Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 15:46

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 590 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 08, 2015 19:38 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Bog ne može činiti nedostojna djela. zato i čovjekovo tijelo nije nastalo evolucijom čimpanze.
over&out. :mrgreen:

To evolucija ne naučava... De se obrazuj malo...

Usput...

Vrh

PostPostano: Pon svi 11, 2015 23:09 

KRIŽAR2 je napisao/la:
nakon počinjenja istočnog grijeha, ljudski spolni odnosi postaju nečisti

Ne, spolni odnos nije nečist. Brkaš pojmove, smešan si. Ako je spolni odnos nečist, onda su se ljudi razmnožavali preko gomolja u srednjem vijeku, s obzirom da je tad crkva imala zemaljsku vlast. Također ta teza; kako je spolni odnos nečist je promakla papi Ivanu Pavlu II., pa je eto greškom napisao dvije knjige; teologija tijela :mrgreen: :mrgreen:

KRIŽAR2 je napisao/la:
a Bog proglašava židovima neke životinje nečiste i zabranjuje im da ih jedu i žrtvuju na oltaru. također zabranjuje osobama sa fizičkim nedostacima da budu svećenici tj. da prinose žrtve jer je njihov fizički nedostatak posljedica istočnog grijeha.

:!:

KRIŽAR2 je napisao/la:
tek sakramentalnim brakom spolni odnosi prestaju biti nečisti i djeca se više ne rađaju u grijehu kao dotad.
prema tome, do počinjenja istočnog grijeha je sve čisto i savršeno.

Djeca se i dalje rađaju u "grijehu", tj istočnom grijehu. Jesi čuo za krštenje?

KRIŽAR2 je napisao/la:
Adam je čist i savršen, njegovo tijelo je bilo čisto i savršeno. i to ne radi toga što su se čimpanze parile nego radi toga što ga je Bog takvog stvorio.

Ako je Adam bio čistiji, i savršeniji od nas danas, kako to da je onda počinio grijeh?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 20:24 

Citat:
Ako je Adam bio čistiji, i savršeniji od nas danas, kako to da je onda počinio grijeh?

Možda zato jer je imao slobodnu volju i pogriješio? Jel nisu i demoni pali anđeli, što bi značilo da su nekad bili bolji, pa onda postali zli? Možda je istina ono što je, čini mi se, Sokrat govorio da čovjek postane dobrim djelima dobar, a zlim djelima zao, pa tako i anđeli.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 20:55 

Ignisardent je napisao/la:

Možda zato jer je imao slobodnu volju i pogriješio? Jel nisu i demoni pali anđeli, što bi značilo da su nekad bili bolji, pa onda postali zli? Možda je istina ono što je, čini mi se, Sokrat govorio da čovjek postane dobrim djelima dobar, a zlim djelima zao, pa tako i anđeli.

Na to i ciljam. Isti kao i mi.

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 18:43 

Ignisardent je napisao/la:

Imao je mogućnost pogrešnog izbora koja je pokazala što mu je u srcu.

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 13:42 

odlomak iz knjige "Život Isusa Krista po viđenjima bl. Anne Katarine Emmerich":

"Vidjela sam ove lažne izračune poganskih svećenika, istovremeno kad sam gledala Isusa kako naučava na Šabat u Arumi. Isus je govorio pred Farizejima o pozivu Abrahama i o njegovu kratku boravku u Egiptu, te kako je bio izložen pogreškama egipatskog kalendara. On im je rekao, da je svijet sad star 4 028 godina. Kad sam čula da je to Isus rekao, on sam imaše 30 godina."

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 15:07 

odlomak iz knjige "Život Isusa Krista po viđenjima bl. Anne Katarine Emmerich":

"Vidjela sam ove lažne izračune poganskih svećenika, istovremeno kad sam gledala Isusa kako naučava na Šabat u Arumi. Isus je govorio pred Farizejima o pozivu Abrahama i o njegovu kratku boravku u Egiptu, te kako je bio izložen pogreškama egipatskog kalendara. On im je rekao, da je svijet sad star 4 028 godina. Kad sam čula da je to Isus rekao, on sam imaše 30 godina."

Zanimljivo! Hvala na preporuci, obavezno ću nabaviti knjigu.

Vrh

PostPostano: Sri svi 27, 2015 07:47 

može li mi netko odgovoriti kako je moguće da crkva prihvaća mogućnost teorije evolucije kompatibilne sa katoličkim naukom kad sama biblijska geneologija uči da je zemlja stara ne više od 6 000 godina. naime, do toliko se godina dolazi izračunima kad se računaju svi potomci od Adama do Isusa kako je zapisano u Bibliji. pa ne možemo te zapise shvaćati kao metaforičke ili prenesene kad su oni očito zapisani faktografski i tako se trebaju shvaćati. druga je sad stvar jesu li ti podaci istiniti. meni je teško povjerovati da Biblija laže...

