Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon vel 02, 2026 09:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 26, 2011 14:29 

EDIT: prebačeno sa teme "Razgovor s ateistom"
Admin

atheos je napisao/la:

Što se tiče broja partnera, informiraj se o jednoj stvari, prosječnom broju spolnih partnera u zapadnom društvu kod različitih kategorija (malo ću lupati napamet jer se ne sjećam točnih cifra, ali sjećam se poruke):
1. muški homoseksualci od 100 do 300.
2. muški heteroseksualci od 10 do 30
3. žene heteroseksualke od 3 do 10
4. žene homoseksualke 1 do 2.

Moguće da su podaci približni iako mislim da ima dosta odstupanja, ali u vezi te ljudske poligamije sam htio reći. Ja da imam utjecaj ne bi nikada u pravi raj pustio poligamnije osobe bez obzira na obraćenje. Možda u neka predgrađa raja. Tako i za neke svece. Cijenim samo čiste kao npr. Sv. Tomu Akvinskog. Ove druge koji su bili promiskuitetni pa su se obratili i sl. ne doživljavam ozbiljno, ali nije na meni da sudim.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 14:56 

Mihael je napisao/la:
atheos je napisao/la:

Što se tiče broja partnera, informiraj se o jednoj stvari, prosječnom broju spolnih partnera u zapadnom društvu kod različitih kategorija (malo ću lupati napamet jer se ne sjećam točnih cifra, ali sjećam se poruke):

Moguće da su podaci približni iako mislim da ima dosta odstupanja, ali u vezi te ljudske poligamije sam htio reći. Ja da imam utjecaj ne bi nikada u pravi raj pustio poligamnije osobe bez obzira na obraćenje. Možda u neka predgrađa raja. Tako i za neke svece. Cijenim samo čiste kao npr. Sv. Tomu Akvinskog. Ove druge koji su bili promiskuitetni pa su se obratili i sl. ne doživljavam ozbiljno, ali nije na meni da sudim.

Stvarno ti nije, jer Bog ne ubraja grijehe onoga tko se obratio i postao novim čovjekom.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 16:58 

sara je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
atheos je napisao/la:

Stvarno ti nije, jer Bog ne ubraja grijehe onoga tko se obratio i postao novim čovjekom.

To će se tek vidjeti, jer nisu stvari tako bukvalne kako se prezentiraju. Nitko me ne može uvjeriti da je isti netko tko se obratio i netko tko je živio u čistoći. To je kao dva auta. Jedan je bio totalno slupan pa zakrpan, a drugi je sačuvan od početka, ali opet neka bude tako, obratili su se, a iza njih ostale ruševine. Tko će za to sve odgovarati? Mislim da tu stvari nisu baš jasne, ali ljudi su tu puno toga nadodali, jer ako si bio promiskuitetan, onda si bio odnosno IMAO SI TAKVO GREŠNIČKO SRCE i nisi kao netko tko je živio u čistoći i imao srama. Ta sva obraćenja su za mene na papiru u većini slučajeva.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:06 

Ali to je samo tvoje mišljenje a ne i Isusovo koji nam je na primjeru sv.Dizma pokazao svoje milosrđe ako se obratimo i povjerujemo mu,i nekako mi se čini da imaš krivu sliku o Isusu jer on je umro za sve ljude a ne samo za "čiste" tako da se i oni "nečisti"pročiste i postanu sveti.

Zadnja izmjena: teo; Sub stu 26, 2011 17:13; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:12 

teo je napisao/la:
Ali to je samo tvoje mišljenje a ne i Isusovo koji nam je na primjeru sv.Dizma pokazao svoje milosrđe ako se obratimo i povjerujemo mu

Gle, za mene netko tko je bio promiskuitetan pa se obratio nikada neće biti isto kao netko tko je živio u čistoći, ali NIKADA. Razlika je kao nebo i zemlja.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:19 

Mihael je napisao/la:
teo je napisao/la:
Ali to je samo tvoje mišljenje a ne i Isusovo koji nam je na primjeru sv.Dizma pokazao svoje milosrđe ako se obratimo i povjerujemo mu

Gle, za mene netko tko je bio promiskuitetan pa se obratio nikada neće biti isto kao netko tko je živio u čistoći, ali NIKADA. Razlika je kao nebo i zemlja.

