Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri vel 12, 2025 19:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1083 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Sri sij 15, 2025 14:25 

Papa Franjo imenovao je kardinala Roberta McElroya washingtonskim nadbiskupom, nakon što je umirovio kardinala Wiltona Gregoryja. Kardinal McElroy imenovan washingtonskim nadbiskupom kako bi se suprotstavio Trumpu, a radi se o problematičnom kleriku koji smatra da rastavljeni i ‘ponovno vjenčani’ te pojedinci koji aktivno vode homoseksualni stil života mogu primati svetu pričest. Doista, McElroy se odlučno protivi crkvenom nauku koji osuđuje homoseksualne aktivnosti i pri tome osuđuje Katekizam Katoličke crkve jer, prema njemu, koristi ‘vrlo destruktivan jezik’. Nadalje, kardinal podržava rad ozloglašenog zagovornika LGBT zajednice o. Jamesa Martina i sugerirao da istospolni ‘brakovi’ mogu ‘obogatiti živote’ sudionika.
Kardinal je također otvoreni zagovornik promjene crkvenog nauka o sakramentalnom ređenju žena za đakonise, koristeći Sinodu o sinodalnosti kao platformu za pozivanje na ‘promjenu paradigme’ o „uključivanju žena u Crkvu“.
https://www.quovadisecclesia.com/kardin ... io-trumpu/

Vrh

PostPostano: Čet sij 16, 2025 20:40 

Nastojim pratiti što manje, možda kad govori o teologiji ima kvalitetnog ali se on po meni ukrcao na vlak neoliberalizma i jedva čekam da mu završi pontifikat. Jedino žalosno što se okružio sličnim diskutabilnim ljudima a one koji su se usuđivali reagirati maknuo je (poznato iz politike, ha?).
Kad se sjetim Stepinca i njegovo uplitanje pravoslavne crkve...Veličanje komunizma, što sam davno ovdje stavila...Donacije lgbt zajednici :(
Naš sveti Papa Ivan Pavao II...Što nije živio 300 godina...Papa Benedikt...Još se ne zna odnosno ne spominje se pravi razlog abdiciranja.

Za papu nisu ni lijevi (kao slobodna dalmacija), a ni desni (quo vadis ecclesia i slični...) jer papa ide ravno i to dobrim putem. Sve ostalo su dezinformacije. :;

Vrh

PostPostano: Pet sij 17, 2025 16:45 

za njega su neoliberali
Možda se Uzinić nada pontifikatu?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1083 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73

Vrijeme na UTC + 01:00 sata