Josip2 je napisao/la:
Zanima me što mislite o ovoj temi da li smjemo kritizirati Crkvu i svećenike ili ne?
Da li smijemo je jedno,a da li smo duzni ,mozda porazgovarati s nekim "ako nesto ne odgovara u zupi ,crkvi i sa svecenikom , da se to ispravi je drugo..?
Neke stvari se moraju cak i dalje prijaviti ,mozda u Biskupiju..ali za to mora da postoji pravi razlog...Najcesce se ogovara "nepravedno" ,mozda donosi i predrasuda,a da nam nije sve poznato i iz kojeg razloga druga strana tako postupa...Tako da tu ne vidim ispravno ,na drugom mjestu kritizirati nekoga i da ima koristi, po mojemu bi bilo mnogo bolje porazgovarati s doticnom osobom i uputiti joj ako treba "dobronamjernu kritiku" i otvoreno porazgovarati.!
Josip2 je napisao/la:
Mislim konkretno na biskupe i svećenike i cjelu Katoličku Crkvu nap. na župnika kojega nitko od njegovih župljana nevoli jer se prema svojim župljanima krivo ponio i slično pa ljudi idu u susjednu župu na Svetu Misu itd.
Ne shvacam sta znaci..."zupnika kojega nitko od njegovih zupljana ne voli"...???
malo mi je ovo komplicirano,kakvi su to zupljani..? Od zupljana zavisi kakav ce biti zupnik,i obratno..!
Josip2 je napisao/la:
[
Znam da se na Svetu Misu neide radi župnika ali što ako je nap. župnik na vjeronauku opalio šamar osmogodišnjem djetetu i ako roditelji radi toga nežele sudjelovati na Svetoj Misi kod tog župnika?Moramo biti iskreni da smo ljudi i da nismo toliko čvrsti da bi olako prelazili preko nekih stvari.Ljudi su osjetljiva bića i kod nap. ovakvog slučaja teško je poštovati odluke tog svećenika osim ako je čovjek toliko duhovno jak da može brzo oprostiti ovakvu pogrešku.
Ne mogu vjerovati dragi brate,da zbog toga sto je zupnik jednom djetetu opalio samar ,cijela zupa ne ide k njemu u Crkvu,vec u drugu...
Ja ne podrzavam tog zupnika sto je opalio samar djetetu...tu je pogrijesio,trebao se izviniti i popraviti tu situaciju...Zna li se mozda razlog "zasto je zupnik opalio samar"???