Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri lip 10, 2026 13:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 17, 2015 20:56 

hrki je napisao/la:

pa zar ti nije čudno...pgledaj ispod svih nas forumaša, ima broj napisanih postova
možemo ući u profil svakoh forumaša i čitati sve njegove postove
kod ove forumašice(ili forumaša) to ne možemo...ne piše da je napisal ijedan post-ni 1!???
a , napisala ga je na toj stranici koju sam dao!
nikada do sada nisam vidio da netko stavlja zvjezdice oko svoga nicka...zato kažem da je sve to čudno...nema broja napisanih postova...vjerujem da je ovo jedini!
a, zvjezdice su se možda sistemski, pod difoltu same stvorile oko imena , jer je očito netko ušao na forum mimo normalne i redovite procedure
jel , ti sada jasnije?...i ostalima pitanje: nije li to čudno??
svatko tko se registrira i napiše barem 1 post, to ostaje zabilježeno u statistici forumaša!

nadam se da i ostali uviđate da je post ovog forumaša izvan normalnoga, normalne procedure :;

..sad mi tek ništa nije jasno.... kužim šta pričas..al nisam isla za tim...sta jel neko hakira ili se Gospa i nama obraća :;

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 20:57 

E da sorry ove poruke iz '09. i 10. Nisu sa te str koliko se mogu sitit... U par navrata sam čitala poruke sa raznih stranica pa bi zapisala na papir kad bi našla nešto tako cudno...sad se ne mogu sitit s koje str je tih par poruka...

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 21:51 

hrki je napisao/la:
pa zar ti nije čudno...pgledaj ispod svih nas forumaša, ima broj napisanih postova
možemo ući u profil svakoh forumaša i čitati sve njegove postove
kod ove forumašice(ili forumaša) to ne možemo...ne piše da je napisal ijedan post-ni 1!???
a , napisala ga je na toj stranici koju sam dao!
nikada do sada nisam vidio da netko stavlja zvjezdice oko svoga nicka...zato kažem da je sve to čudno...nema broja napisanih postova...vjerujem da je ovo jedini!
a, zvjezdice su se možda sistemski, pod difoltu same stvorile oko imena , jer je očito netko ušao na forum mimo normalne i redovite procedure
jel , ti sada jasnije?...i ostalima pitanje: nije li to čudno??
svatko tko se registrira i napiše barem 1 post, to ostaje zabilježeno u statistici forumaša!

nadam se da i ostali uviđate da je post ovog forumaša izvan normalnoga, normalne procedure :;

s obzirom da sam i sam bio admin na nekim forumima, mogu reći da zvjezdice se same ne dodaju, nego ih dodaje unutar korisničkog imena osoba koja odabire nick. Razloge zašto je odabrala baš nick s zvjezdicama možemo samo pretpostavljati, a meni se čini izglednim razlog da je to učinila jer joj je ime u nicku (marija) već uzeto, onda je išla izmišljati kombinacije.
Na pitanje zašto dotična osoba nema postova, potpisa, pp i sl., mogu jedino pretpostaviti da se radi o deaktiviranom računu. Račun se obično mora prvo aktivirati, a to se radi tako da se dobije link u e-mail koji se mora otvoriti, ili kod nekih foruma admin mora posebno odobriti aktivaciju. Isto tako, korisnički račun se nakon aktivacije može i deaktivirati radnjom administratora. Obično se to radi na zahtjev samoga korisnika.
Odmah da nadodam, admin ne može čitati poruke, ne može izmišljati korisnike, ne može dozvati kišu i sl. bedastoće. Jedino što može jest vidjeti tko je i kada kome poslao poruku. Sadržaj ostaje tajan.

Tako da tu meni nema ničeg sumnjivog...

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 23:27 
Administrator

Upravo tako, radi se o deaktiviranom korisničkom imenu, i ovo je zapravo potpuni offtopic. No kad se već spomenulo, takvo subjektivno uvjerenje da se radi o neznam čemu je primjer kako lako možemo zalutati u neke svoje maštarije ili lude teorije zavjere. Srećom imamo Crkvu da se ne izgubimo u svojim ograničenim shvaćanjima i svakakvim varkama uma. Tako i u vezi Međugorja treba slušati Crkvu koja nas sigurno vodi prema spasenju.

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 07:18 

Giovi je napisao/la:
.... Tako i u vezi Međugorja treba slušati Crkvu koja nas sigurno vodi prema spasenju.

