Gost32 je napisao/la:
Poštovani članovi ovog forumaImam jednu nejasnoću po pitanju konzumiranje svinjskog mesa kod kršćana. Općepoznata je stvar da kršćani jedu svinjsko meso i svinjske prerađevine za razliku od nas muslimana i židova, kojima se strogo zabranjuje konzumacija svinjskog mesa i prerađevina.
Sufrajući po internetu našao sam jednu web stranicu gdje se može pogledati sadržaj Biblije evo link:
http://www.hbk.hr/biblija/Čitajući sadržaje na toj stranici naišao sam na dva interesantna pasusa, gdje se kaže:
Citat:
Jahve reče Mojsiju i Aronu:... svaku koja ima papke, ali papke razdvojene, i koja preživa možete jesti. Ali ove, iako preživaju ili papke imaju, ne smijete jesti: devu, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečista; svisca, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist;arnebeta, iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist. A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista.
te:
Citat:
A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati.
Zamolio bih učenije članove na ovom forumu da mi pojasne kako to da pored jasnih pasusa iz Biblije, koji eksplicitno govore da je Bog zabranio svinjsko meso, današnji kršćana ipak konzumiraju isto?
Hvala
Sljedeće također piše u Bibliji:
"Izvedi psovača iz tabora. Potom svi oni koji su ga čuli neka stave svoje ruke na njegovu glavu. A onda neka ga sva zajednica kamenuje." (Lev 24,14)
"Ali ako je to goveče i prije bolo, a njegov vlasnik, iako opominjan, nije ga čuvao, pa ono usmrti čovjeka ili ženu, neka se to goveče kamenuje; a i njegov se vlasnik ima pogubiti." (Izl 21,29)
"Tko izgovori hulu na ime Jahvino neka se smakne - neka ga sva zajednica kamenuje; bio stranac ili domorodac, ako pohuli ime Jahvino, mora mrijeti." (Lev 24,16)
Kad bismo ovo primjenili koliko bi samo ljudi bilo kamenovano?
Isus Krist je punina objave. On je Emanuel-s nama Bog. Bog više nije neki daleki Bog, nego naš Otac koji nas neizmjerno ljubi, te je dao Svoga Sina kao otkupninu za mnoge.
Židovi su jedino ispunjavajući Stari Savez (Zavjet) mogli opstati. Nisu mogli opstati ako bi se grijeh raširio u zajednici, pa su se riješavali onih koji su prestupili u Zakonu.
Svako dobro i Božji blagoslov.