Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet svi 01, 2026 00:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet lip 06, 2008 19:15 

sv. Pavla Solunjanima: »Molimo vas, braćo: priznajte one koji se trude među vama, koju su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas, s ljubavlju ih nadasve cijenite poradi njihova djela! Gajite mir među sobom! Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima!Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima!

Vec duze vrijeme, pitam se..kako gajiti mir medju sobom,ako je drustvo uzburkano nemirom...
ako mira nema, i drustvo ne zeli taj mir...U cemu lezi mir??
Danas u nasim crkvama,molitvenim zajednicama,pokretima i forumima, tako cesto dolazi do razlicitog misljenje,gdje nam se misljenja tuku ,da jednostavno covjek nije sposoban uvjek gajiti taj mir.
[i]priznajte one koji se trude među vama, koju su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas, s ljubavlju ih nadasve cijenite poradi njihova djela!

Evo ovdje na forumu,i na drugim forumima ,toliko je to vidljivo,koliko se ljudi trude ,da pomognu savjetom jedni drugima...Razlicita misljenja,poneki puta odvuku nas u zabludu...??
Sta covjek treba ciniti..??? Iskoristiti priliku,i stati u obranu svoje vjere i Crkve, ili progutati,presutiti i ne komentarisati nista..."da bi gajio taj mir" i ostao dobar u ocima drugih...
A kakav bi bio u ocima Boga..??
Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima! Ja cesto skacem u vatru za RKC, i opekla sam se vise puta, oziljaka ima...ali nisam izgorjela...mene su moji tako naucili,da uvjek branim ono sto je meni sveto...No ,u zadnje vrijeme toliko toga pojavljuje se medju nama, i stvara se vise nekakva privatna vjera,nego zajednicka vjera...Kada smo sigurni da se nasa Crkva protivi tome,a samo iz razloga sto nema gdje saznati nesto o tome,cesto dovodi do napada ,suprotnih misljenja..
Svatko je uvjeren u svoje...Sta je bolje, sutjeti i gajiti mir, ili pokusati stupiti u dijalog,pa makar bio i ostar,rasvijetliti neke stvari,pojasniti zabludu ispravisti stav Crkve...i mozda biti progonjen zbog toga,i na kraju uciniti izmirenje,i tako potvrditi takodjer...da gajimo taj mir...
Dali je velikodusnost ,ako sutimo...ja to ne mogu..??

Vrh

PostPostano: Pon lip 09, 2008 09:35 
Administrator

Prije svega trebamo kao katolici izreći stav naše Crkve, a ne ga prešutjeti kako se ne bi nekome zamjerili.
Neke denominacije npr. prešućuju svoja temeljna uvjerenja, stvarajući prividan mir sa svima, kako bi lakše privukli nove članove, no takav mir je lažan i ne opstaje dugo. Temelj naših odnosa treba biti istina.
Druga stvar je da ne moramo baš sa svima biti u istim odnosima, neki ljudi nam jednostavno više pašu i više se s njima družimo, a neki ne. No bitno je da s nikim nismo u napetostima, npr. da nekoga ne pozdravljamo ili ne želimo pričati s njime.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata