Meni je osobno i jedno i drugo poprilično ružno. Ako je trebalo dat dojam ovog rastrganog svijeta ok, ali mi impresiju ljepote i sklada sigurno ne ostavlja. Ali već sam dobila kritike kad sam na fejsu napisala kako mi se ne sviđa ni kalež, ni patena. Sve mi je to nekako grubo, masivno (masivno može biti lijepo, ovisi o predmetu). Valjda me pregazilo vrijeme

Sam oblik i nije toliko loš kolko su reljefi nezgrapni i očajni. Meni se načelno ne sviđa ta besmislena asimetrija, ne znam zašto se toliko forsira u crkvenoj arhitekturi, u eksterijerima i interijerima podjednako. Ne znam jel to imitiraju Gaudija, ali ne uspijeva. Njegova je asimetrija preuzeta iz prirode, iz asimetričnih oblika koji se u njoj javljaju kao posljedica djelovanja prirodnih zakona. Nasuprot toj asimetriji koja oponaša geometriju prirode, današnja popularna asimetrija je proizvoljna i bez ikakve logike, cilj joj je samo da stvori nešto unikatno, estetika i simbolika su potpuno nevažni. Ružna asimetrija koja buja iz egoizma. I još kad uzmemo u obzir da je u Bibliji asimetrija simbol prisutnosti nečiste sile ("sedam glava i deset rogova"), trebali bi se zapitati malo oko toga.