Ti kao da si tek sad pao sa Marsa!!
Pa, jesi li ti uopće upoznat od samog početka sa međugorskim zbivanjima i sukobima unutar crkve?
Gospa se ukazuje u župi koju drže Franjevci, Mostarski biskup je iz reda Petrovaca, - samo su Petrovci biskupi!
Mostarski biskup bi trebao (morao) imati kontrolu nad svim crkvenim redovima, ali tako nije.
Taj je sukob često eskalirao do te mjere da su se uključivali i vjernici (to vjernicima najviše zamjeram).
- Vjernici su uz podršku Franjevaca više puta na ovim prostorima zazidali ulaz u crkvu, jer je biskup želio dovesti petrovce u tu župu. Razlika između franjevaca i Petrovaca je ta što Franjevci nemaju nikakve imovine,niti bilo što mogu nositi sa sobom iz župe u župu. Dok Petrovci žive slično obiteljskom životu, imaju auta, žive u privatnim iznajmljenim kućama i sve što steknu nose sa sobom.
To oduvjek bode oči vjernicima, onim vjernicima koji se upuštaju da rasuđuju ko je kakav svećenik.
Jedanput davno, zatekao sam se na misi u Međugorju (prije desetak godina) na moje veliko iznenađenje misu je predvodio biskup Ratko Perić.
Mnogi vjernici nisu shvatili bit njegova dolaska. Za vrijeme propovjedi Perić je imenovao novog župnika u Međugorju. Prije toga puno ga nahvalio, rekao je kako je on njemu uredno predavao račune crkve. Citirao je djela apostolska i iz konteksta simbolično govori novom župniku,koji je do tada vodio malu župu na Buni kod Mostara; "Predajem ti ključ ove crkve, za uzvrat tražim od tebe uredne račune!!"
Za vrijeme iste mise, biskup je vjernike obavjestio o razrješenju ovlasti nekoliko svećenika u Međugorju. Nije ih ničim kaznio, već ih je samo premjestio u druge župe. Fra. Ljubu Kurtovića,premjestio je u Zagreb da predaje na teologiji. Dakako, izgledalo je kao unaprjeđenje, ali ja znam da nije tako bilo. Pokušao je rasturiti sve konce unutar Međugorske župe, jer je mislio da će novi župnik imati kontroju nad svim hodočasnicima koji prolaze kroz Međugorsku crkvu. - Naravno, jer je Međugorje odavno postalo rudnik zlata!!!!
Nikad se to nije ostvarilo, (taj je župnik prije par godina umrao) jer su strani hodočasnici vezani za svećenike imenom i prezimenom, a tko od svega ima neku korsist neka mu bude na dušu.... (nebi više o ovome, meni je ovo tako mučno i jadno)

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 08:15 

Jeremija je napisao/la:

Pa, jesi li ti uopće upoznat od samog početka sa međugorskim zbivanjima i sukobima unutar crkve?
Gospa se ukazuje u župi koju drže Franjevci, Mostarski biskup je iz reda Petrovaca, - samo su Petrovci biskupi!
Mostarski biskup bi trebao (morao) imati kontrolu nad svim crkvenim redovima, ali tako nije.
Taj je sukob često eskalirao do te mjere da su se uključivali i vjernici (to vjernicima najviše zamjeram).
- Vjernici su uz podršku Franjevaca više puta na ovim prostorima zazidali ulaz u crkvu, jer je biskup želio dovesti petrovce u tu župu. Razlika između franjevaca i Petrovaca je ta što Franjevci nemaju nikakve imovine,niti bilo što mogu nositi sa sobom iz župe u župu. Dok Petrovci žive slično obiteljskom životu, imaju auta, žive u privatnim iznajmljenim kućama i sve što steknu nose sa sobom.
To oduvjek bode oči vjernicima, onim vjernicima koji se upuštaju da rasuđuju ko je kakav svećenik.
Jedanput davno, zatekao sam se na misi u Međugorju (prije desetak godina) na moje veliko iznenađenje misu je predvodio biskup Ratko Perić.
Mnogi vjernici nisu shvatili bit njegova dolaska. Za vrijeme propovjedi Perić je imenovao novog župnika u Međugorju. Prije toga puno ga nahvalio, rekao je kako je on njemu uredno predavao račune crkve. Citirao je djela apostolska i iz konteksta simbolično govori novom župniku,koji je do tada vodio malu župu na Buni kod Mostara; "Predajem ti ključ ove crkve, za uzvrat tražim od tebe uredne račune!!"
Za vrijeme iste mise, biskup je vjernike obavjestio o razrješenju ovlasti nekoliko svećenika u Međugorju. Nije ih ničim kaznio, već ih je samo premjestio u druge župe. Fra. Ljubu Kurtovića,premjestio je u Zagreb da predaje na teologiji. Dakako, izgledalo je kao unaprjeđenje, ali ja znam da nije tako bilo. Pokušao je rasturiti sve konce unutar Međugorske župe, jer je mislio da će novi župnik imati kontroju nad svim hodočasnicima koji prolaze kroz Međugorsku crkvu. - Naravno, jer je Međugorje odavno postalo rudnik zlata!!!!
Nikad se to nije ostvarilo, (taj je župnik prije par godina umrao) jer su strani hodočasnici vezani za svećenike imenom i prezimenom, a tko od svega ima neku korsist neka mu bude na dušu.... (nebi više o ovome, meni je ovo tako mučno i jadno)

...da iskoristim priliku, pa eto saznam neke stvari iz prve ruke, jer ste očito od početka tamo.... što se to dogodilo s fra Ivicom Vegom?

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 08:19 

Jeremija je napisao/la:

Štošta si ovdje nadrobio, od pravopisnih grešaka do potpunih netočnosti. Daj, malo stani na loptu i razmisli što pišeš.

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 09:07 

Po ovome svemu, međugorski fenomen je usko vezan uz "hercegovački slučaj".
Već mi je samo po sebi sumnjivo da Gospa ide dodatno stavljati ulje na vatru...

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 10:22 

Crni Barun je napisao/la:
..
Već mi je samo po sebi sumnjivo da Gospa ide dodatno stavljati ulje na vatru...

Čovječe ne upućeni, daj se saberi, - kakvo "ulje na vatru" Gospa ide stavljati?
Je li ti znaš što bi se desilo sa nama u Zapadnoj Hercegovini nakon raspada yuge da se nije među nama pojavila Nebeska Majka, i da nas nije desetak godina prije rata pripremala i od nas stvarala sasvim drugačije osobe?
Je li ti znaš koliko je nama dodijao komunizam i koliko nam je ona milicija godinama utjerivala strah u kosti?
Po našim općinama u miliciji su bili srbi i komandiri pretežno iz Nevesinja. Muslimani su bili na poziciji direktora, narodnu odbranu su vodili muslimani,- nas nije bilo nigdje.
Kad bi nas netko prijavio da smo na nekom rođendanu pjevali hrvatsku Himnu, - nebi nam ginulo 5 godina golog otoka, i, eto ode mladost.
Da nas nije Gospa upućivala na molitvu, post o kruhu i vodi, opraštanje, pomirenje...... znaš što bi se sa nama dogodilo 91. godine? - Nebi mi čekali rasplet situacije i međunarodno priznanje, većina bi nas zgrabila oružje,obukli bi crne košulje, i u vrlo kratkom vremenu prali bi krvave ruke na Drini!!!
Ma, bilo koga nam je Bog poslao sa Neba, mi ćemo tu Silu vječno slaviti kao svoju majku!!

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 10:49 

Jeremija je napisao/la:

Ma, bilo koga nam je Bog poslao sa Neba, mi ćemo tu Silu vječno slaviti kao svoju majku!!

jel ti sebe čuješ????????????
...moj savjet je da pročitaš ovu rečenicu bar 20 puta....zvučiš ko ljuti sektaš!
Tvrdoglav, zagrižen..osoran i nepokolebljiv.... slavi ti vječno sile kakve god oćeš...al ne uvodi druge u takve stranputice.
Ili čekaj, ode smo svi glupi i zavedeni a tebi je jedinom DANO!
Još mi samo reci da ti je životni moto "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. plesnit ću se!

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 10:57 

Ako sam dobro svatila biskupu je bilo do para...franjevci nemaju nikakvu imovinu tako da njima do para nije...do čega im je onda??? Do ukazanja??? Po meni jednako loše u oba slučaja ako je istina... Kakav to svećenik ne želi napustit župu jer se tu ukazuje nešto??? Ko je on da se njega pita u kojoj će župi bit?? Samo želim reć da mi je bezveze prozivat nekoga zbog pravopisa, nismo na satu hrv jezika, ne pišemo zadacnicu i nismo svi jednako obrazovani, tako da mi je nepotrebno zamarat se takvim stvarima, a kamoli isticat ih!