Vrh

PostPostano: Sri svi 27, 2015 16:40 

može li mi netko odgovoriti kako je moguće da crkva prihvaća mogućnost teorije evolucije kompatibilne sa katoličkim naukom kad sama biblijska geneologija uči da je zemlja stara ne više od 6 000 godina. naime, do toliko se godina dolazi izračunima kad se računaju svi potomci od Adama do Isusa kako je zapisano u Bibliji. pa ne možemo te zapise shvaćati kao metaforičke ili prenesene kad su oni očito zapisani faktografski i tako se trebaju shvaćati. druga je sad stvar jesu li ti podaci istiniti. meni je teško povjerovati da Biblija laže...

Biblija ne laže samo je treba znati čitati :; i lijepo ti piše "Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan." (2Pt 3,8) pa izvoli i računaj -1 Gospodnji dan =1000 naših godina ,1 Božja godina=365.000 naših godina , 1000 Božjih godina=365000000 naših godina i ispada da je 6000=2190000000godina x2= 4380000000 godina što se slaže sa današnjim znanstvenim izračunom +- :DD

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 07:47 

i kakve to veze ima sa onim šta sam ja rekao? :roll: :roll:
biblijska geneologija uči da je između adama i noe oko 20 (nisam siguran) naraštaja i između noe i Isusa još 20. znači to je oko 6 000 godina više manje...

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:32 

i kakve to veze ima sa onim šta sam ja rekao? :roll: :roll:
biblijska geneologija uči da je između adama i noe oko 20 (nisam siguran) naraštaja i između noe i Isusa još 20. znači to je oko 6 000 godina više manje...

Ti misliš da je Biblija priručnik iz povijesti ili da je Bog nekome u uho diktirao datume i godine?

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:44 

Ti misliš da je Biblija priručnik iz povijesti ili da je Bog nekome u uho diktirao datume i godine?

ne mislim da je priručnik iz povijesti ali između ostalog bilježi povijest židovskog naroda još od abrahama. i zapisano je abrahamovo rodoslovno stablo koje ne mora biti sto posto autentično ali ne očekujem ni da bude potpuna izmišljotina što bi bila ako bi uzeli da je zemlja tj. čovjek puno, puno stariji od 6 tisuća godina što moderna znanost nedvojbeno i samouvjereno tvrdi. ako je to istina onda je biblijska geneologija potpuna izmišljotina. notorna je činjenica da stoji u židovskom kalendaru da se trenutno nalazimo u 5 tisuća i nekoj godini jer oni računaju od Adama a ne kao mi od Krista.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:50 

ne mislim da je priručnik iz povijesti ali između ostalog bilježi povijest židovskog naroda još od abrahama. i zapisano je abrahamovo rodoslovno stablo koje ne mora biti sto posto autentično ali ne očekujem ni da bude potpuna izmišljotina što bi bila ako bi uzeli da je zemlja tj. čovjek puno, puno stariji od 6 tisuća godina što moderna znanost nedvojbeno i samouvjereno tvrdi. ako je to istina onda je biblijska geneologija potpuna izmišljotina. notorna je činjenica da stoji u židovskom kalendaru da se trenutno nalazimo u 5 tisuća i nekoj godini jer oni računaju od Adama a ne kao mi od Krista.

Koliko poznaješ način govora Semita, ne samo nekadašnji, nego i današnjih?

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 12:08 

draga sara, molim te pouči me, iznesi svoj odgovor bez suvišnih potpitanja, potpuno se podlažem i ako odgovor bude razuman i logičan, prihvatit ću ga obećajem. :DD

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 12:22 

Biblija ne laže samo je treba znati čitati :; i lijepo ti piše "Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan." (2Pt 3,8) pa izvoli i računaj -1 Gospodnji dan =1000 naših godina ,1 Božja godina=365.000 naših godina , 1000 Božjih godina=365000000 naših godina i ispada da je 6000=2190000000godina x2= 4380000000 godina što se slaže sa današnjim znanstvenim izračunom +- :DD

Koje li gluposti! Znači stvaranje Zemlje je trajalo 6x1000 godina tj 6000 godina a Adam je živio oko 900 godina , pardon 900 x 365000 godina tj. 328500000 godina?
Kad bi znao na kojim se pretpostavkama baziraju ta "znanstvena" mjerenja starosti Zemlje mislim da bi brzo napustio te pseudoznanstvene teorije.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 590 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata