Pitas "Kako je Lucifer mogao pasti?"
Ocito je previsoko drzao glavu i nije gledao gdje hoda!!!
Toliko je "savrsen" bio da je pao preko "oholosti" da je poput Boga (da moze biti izvan Boga, imati svoju volju). Kako izvan Boga nije nista, on je postao Sotona (zlo - svaka odsutnost dobra, tj. icega).
Dalje...andeli su vjecni, pa je svaka njihova (slobodna) odluka vjecna, dok smo mi ljudi vremeniti i nasa je (slobodna) volja, kao sto znas promjenjiva, pa moramo svaki dan obnavljati svoju odluku (moliti), kako bi se priblizili Bozjoj volji (vjecnosti).
A sad kako i zasto?
Oholost bi bila zelja da razumijemo Luciferov postupak, jel da bi nekoga "razumjeli" moramo proci "isti put", a to bi bio korak u nista-vilo. I sto vise slijedimo "svoju" volju, sve smo blize tome da ga razumijemo.
Gledaj...ako je uspio prevariti "ciste" andjele, kako nece nas "gresne"...zato je to za nas sklizak teren. Ali nas ipak neka "oholost" gura da znamo "sve"...
Mi ograniceni, mozemo samo iz kuta vremena pretpostavljati i znati koliko nam je dano. Tako da ima nekoliko
teoloskih vidjenja / pretpostavki. Meni najbliza (ukratko) da nije mogao prihvatit da Bog postaje Covjekom, bicem koje je "nize" od andjela...i sad se on veliki treba klanjati covjeku...znaci pojavila se oholost...tako je zbacen/samoizbacen iz raja i na njegovo mjesto bi trebao doci covjek (koji slijedi Bozju volju). Dalje... to bi bilo objasnjenje veliki razlog njegove ljubomore i mrznje. Ali to je njegova bit (mrznja i prezir prema Bogu te zavist prema covjeku koji sada zauzima njegovo mjesto- ponizna Marija)...i jos je uvjeren da moze pobjediti (ograniceno, vremenito).
Tko ce ga znati?
Mi smo samo Slijepi Putnici (pouzdanje, vjera), koji slijede zvjezdu (Mariju/ Crkvu) koja nam objavljuje Krista Spasitelja (milosrdje) koji je nama u svemu slican osim u grijehu (Bogocovjek) placa cijenu (pravdu) Bogu Ocu kako bismo svi "bili u ljubavi" (Duh Sveti) kroz svu Vjecnost.
Sve je sakriveno velikim i umnim a objavljeno malenim. Jel samo se ponizni mogu rjesiti svoje i prihvatiti Bozju volju i BITI.