Ne mogu tako funkcionirati, Bog mi je dao i pamet i dušu da budem aktivan a ne pasivan. Imam ja poštovanja spram klera, naravno, i molim puno za njih, ali pokušavam razlučiti njihovo djelovanje baš kao i svako drugo. Ovaj dio Franjine ostavištine me jako zabrinjava, imati će dalekosežne posljedice. A tu je još i ignoriranje iznimno žive i aktivne afričke Crkve od strane kurije (osveta za otpor koji su pružili spram lgbt lobija?) što poprima neugodne razmjere.
O sličnoj temi progovara se i na portalu Quo Vadis Eccelsia:
https://www.quovadisecclesia.com/papa-franjo-zapecatio-nasljede-odabirom-novih-kardinala-izbornika/a temu je prije par godina odlično obradio i Ralp Martin u knjizi "Kriza u Crkvi".
Franjo polako ali sigurno pomiče kardinalski zbor u smjeru modernističkog promišljanja.
Franjo ovo Franjo ono,mani se takvog razmišljanja i slušaj što ti Krist kaže preko Crkve.-----P. Tko je Papa?
O. Papa kojega mi još nazivamo i rimskim prvosvećenikom, nasljednik je svetog Petra na rimskoj Stolici,
namjesnik Isusa Krista na zemlji i vidljiva glava Crkve.194. P. Zašto je rimski biskup namjesnik Isusa Krista?
O. Rimski biskup je namjesnik Isusa Krista, jer ga zastupa na zemlji i jer
u njegovo ime vlada Crkvom.
■ 195. P. Zašto je rimski biskup vidljiva glava Crkve?
O. Rimski biskup je vidljiva glava Crkve zato što on njom
upravlja vidljivo po ovlastima samog Isusa Krista, koji je nevidljiva glava Crkve.
■ 196. P. Kakvo je, dakle, papino dostojanstvo?
O. Papino je dostojanstvo najviše dostojanstvo na zemlji pa ima
najvišu i neposrednu vlast nad svim i pojedinim pastirima i vjernicima.
nemoj da te isprazna pametovanja svakakvih teologa okrenu protiv Pape i izabranih kardinala