I kada bi sad neka osoba za koju vjeruješ da je papa napravila javni čin hereze, kako bi ti postupio? S obzirom na ovo što si napisao.
Te nekak ne razmem.

Kak to misliš, neka osoba za koju vjerujem da je papa?! Pa ja znam tko je papa, ne trebam vjerovati u nešto što znam. Nije bilo tko papa, točno se zna tko je papa. Napiši ti ime i prezime te osobe, pa da mi ovde vidimo tko je ta osoba.

A druga stvar, kako bi bilo moguće da papa Franjo napravi javni čin hereze?! Pa on je taj koji određuje šta jest hereza a šta nije. On je taj koji drugima govori da su u herezi, a ne da bi on sam mogao biti u herezi.

De mi reci JMertz1917, jel ti se sviđa naš pravovjerni papa Franjo?! On je tvoj pravovjerni otac;
P. Kako se svaki katolik mora ponašati prema papi?
O. Svaki katolik mora priznavati papu za oca, pastira i sveopćeg učitelja i s njime biti sjedinjen dušom i srcem.
■187. P. Tko ima u Crkvi pravo i vlast naučavati?
O. Vlast naučavati imaju u Crkvi Papa i biskupi i ostali službenici pod njihovim nadzorom.
■188. P. Jesmo li dužni slušati učiteljsku Crkvu?
O. Da, bez dvojbe smo dužni slušati učiteljsku Crkvu pod prijetnjom vječnog prokletstva, jer je Isus Krist kazao o crkvenim pastirima, a to su apostoli: “Tko sluša vas, mene sluša, a tko prezire vas, mene prezire.” Veliki katekizam Sv. Pija X.,Vidiš zelenko šta piše, piše: "pod prijetnjom vječnog prokletstva". Zato bi ti bilo bolje da se urazumiš, kako se ne bi našao tamo di se ne želiš pronaći. Okani se ćorava posla, okani se Tome blizanca i njegovog brata Marka. Pokaj se i brizni u plač što nisi prihvatio papu Franju za svog oca. A tko je tvoj otac?! Hoćeš da ti ja kažem tko je tvoj otac?!

Tvoj otac je Marcel Lefebvre. I ne, nije on tvoj otac jer si ga ti odabrao ili šta, nego je on tvoj otac jer su ti tako rekli Toma blizanac i njegov brat Marko da je on tvoj otac. A ti kakav već jesi, zelen i povodljiv, vjeruješ da ti je on doista otac. Ne smatram te opasnim za forum ili bilo šta drugo. To sam ti već napisao. Ti vjeruješ u ono šta ti drugi "tradicionalni" internet-naučitelji kažu da vjeruješ.

Majkićka je ta koje se bojim, zato jer ona spada u ovu skupinu koja naučava, "pravovjerni" internet-naučitelj, a na u ovu koja sluša.

A opet, iskreno da ti kažem, ni nje se ne bojim. Budimo realni! Tko je Majkićka?! E vidiš, to je dobro pitanje. Hoćeš da ti ja kažem tko je Majkićka?! Još jedan sanjar sa internet konektorom.

Viđao sam stotine takvih, kako ih volim nazivati: pravovjerni internet-naučitelji. Koji normalan čovjek bi se mogao povesti za učenjem ženske koja se zove Majkićka?! Ajde odgovori! Ima li takav čovjek?! Šta bi to morao imati u glavi, kakav bi to morao biti mentalni sklop, koji bi prihvatio učenje ženske koja se zove Majkićka, i svoje učenje provodi u ovoj internet-žabokrečini?! Nemoj da ti ja odgovaram na ova pitanje, sam probaj odgovorit.

Sedam godina sam ima kad sam čitao "Gospodin" Romano Guardini. Ti niti ne znaš tko je Romano Guardini. E vidiš, to je žalosno pajdo moj. Ti ni ne znaš tko je Romano Guardini.