Mihael je napisao/la:
teo je napisao/la:
Ali to je samo tvoje mišljenje a ne i Isusovo koji nam je na primjeru sv.Dizma pokazao svoje milosrđe ako se obratimo i povjerujemo mu
Gle, za mene netko tko je bio promiskuitetan pa se obratio nikada neće biti isto kao netko tko je živio u čistoći, ali NIKADA. Razlika je kao nebo i zemlja.
''Kraljevstvo je nebesko kao kad domaćin rano ujutro izađe najmiti radnike u svoj vinograd. Pogodi se s radnicima po denar na dan i pošalje ih u svoj vinograd. Izađe i o trećoj uri i vidje druge gdje stoje na trgu besposleni pa i njima reče ''Idite i vi u moj vinograd pa što bude pravo dat ću vam.'' I oni odoše. Izađe opet o šestoj uri i devetoj uri te učini isto tako. A kad izađe u jedanaestoj uri, nađe druge gdje stoje i reče im ''Zašto ovdje stojite vazdan besposleni…'' Kažu mu ''Jer nas nitko ne najmi.'' Reče im ''Idite i vi u vinograd.''
Uvečer kaže gospodar vinograda svojem upravitelju ''Pozovi radnike i podaj im plaću počevši od posljednjih pa sve do prvih.'' Dođu tako oni od jedanaeste ure i prime po denar. Pa dođu oni prvi, pomisle da će primiti više, ali i oni prime po denar. A kad primiše, počeše mrmljati protiv domaćina ''Ovi posljednji jednu su uru radili i izjednačio si ih s nama, koji smo podnosili svu tegobu dana i žegu.''
''Nato on odgovori jednomu od njih ''Prijatelju, ne činim ti krivo. Nisi li se pogodio sa mnom po denar… Uzmi svoje pa idi. A ja hoću i ovom posljednjemu dati kao i tebi. Nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću… ili zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar…''
''Tako će posljednji biti prvi, a prvi posljednji.''