Slavomir je napisao/la:
Kako su završili u crkvi na Jarunu? Provalili ili su im je katolički svečenici dali na korištenje?
Pogledala sam te slike i šteta što ne pišu te upitne okolnosti “inicijacije” u crkvi, a na nekim fotografijama je i obred krštenja nekog djeteta u templarskom okruženju…
Citat:
Stvarno se njihov škotski šef nalazio sa papom ili jednostavno lažu o tome?
Pa i drug Tito je bio u posjetu Papi, ne znači to da je dotični svetac.
Citat:
Zašto im je zaštitnik patrijarh jedne katoličke crkve?
Vjerojatno zato jer je Melkitska Katolička crkva prisutna u Jeruzalemu, međutim na stranicama im nigdje ne piše u čemu je značaj njihovog „protektora“. Je li to samo simbolično ili nije?
Citat:
Mogu prihvatiti da su heretici i što ti ja znam, ali onda moramo razjasniti njihovu poziciju unutar Crkve, a ne ostati na samim optužbama i prozivanjima jer na taj način prozivamo i one koji sa njima njeguju nekakav odnos.
Meni uopće nije do prozivanja i optužbi, niti ne poznajem ljude na slikama, a imena članova na webu niti ne pišu, ali na njihovoj stranici između ostaloga stoji:
“Mi nismo tajno društvo u smislu ekskluzive ili elitizma. Zatvoreni smo prema javnosti u nekim svojim razmišljanjima te načinima proučavanja i tumačenja vjere, mistike i filozofije, kako nas drugi zbog neznanja, neupućenosti ili iz zlih namjera ne bi pogrešno shvaćali.”“Veličina i značaj inicijacije, te sama težina je u tome što sada mi osobe s jasno izraženim stavom, željom za istinom, spoznajom i vjerom pristupamo „Novom sakramentu“, jer su krštenje, potvrda i euharistija također sakramenti kršćanske inicijacije. Sada smo svjesni, za razliku od sakramenata, tj. inicijacija koje smo primili kao djeca. Možda jedan od odgovora leži u tome, tko se krsti kao odrasla osoba. Inicijacija je mistika koja se sastoji od obreda koji su temeljeni na Svetom pismu, te se točno zna zašto se nešto radi, poznaje se sva simbolika koja se koristi, kako bi inicirani što dublje ušao u spoznaju samoga sebe, Boga i svih ljudi. Inicirani tako postaje član Templarskog reda, te sada je sposoban učiti i spoznavati istinu o prosvjetljenju, koje će sam biti svjedok.”U što dakle oni vjeruju i kakav je to “novi sakrament” u njihovoj inicijaciji?
Zašto u svojoj Povijesti Crkve na 173 stranice imaju toliko negativnosti o Katoličkoj crkvi?