Zanimljiva tema. Nisam neki matematičar, ali donekle mi je interesantna sama po sebi i pitao sam se često, možda glupa i dječja pitanja, ali opet pitanja.
Ako svijet podjelimo na vidljivi i nevidljivi, mjerljiv i onaj koji, koliko god nam se horizonti proširili, nećemo vidjeti i mjeriti matematiku na prvu stavljamo u vidljivi.
Kao prirodna znanost od ostalih takvih znanosti ipak odskače. Teško mi je definirati po čemu, ali jednostavno je teže opipljiva, sveprisutnija i strože uređena.
Pitanje: odnosi u fizci i ostalim prirodnim znanostima su navodno relativni, a u matematici? Valjda i jesu, ali samom mi nikad nije palo na pamet nešto kao dokaz tome... Na znam bi li i da sam bolji matematičar

Ona nula je sumljiva
Zna se da po uskrsnuču tijela i kraju vremena dolaze totalno novi odnosi u stvarnosti, fizici, kemiji itd. Taj svijet neće biti nalik ovome. E, sad... Metematika mi smrdi na znanost koja je nekako na rubu jednog i drugoga i kao da ima jači pečat istine od npr. fizike. Vjerovatno ne znamo, a i neće biti prebitno, ali hoće li matematički zakoni ostati isti i tada?
Matematika je svakako jedno od predivnih djela Gospodnjih! Žalosno je kada ateisti koriste prirodne znanosti za dokazivanje Božjeg nepostojanja jer već kod odabira same metode odustaju od istine ograničivši se na opipljivo, eksperimentom dokazivo.