Sva sreća da i Bog ne razmišlja tako,jer onda ne bi bio jedan raj već bi ih bilo na stotine ovisno o vrsti promiskuitetnosti i nečistog života .A tu mi se nameće jedno pitanje da li bi ti bio ljut na Boga jer vas je smjestio oboje u raj za cijelu vječnost?

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:20 

Mihael je napisao/la:
teo je napisao/la:

''Kraljevstvo je nebesko kao kad domaćin rano ujutro izađe najmiti radnike u svoj vinograd. Pogodi se s radnicima po denar na dan i pošalje ih u svoj vinograd. Izađe i o trećoj uri i vidje druge gdje stoje na trgu besposleni pa i njima reče ''Idite i vi u moj vinograd pa što bude pravo dat ću vam.'' I oni odoše. Izađe opet o šestoj uri i devetoj uri te učini isto tako. A kad izađe u jedanaestoj uri, nađe druge gdje stoje i reče im ''Zašto ovdje stojite vazdan besposleni…'' Kažu mu ''Jer nas nitko ne najmi.'' Reče im ''Idite i vi u vinograd.''

Uvečer kaže gospodar vinograda svojem upravitelju ''Pozovi radnike i podaj im plaću počevši od posljednjih pa sve do prvih.'' Dođu tako oni od jedanaeste ure i prime po denar. Pa dođu oni prvi, pomisle da će primiti više, ali i oni prime po denar. A kad primiše, počeše mrmljati protiv domaćina ''Ovi posljednji jednu su uru radili i izjednačio si ih s nama, koji smo podnosili svu tegobu dana i žegu.''

''Nato on odgovori jednomu od njih ''Prijatelju, ne činim ti krivo. Nisi li se pogodio sa mnom po denar… Uzmi svoje pa idi. A ja hoću i ovom posljednjemu dati kao i tebi. Nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću… ili zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar…''

''Tako će posljednji biti prvi, a prvi posljednji.''

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:32 

teo je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
teo je napisao/la:

Sva sreća da i Bog ne razmišlja tako,jer onda ne bi bio jedan raj već bi ih bilo na stotine ovisno o vrsti promiskuitetnosti i nečistog života .A tu mi se nameće jedno pitanje da li bi ti bio ljut na Boga jer vas je smjestio oboje u raj za cijelu vječnost?

Nisam razmišljao o raju, ali ne bi bilo u redu da su promiskuitetni obraćenici na istom mjestu s ljudima koji su živjeli u čistoći. Bilo bi fer da takvi ne dolaze u čistoću raja, jer ti nikada ne možeš zaboraviti prošlost. Možda griješim, ali to je moje mišljenje. Rekao je Isus da ima puno stanova. Pa onda bi bilo pošteno da se ne miješaju takvi ljudi. Meni se osobno promiskuitetni ljudi gade, a i ovi koji ih brane mi se također gade. Promiskuitetna osoba je i zla i ne vidim što ima tražiti u raju. Ako se obrati ni onda mi nije nešto u očima, jer si sav blud radio svjesno. Svojevoljno. Mislim, ta obraćenja su mi sve kao i ono kad robijaša pustiš van iz zatvora pa drugi dan opljačka banku. Tako da je to sve samo "na papiru". Ljudsko srce se ne može promijeniti samo tako. U to ne vjerujem. To su priče za malu djecu. Iskustvo me tome uči. Ne želim sad navoditi jedan slučaj u americi gdje se čovjek obratio i sve lijepo pričao, ali su ga ameri ipak spržili na stolici. Taj lik je ubijao godinama i nije toga bio svjestan. Možeš mislit. Ja sam i za smrtnu kaznu. Ljudsko srce se ne može mijenjati samo tako. Vjerujem u obraćenje, ali kod rijetkih.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:36 

Mihael je napisao/la:
Nisam razmišljao o raju, ali ne bi bilo u redu da su promiskuitetni obraćenici na istom mjestu s ljudima koji su živjeli u čistoći. Bilo bi fer da takvi ne dolaze u čistoću raja, jer ti nikada ne možeš zaboraviti prošlost. Možda griješim, ali to je moje mišljenje. Rekao je Isus da ima puno stanova. Pa onda bi bilo pošteno da se ne miješaju takvi ljudi. Meni se osobno promiskuitetni ljudi gade, a i ovi koji ih brane mi se također gade. Promiskuitetna osoba je i zla i ne vidim što ima tražiti u raju. Ako se obrati ni onda mi nije nešto u očima, jer si sav blud radio svjesno. Svojevoljno. Mislim, ta obraćenja su mi sve kao i ono kad robijaša pustiš van iz zatvora pa drugi dan opljačka banku. Tako da je to sve samo "na papiru". Ljudsko srce se ne može promijeniti samo tako. U to ne vjerujem. To su priče za malu djecu. Iskustvo me tome uči. Ne želim sad navoditi jedan slučaj u americi gdje se čovjek obratio i sve lijepo pričao, ali su ga ameri ipak spržili na stolici. Taj lik je ubijao godinama i nije toga bio svjestan. Možeš mislit. Ja sam i za smrtnu kaznu. Ljudsko srce se ne može mijenjati samo tako. Vjerujem u obraćenje, ali kod rijetkih.

Hvala ti, ali ne bih rado bila s takvom vrstom pravednika. A po tebi ne bi bilo ni sv. Pavla, ni sv. Augustina, ni...

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:44 

sara je napisao/la:
Hvala ti, ali ne bih rado bila s takvom vrstom pravednika. A po tebi ne bi bilo ni sv. Pavla, ni sv. Augustina, ni...

Ne bi ni ja s vama bio. Pa otkad sam na forumu osjećam kod vas nešto negativno, ali sam vam to tek sad rekao. Nemojte misliti da će svi vjeroučitelji biti u raju. Daleko od toga.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:45 

ajmo ovako -ako smo u raju svi jedno s Bogom i raj je mjesto vječnog blaženstva a onaj tko je griješan i zao ne može biti u raju jer bi raj za njega bio pakao, dakle mihael pošto ti ne bi mogao biti jedno s obračenom promiskuitetnom osobom a Bog je jedno sa obračenim bludnikom jer se ovaj naravno obratio to znači samo jedno a to je da tebi onda nije mjesto u raju jer ne podnosiš onoga kome Bog više ne ubraja grijehe.znači tebi bi raj postao pakao zbog svakakvih obračenih grešnika i to bi te mučilo cijelu vječnost

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 17:51 

teo je napisao/la:
ajmo ovako -ako smo u raju svi jedno s Bogom i raj je mjesto vječnog blaženstva a onaj tko je griješan i zao ne može biti u raju jer bi raj za njega bio pakao, dakle mihael pošto ti ne bi mogao biti jedno s obračenom promiskuitetnom osobom a Bog je jedno sa obračenim bludnikom jer se ovaj naravno obratio to znači samo jedno a to je da tebi onda nije mjesto u raju jer ne podnosiš onoga kome Bog više ne ubraja grijehe.znači tebi bi raj postao pakao zbog svakakvih obračenih grešnika i to bi te mučilo cijelu vječnost

Svaki čovjek je slučaj za sebe, ali ja tu ne govorim o sebi nego općenito, jer ja ne znam gdje ću ja završiti. Ja govorim da bi bilo pošteno ne mješati čiste ljude i obraćene promiskuitetne grešnike. Ne bi bilo fer, jer oni ipak nose sa sobom dio te promiskuitetne prošlosti bez obzira na obraćenje.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 18:02 

Mihael je napisao/la:
Ja sam i za smrtnu kaznu.

S pažnjom pratim vašu raspravu, ali nisam u stanju uključiti se. Ono što me zaintrigiralo je gornja rečenica. Zar ne misliš da je smrtna kazna grijeh stavljanja čovjeka u istu razinu s Bogom?

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 18:15 

atheos je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
Ja sam i za smrtnu kaznu.

S pažnjom pratim vašu raspravu, ali nisam u stanju uključiti se. Ono što me zaintrigiralo je gornja rečenica. Zar ne misliš da je smrtna kazna grijeh stavljanja čovjeka u istu razinu s Bogom?

Je, grijeh je, ali sam ipak za smrtnu kaznu. Prije 10-ak godina nisam bio, sad jesam.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 18:21 

Mihael je napisao/la:
Je, grijeh je, ali sam ipak za smrtnu kaznu. Prije 10-ak godina nisam bio, sad jesam.

Kako to da si promijenio mišljenje?
Kako pomiruješ to sa svojom vjerom?
Da li bi bio u stanju izvršiti smrtnu kaznu?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata