Toni ja se slazem sa vama da postoji gomila nepravdi nad ljudskim bicima, i osobno stojim protiv bilo kojeg oblika nepravde.
Ali morate se slozit sa mnom da recimo nepravda tipa djeca koja rade u rudnicima je Hrvatskoj nedopustiva, kao i u citavoj Europi, koji vi to rudnik poznajete gdje se iskoristavaju djeca. Naravno u nekim nerazvijenim zemljama to je jos moguce, ali mnostvo udruga,individualaca kao i Katolicka crkva rade na tome da to prestane zauvijek.
Ja sam recimo osobno prestao piti coca-colu kad sam doznao da coca-cola ne saradjuje sa udrugama koja se bave aktivizmom za prestanak decjeg iskoristavanja.
Da li vi Toni to znate? Da li pijete coca-colu?
Da li mi mozete reci koja to konkretno kompanija ima u svojim fabrikama djecu? i ja vam obecajem da cu odmah provjerit informaciju i nastojat izbjegavat njihove proizvode, iskoristavanje djece je toliko nehumano da nije vrijedno rijeci.
Ali da bi to zaustavili, moramo se informirat, tko to konkretno ima djecu na radu?
Na drugu stranu nehumano i nepotrebno iskoristavanje zivotinja imate na svakom koraku, osvrnite se malo, farme na sve strane, lovci se zabavljaju ubijajuci zivotinje koje im nisu nista ucinile nazao, ptice u kavezima, Gillette s kojim se vjerovatno brijete testira nad zivotinjama, kozu im gule dok su svjesne, itd. itd.
Ja ne trazim da se vi "uzivite" u patnju zivotinja, ne trazim to od nikoga.
Pitam se kako bi Sveti Franjo prijatelj Bozjih stvorova reagirao na ovu golemu ignoranciju na ovo nikad vece zatvaranje, mucenje i ubijanje Bozjih stvorova koje je on uvijek branio.
https://sites.google.com/site/molitedra ... i-stvorovi„Sestre moje ptice, mnogo morate hvaliti svoga Stvoritelja i uvijek ga ljubiti. Zaodjenuo vas je perjem, dao vam krila za let i sve ostalo što vam je potrebno. Bog vas je među stvorovima učinio plemeni-tima i odredio da boravite u čistu zraku. Premda ne sijete niti žanjete, ipak vas On, a da se ništa ne brinete, zaštićuje i upravlja.“ -Sv.Franjo