Giovi je napisao/la:
.... Tako i u vezi Međugorja treba slušati Crkvu koja nas sigurno vodi prema spasenju.
Ti kao da si tek sad pao sa Marsa!!
Pa, jesi li ti uopće upoznat od samog početka sa međugorskim zbivanjima i sukobima unutar crkve?
Gospa se ukazuje u župi koju drže Franjevci, Mostarski biskup je iz reda Petrovaca, - samo su Petrovci biskupi!
Mostarski biskup bi trebao (morao) imati kontrolu nad svim crkvenim redovima, ali tako nije.
Taj je sukob često eskalirao do te mjere da su se uključivali i vjernici (to vjernicima najviše zamjeram).
- Vjernici su uz podršku Franjevaca više puta na ovim prostorima zazidali ulaz u crkvu, jer je biskup želio dovesti petrovce u tu župu. Razlika između franjevaca i Petrovaca je ta što Franjevci nemaju nikakve imovine,niti bilo što mogu nositi sa sobom iz župe u župu. Dok Petrovci žive slično obiteljskom životu, imaju auta, žive u privatnim iznajmljenim kućama i sve što steknu nose sa sobom.
To oduvjek bode oči vjernicima, onim vjernicima koji se upuštaju da rasuđuju ko je kakav svećenik.
Jedanput davno, zatekao sam se na misi u Međugorju (prije desetak godina) na moje veliko iznenađenje misu je predvodio biskup Ratko Perić.
Mnogi vjernici nisu shvatili bit njegova dolaska. Za vrijeme propovjedi Perić je imenovao novog župnika u Međugorju. Prije toga puno ga nahvalio, rekao je kako je on njemu uredno predavao račune crkve. Citirao je djela apostolska i iz konteksta simbolično govori novom župniku,koji je do tada vodio malu župu na Buni kod Mostara; "Predajem ti ključ ove crkve, za uzvrat tražim od tebe uredne račune!!"
Za vrijeme iste mise, biskup je vjernike obavjestio o razrješenju ovlasti nekoliko svećenika u Međugorju. Nije ih ničim kaznio, već ih je samo premjestio u druge župe. Fra. Ljubu Kurtovića,premjestio je u Zagreb da predaje na teologiji. Dakako, izgledalo je kao unaprjeđenje, ali ja znam da nije tako bilo. Pokušao je rasturiti sve konce unutar Međugorske župe, jer je mislio da će novi župnik imati kontroju nad svim hodočasnicima koji prolaze kroz Međugorsku crkvu. - Naravno, jer je Međugorje odavno postalo rudnik zlata!!!!
Nikad se to nije ostvarilo, (taj je župnik prije par godina umrao) jer su strani hodočasnici vezani za svećenike imenom i prezimenom, a tko od svega ima neku korsist neka mu bude na dušu.... (nebi više o ovome, meni je ovo tako mučno i jadno)