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 11:06 

Roza je napisao/la:
Ako sam dobro svatila biskupu je bilo do para...franjevci nemaju nikakvu imovinu tako da njima do para nije...do čega im je onda??? Do ukazanja??? Po meni jednako loše u oba slučaja ako je istina... Kakav to svećenik ne želi napustit župu jer se tu ukazuje nešto??? Ko je on da se njega pita u kojoj će župi bit?? Samo želim reć da mi je bezveze prozivat nekoga zbog pravopisa, nismo na satu hrv jezika, ne pišemo zadacnicu i nismo svi jednako obrazovani, tako da mi je nepotrebno zamarat se takvim stvarima, a kamoli isticat ih!

Hm, osnovna škola je obvezna, a ovo je naš materinji jezik kojega treba poštovat. I to je iskazivanje ljubavi prema domovini.

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 11:09 

Pronađena je napisao/la:

jel ti sebe čuješ????????????
...moj savjet je da pročitaš ovu rečenicu bar 20 puta....zvučiš ko ljuti sektaš!
Tvrdoglav, zagrižen..osoran i nepokolebljiv.... slavi ti vječno sile kakve god oćeš...al ne uvodi druge u takve stranputice.
Ili čekaj, ode smo svi glupi i zavedeni a tebi je jedinom DANO!
Još mi samo reci da ti je životni moto "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. plesnit ću se!

Nisi ti upućena od samog početka u međugorska zbivanja pa ti se ne čudim toliko!!
Nakon prvih nekoliko redovnih ukazanja na brdu, dok je vidjelica Marija silazila sa brda Gospa joj se iznenada ukazala. Gospa je bila uplakana i odjevena u tamniju haljinu (ne sjećam se dobro je li Marija spomenula crnu haljinu) sa velikim drvenim križem u rukama, - mahala je sa križem i plačuć pozivala ljude da se izmire. - Da se prvo izmire sa Bogom zatim između sebe!
Zatim, vidjelica Vicka u čestom obraćanju okupljenima govori kako se trebamo moliti za mlade, jer su mladi u najtežoj situaciji.
Sve se to odvijalo nekoliko godina prije Domovinskog rata.
Toliko Gospinih vapaja,toliko poziva na molitvu, toliko tumačenja da se postom i molitvom mogu ratovi zaustaviti, - i sve to samo nekoliko godina prije krvavog rata, i, opet ljudi ne shvaćaju bit Njezina dolaska među nas -njezinu djecu!!!

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 11:18 

Jeremija je napisao/la:
Čovječe ne upućeni, daj se saberi, - kakvo "ulje na vatru" Gospa ide stavljati?
Je li ti znaš što bi se desilo sa nama u Zapadnoj Hercegovini nakon raspada yuge da se nije među nama pojavila Nebeska Majka, i da nas nije desetak godina prije rata pripremala i od nas stvarala sasvim drugačije osobe?
Je li ti znaš koliko je nama dodijao komunizam i koliko nam je ona milicija godinama utjerivala strah u kosti?
Po našim općinama u miliciji su bili srbi i komandiri pretežno iz Nevesinja. Muslimani su bili na poziciji direktora, narodnu odbranu su vodili muslimani,- nas nije bilo nigdje.
Kad bi nas netko prijavio da smo na nekom rođendanu pjevali hrvatsku Himnu, - nebi nam ginulo 5 godina golog otoka, i, eto ode mladost.
Da nas nije Gospa upućivala na molitvu, post o kruhu i vodi, opraštanje, pomirenje...... znaš što bi se sa nama dogodilo 91. godine? - Nebi mi čekali rasplet situacije i međunarodno priznanje, većina bi nas zgrabila oružje,obukli bi crne košulje, i u vrlo kratkom vremenu prali bi krvave ruke na Drini!!!

Po ovome svemu što si nadrobio, ispada da sam nanjušio nešto. Kao da je taj "fenomen" jednoj struji u "slučaju" dao vjetar u leđa.
No, kako je to bilo samo kratkog daha, nije ni čudo da su se pojavili likovi koji umjesto Gospe vide Nebesku Majku...ne znam jesi li provokator koji od pristalica radi naivčine, ili si zbilja marginalac (teorije o Troji tome idu u prilog) koji dobija prostora jer je ta neposlušna struja pred svojim slomom.

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 11:58 

Nigdi na pravilima foruma nisam pročitala da se mora pisat književnim hrv jezikom, da postovi moraju gramaticki bit točni.... Niti su moji svi postovi bili takvi,pa me nitko nije upozorava na to!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata