Pronađena je napisao/la:
nije ti ovo s nikakve stranice nego iz knjige 1000 susreta s Gospom u Međugorju, intervju s Vickom koji je sniman magnetofonom sa svećenikom....knjiga je pro Međugorje, i ovo je Vickina izjava a ne moja. Ako ona laže lažem i ja, al savršeno jasno i glasno piše....al kako bi ti reka to je prije 1984, pa nije ima ko prepravit.
Čitam jer me zanima, jer sam osoba koju kad netko nešto pita voli iznit sve argumente zašto je to tako, a ne reć eto...ovo sve šta sam pročitala mi je pomoglo donijet ovakav stav, jer kao jedan bivši pobornik poruka i vidjelica ostala sam u šoku kad sam saznala da to biskup ne podržava i o neposlušnosti.
To mi je bilo sasvim dovoljno. Rekla sam ti nekoliko puta, da poznajem barem 6-7 osoba koje vide-čuju ili dobivaju poruke od Gospe-Isusa....i nisu niti glupi, niti nerealni, dapače pod vodstvom svećenika su a plodovi koji proizlaze iz njihovog djelovanja su veliki. Al kad sagledaš iz daleka, nađe se dosta toga na oko neprimjetno, što se kosi s Crkvom.
Zato, odatle tolika paranoja.
A postovi koje sam od prije pisala, na puno njih piše da bi volila da mi neko dokaze suprotno ako može-naravno valjanim argumentima, a ne čula-kazala-vidjela.
Evo ti Jeremija, kaže da je od početka tu... koliko sam mu puta postavila pitanje, čovik me ignorira, uvati se samo za rečenice kojima može okrenit vodu na svoj mlin....
Meni nikada ne bi bio problem promjeniti mišljenje ako bi me netko u to mogao uvjeriti valjanim stvarima.... ne prepravljanjem poruka, izjava ni slično.... nego točnim navodima.
pa zašto da te uvjerava na neki apsolutno nepogrešiv , pismoznanački, pravno ,juridički način ili tako u tom smislu, kužiš šta ti hoću reći
ako si ti vjernica , katolik, i ako ti poruke ništa ne znače , što se kačiš na njih
pa nisu poruke i fenomen Međugorja da se oko toga pravno kao na sudu nešto nadmudrujemo i dokazujem
evo i ova debata od nekoliko dana je dokaz tomu..a to znam iz puno godina pisanja na forumaima
zato se dugo nisam ni uključivao jer mi je dosta tog juridičkog prepucavanja...a plodova te rasprave nema , jer rijetko tko promjeni stav
postoje ljudi kojima ove Gospine poruke , koje su skroz u skladu s naukom KC mogu puno značiti , da postanu katolici da se obrate
ako tebi one ne trebaju, što na neki osuđuješ one kojima trebaju
reći češ : pa ja ne osuđujem...na neki način ipak sudiš o ljudima koje poruke iz Međugorja ipak pokrenu i promjene se , postanu vjernici...jer ti a priori polaziš od stava- da te poruke su bezveze i da ništa ne znače
ali odakle ti znaš šta se događa kod drugih???...tebi poruje ne trebaju, ali nekomd drugome trebaju
ti si vjernik , reći ćeš, i meni poruke ne trebaju...imam KKC , idem na misu itd...
pa , OK...to sam već više puta rekao
u čemu je onda problem da pustiš da oni koji vjeruju u poruke i Gospu međugorsku da vjeruju
ili ti misliš da im te poruke ( koje nisu heretične) će im štetiti??...kako će im štetiti?