Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 25, 2026 23:13

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned sij 22, 2017 19:35 

Pozdrav,svi znamo da demoni utječu na sve ljude ali me zanima kako ih se riješiti naime imam nekih psiholoških problema za koje sumnjam da su zbog utjecaja demonskih aktivnosti,imam problema sa prisilnim mislima u vidu seksualnih aktivnosti sa ženama i muškarcima iako nisam sklon homoseksualnosti i prisilnim mislima na kriminal i nasilje kao npr. ubojstva i tučnjave i osjećam kod želuca velik naboj negativne energije više kao osjećaj grča ili pritiska,odkako sam se u potpunosti odrekao alkohola ti napadi su postali svakodnevni međutim ima tu još nekih čudnih događaja u kući u kojoj živim cjeli život kao npr. nestajanje predmeta,nedavno sam sa posla donjeo tri glavice kupusa koje je mama spremila i netragom su nestali i događa se da u neko doba noći uglavnom poslije ponoći kod susjeda u garaži se čuje neko lupanje više kao padanje nekog teškog predmeta čujem zato što je soba u kojoj spavam odmah pored je susjedove garaže,ako netko ima neki savjet bio bih jako zahvalan jer to sve teže podnosim pogotovo prisilne misli inače mi smo katolička obitelj svi idemo u crkvu ja sam i pročitao bibliju iako to nije katolički običaj.

Vrh

PostPostano: Uto sij 24, 2017 12:23 
Administrator

Iskreno se ispovijedi, redovito pričešćuj i moli, to će ti pomoći odvratiti od negativnih misli i dati mir. Prisilne misli nisu grijeh ako na njih ne želiš svojevoljno pristati.
Što se tiče izgubljenih predmeta i čudnih zvukova, najprije potraži logično objašnjenje, bez da se time previše opterećuješ. Nestao predmet? Koliko puta mi se dogodilo da zaista ne znam gdje je i kako nestala neka stvar, pa se onda nakon nekog vremena smijem gdje sam ju našao. Čudni zvukovi? U dječjoj sobi sam dvije noći zaredom čuo zvukove nekakvog dubokog zavijanja, poslije ponoći. Prvi put nisam skužio što je, baš neugodni zvukovi, ali sve sam pregledao i ništa. Drugu noć sam uletio na vrijeme da osluškujem od kuda dolaze, kad ono iz kutije sa igračkama, tamo je bio naguran autić na baterije koji je trebao izgovarati nešto kada je stisnut gumb. Na pola se uklještio među igračkama pa se proizvoljno znao uključiti, a kako su baterije bile vrlo slabe, nije se čuo govor nego nekakvo duboko usporeno zavijenje. Eto nekad nije lako odmah pronaći objašnjenje.
Ako ti lupanje od susjeda smeta za san, možeš razgovarati s njime da pogledate u čemu je problem. Najbitnije je biti u milosti Božjoj, imati taj mir u svom srcu. Osim sakramenata, dobro je i razgovarati sa svećenikom oko svega što te opterećuje i pitati ga za duhovno vodstvo.

Vrh

PostPostano: Ned sij 29, 2017 14:37 

Giovi, napisao si:
Najbitnije je biti u milosti Božjoj, imati taj mir u svom srcu.

Ali upravo to jest kušnja: što ne možeš imati mir u srcu i ne osjećaš uopće milost Božju, već strahove i grč u želucu...
Psihološki, to se zove: opsesivno-kompulzivni poremećaj (prisilne misli) koji se već somatizira u tijelu kao gastritis, a vjerojatno je sve počelo kao dugotrajan podmukli stres (borba sa ovisnosti!) koji je najprije rezultirao anksio-depresivnim sindromom (koji je možda ostao neprepoznat) i muči čovjeka i dalje.
Vjernički gledano, moguće je tu vidjeti i utjecaj đavla (ali tek kao uznemiravanje, a ne kao opsjednuće!). Bog od njega sigurno traži sad više vjere, više meditacije u molitvi, zahvalnosti za sve dobro, molitve također i sv. Mihaelu, kao zaštitniku od Zloga.
To je jedna kušnja koja će vjerojatno trajati još danima i tjednima, ali u kojoj će Bog pobijediti i pokazati svoju slavu.

Naravno, treba i sa zdravo-razumske strane i psihološke sve učiniti da čovjeku bude bolje: npr. vježbe disanja, vježbe opuštanja tijela, ništa ne psiho-analizirati, osvjestiti i lagano odbacivati sve negativne misli, a um napuniti psalmima i zahvalnosti Bogu, pripaziti na prehranu i na dobar san i sl.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata