hrki je napisao/la:
Bože dragi o kojoj logici se kod vas radi???
Mislim da ćeš požalit što pitaš
hrki je napisao/la:
valjda Katekizam i crkveni učiteljstvo
Tko je veći po hijerarhiji; oni koji su prije par godina pisali Katekizam i prijašnji papa ili ovi danas papa?

Pa ti nemaš pojma
hrki je napisao/la:
ako tebi papa kaže da skočiš s nebodrea i da ćete spasiti anđeli prije nego što padneš na zemlju hoćeš li ti vjerovati da je papa nepogrešiv i poslušati ga?
Poniznost Hrki, je najveća vrlina koju čovjek može imati.
hrki je napisao/la:
hočeš možda u skladu s duxovom logikom reći, papa ne može pogriješiti i onda ćeš skočiti s nebodera uzdajući se u paine riječi?
Nije bitno ni najmanje koliko papa govori istinu. I da papa ne govori istinu, ti si kao katolik opet dužan ga poslušat. Znaš tko ne može bit ponizan i poslušan, jel imaš pojma zašto je bitno slušat papu?
Ako jedan Benedikt XVI može iskazat
bezuvjetnu poslušnost papi, ne kontam kojom logikom ti ne možeš. Po čemu si veći sad več od dviojice papi?? Gdje je tu točno logika? Sad znaš bolje i od Benedikta?

Ti ne znaš ni ono što neznaš
hrki je napisao/la:
mislim da je svima jasno da papa može pogriješiti
ja ,sam to rekao retorički, teoretski...na tom smo nivou pričali...ne praktičnom kako traži Sara!
Papa ne može pogriješiti, on je nepogriješiv u našim očima. On može pogriješiti pred Bogom, ali ne pred tebom, o tome ti mi pričamo. Kad papa pogriješi ti neš imat pojma da je on pogriješio

A da papa i pogriješi, ti moraš slušat što onkaže. Ako papa kaže: ubij, ti kolji, bez razmišljanja. Ako papa kaže skači, skači bez razmišljanja. Što mislip, zakaj imamo papu, ak je svak u stanju odlučit što je točno, a što ne. Crkva je hijerarhija, papa je naša glava, ti nemaš svoju glavu, zapamti to, zapamti to dobro. Kad počneš mislit svojom glavom ti si izgubljen slučaj! Ne ti, nego svi mi.
hrki je napisao/la:
teoretski znči, ako bi papa pričao gluposti i hereze niste ga dužni slušati...o tom krivom povodu govori Križar i kaže da ako 'papa daje heretičan nauk da onda to može povući ljude da se povedu za njim
kako to? pa zato jer je autoritet!
mnogima je b.perić veliki i nepogrešiv autoritet ( sari, snenom,angelusu , crnom šmajserašu itd ) i pozivaju se samo na njegov autoritet i zbog njega ne vjeruhu u međ.
možeš onda misliti koliko je veći autoritet papi i koliko on može više autorit. djelovati na ljude!
O tom se i radi, da papa kaže da je sunce mjesec, Perić mora promijenit mišljenje, a s njim i svi vjernici. Da papa kaže da je zemlja ravna, zemlja je opet ravna, i kraj priče. Mi nismo tu da raspravljamo, mi smo tu da slušamo. On je autentičan glas Crkve, bez obzira što ti tvrdio. To se zove kanonska poslušnost. Ti o tom pojma nemaš
Katolik mora bit poslušan papi, svećenstvu i biskupima, a najveći je papa. Ja ne kontam da to ljudi ne mogu skontat. Btw papa ako kojim slučajem da herezu, ne postoji mjerodavno tijelo da se izjasni da je to hereza, već se ostaje poslušan papi. Zato što nam po vjeri ne postoji mogoćnust da "svrgnemo" papu. Papa je biran samim Bogom, i nemre Bog ić protiv nečeg što nam konstantno govori. Luther to nije mogao razumit, a nemreš ni ti čini mi se