Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 25, 2026 18:13

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Blagoslov kuća
PostPostano: Ned pro 29, 2013 20:24 

Trebam savjet vezano za blagoslov kuća.
Dosad nikad nisam prisustvovala blagoslovu kuća jer je uvijek bio netko "iznad" mene tko to nije dopuštao.
Sad napokon imamo muž i ja svoj dom, došlo je to doba godine i željeli bismo se prijaviti da i k nama svrate.

No, neugodno mi je priznati, ne znam kako to ide.
Dio te neugode je i materijalna strana - prije nekoliko mjeseci sam ostala bez posla i sad ne stojimo najbolje, a ne znam koliki se prilog očekuje. Čula sam da se spominje da su neki župnici tražili i 400 kn, što nam je sad zaista previše, kao i da je bilo vrlo neugodnih situacija kad župljani nisu imali isti iznos na umu.
Mi smo novi u ovoj župi i župnik je također nov, a dodatno bih možda trebala napomenuti da na misu idemo u susjednu župu jer se ovdje raspored misa često poklapa s našim obvezama.

Vrh

PostPostano: Sri sij 15, 2014 17:53 

marama je napisao/la:
Trebam savjet vezano za blagoslov kuća.
Dosad nikad nisam prisustvovala blagoslovu kuća jer je uvijek bio netko "iznad" mene tko to nije dopuštao.
Sad napokon imamo muž i ja svoj dom, došlo je to doba godine i željeli bismo se prijaviti da i k nama svrate.

No, neugodno mi je priznati, ne znam kako to ide.
Dio te neugode je i materijalna strana - prije nekoliko mjeseci sam ostala bez posla i sad ne stojimo najbolje, a ne znam koliki se prilog očekuje. Čula sam da se spominje da su neki župnici tražili i 400 kn, što nam je sad zaista previše, kao i da je bilo vrlo neugodnih situacija kad župljani nisu imali isti iznos na umu.
Mi smo novi u ovoj župi i župnik je također nov, a dodatno bih možda trebala napomenuti da na misu idemo u susjednu župu jer se ovdje raspored misa često poklapa s našim obvezama.

Otiđi na Misu u svoju župu i poslije popričaj sa svećenikom isto kako si i ovdje napisala. Objasni mu svoju situaciju i ne brini se oko novca.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata