svi oni koji Ga nikad nisu znali. Zato ste vi tu, apostoli moji, i ja kao majka s vama. Molite za čvrstoću vjere, jer iz čvrste vjere dolazi ljubav i milosrđe. Po ljubavi i milosrđu pomoći ćete svima onima koji nisu svjesni da biraju tamu umjesto svjetlosti. Molite za svoje pastire jer oni su snaga Crkve koju vam je ostavio moj Sin. Po mome Sinu oni su pastiri duša.

Hvala vam."

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 20:40 

Jeremija kako ovo komentiraš? https://www.youtube.com/watch?v=yp7UNFdnuis

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 21:41 

romanac je napisao/la:

A zar treba komentirati :shock:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 15, 2015 08:47 

romanac je napisao/la:

Netko se zavjetuje na žrtvu iz ljubavi prema Bogu, i, jedino mu je važno da je Bog vidi, a "dr" Ante se upustio u snimanje dokumentarca zbog medijske pozornosti. Očito je u tome uspio!!

Ja sam 98g. išao do Splita (Ivan Pavao II ),tri dana i tri noći pješice, samo su moji najbliži znali za to. Mnogi su otkazali putovanje, išao sam sam. Mnogi su me kasnije smatrali čudakom, ipak se saznalo malo šire. Ja sada kažem da mi je Bog udjelio više nego sam mogao i zamisliti, mada tada ništa nisam tražio za sebe, jedino sam zahvaljivao Bogu na onome što mi je već dao.
Ali Bog se pobrinuo i za znak onima koji su me ismijavali:
Nekoliko godina nakon toga, moja jedna po jedna kćerka upisuje fakultet u Splitu.... Njih sve tri započimaju životnu karijeru upravo u Splitu, - takav razvoj događaja i uspjeh svoje djece bi poželio svaki roditelj.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 15, 2015 09:41 

[quote="Jeremija" a "dr" Ante se upustio u snimanje dokumentarca zbog medijske pozornosti. Očito je u tome uspio!![/quote]
Kako to da takav "dr" vjeruje u Međugorje?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 15, 2015 10:15 

romanac je napisao/la:
...
Kako to da takav "dr" vjeruje u Međugorje?

Ja se ne želim upuštati u analizu tko koliko i kako vjeruje u međugorska ukazanja. Samo znam iz osobnog iskustva da nitko ne može niti približno shvatiti međugorski fenomen ako ne slijedi poruke.
Osnovne poruke su: Obraćenje, molitva, sv. Misa, post o kruhu i vodi srijedom i petkom.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 18, 2015 18:04 

Gospa je obećala vidjelici Mirjani da će imati ukazanje svakog 2. u mjesecu i na svoj rođendan, - 18.03.
Slika

Gospina poruka preko vidjelice Mirjane, 18.03.2015.

"Punim srcem vas molim, molim vas djeco očistite vaša srca od grijeha i uspravite ih k Bogu i vječnom životu.

Molim vas budite budni i otvoreni za istinu. Ne dozvolite da vas sve ovozemaljsko udalji od prave spoznaje zadovoljstva u zajedništvu s mojim Sinom. Ja vas vodim putem istinske mudrosti, jer samo uz istinsku mudrost možete spoznati pravi mir i pravo dobro. Nemojte gubiti vrijeme tražeći od Nebeskog Oca znakove, jer najveći znak On vam je već dao, to je moj Sin. Zato, djeco moja, molite da bi vas Duh Sveti mogao uvesti u istinu, pomoći vam da je spoznate i po toj spoznaji istine budete jedno s Nebeskim Ocem i mojim Sinom. To je spoznaja koja daje sreću na zemlji i otvara vrata vječnoga života i bezgranične ljubavi. Hvala vam."

Vrh

PostPostano: Sri ožu 18, 2015 18:41 

http://www.livno-online.com/bih/5737-va ... ragicevica

Vrh

PostPostano: Čet ožu 19, 2015 06:59 

jehudiel je napisao/la:
http://www.livno-online.com/bih/5737-vatikan-zabranio-medugorska-ukazanja-ivana-dragicevica

Daj pitaj biskupe što vide loše u ovim porukama:

"Pomogli ste mi svojom molitvom da se ostvare moji planovi. Molite dalje da se ostvare u potpunosti..................

Molim obitelji župe da mole obiteljsku krunicu. 25. lipnja 1985. Pozivam vas da pozovete sve na molitvu krunice. Krunicom ćete pobijediti sve nedaće koje sotona sada želi nanijeti Crkvi katoličkoj. Molite krunicu svi svećenici! Posvetite vrijeme krunici!....................

8. kolovoza 1985.
Danas vas pozivam da stupite, napose sada, molitvom protiv sotone. Sotona želi više djelovati sada kada znate da djeluje. Draga djeco, obucite se u bojnu opremu i krunicom ga pobijedite.............................

12. lipnja 1986. Danas vas pozivam da počnete živom vjerom moliti krunicu. Draga djeco, vi želite dobiti milosti, a ne molite. Ja vam ne mogu pomoći jer se vi ne želite pokrenuti. Pozivam vas da molite krunicu i da vam krunica bude obveza koju ćete obavljati s radošću. Tako ćete shvatiti zašto sam ovako dugo s vama. .................

25. veljače 1988.
Svjedočite svojim životom. Žrtvujte svoje živote za spas svijeta. Ja sam s vama i zahvaljujem vam, a na nebu ćete od Oca dobiti nagradu koju vam je obećao. Zato dječice, ne bojte se! Ako molite, sotona vam ne može ni malo nauditi jer ste vi djeca Božja i Bog vas nadgleda. I neka vam krunica uvijek bude u rukama kao znak sotoni da meni pripadate.....................

25. siječnja 1991.
Bog me je poslao među vas da vam pomognem. Ako hoćete, prihvatite krunicu! Već sama krunica može učiniti čudesa u svijetu i u vašim životima. .............

25. kolovoza 1997.
Živite sve riječi koje sam vam davala u ovom milosnom vremenu i obnovite molitvu dok vam molitva ne postane radost. Posebno pozivam one koji su se posvetili mome Bezgrješnom Srcu da postanu primjer drugima. Pozivam sve svećenike, redovnike i redovnice da mole krunicu i uče moliti druge. Krunica mi je, dječice, posebno draga. Preko krunice otvorite mi svoja srca i mogu vam pomoći. ...................

25. travnja 2001
. Kad ste umorni i bolesni i vaš život izgubi smisao, uzmite krunicu i molite, molite sve dok vam molitva ne postane radosni susret s vašim Spasiteljem."

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata