Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 07:45

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 644 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned tra 07, 2024 08:31 

Nije biskup Eleganti prigovorio zbog nesudjelovanja u demonstracijama već zbog poticanju ka sveopćem “sakramentalnom zatvaranju”. Koliko je samo vjernika umrlo samo, ostavljeno bez posljednje pomasti i sakramenta ispovjedi? Je li se netko zbog toga pokajao i činio pokoru?
Može se sada zagovarati blagoslivljanje svega i svačega, ali kada je trebalo biti hrabar i posvjedočiti vjeru i dijeliti sakramente onda se to branilo i onim svećenicima koji su to htjeli napraviti i po cijenu vlastitog života.
Ima li to smisla kad se zna da su šizmatici dijelili svoje simbole (kruh i vino) jednom žličicom svima na usta pa nisu umirali kako su vrli pandemiolozi pričali?

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 17:09 

Nije biskup Eleganti prigovorio zbog nesudjelovanja u demonstracijama već zbog poticanju ka sveopćem “sakramentalnom zatvaranju”. Koliko je samo vjernika umrlo samo, ostavljeno bez posljednje pomasti i sakramenta ispovjedi? Je li se netko zbog toga pokajao i činio pokoru?
Može se sada zagovarati blagoslivljanje svega i svačega, ali kada je trebalo biti hrabar i posvjedočiti vjeru i dijeliti sakramente onda se to branilo i onim svećenicima koji su to htjeli napraviti i po cijenu vlastitog života.
Ima li to smisla kad se zna da su šizmatici dijelili svoje simbole (kruh i vino) jednom žličicom svima na usta pa nisu umirali kako su vrli pandemiolozi pričali?

kako nisu umirali? https://www.vecernji.hr/vijesti/umro-je ... 19-1447473

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 20:49 

kako nisu umirali?

Krivo sam se izrazila, umirali su kao i kod nas gdje je vladalo sakramentalno zatvaranje. "Stročnjaci" bi trebali objasniti zašto nisu svi pomrli kada je zaraza bila tako opasna da se moralo primijeniti sakramentalno zatvaranje.

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 21:42 

Ta riječ "plandemija" uvriježena je u lobiju nove liberale. Svašta se tu provuče. Od zadrtih marksista do new age propagande. Naši ( i svjetski) liječnici radili su što su mogli, da spase živote. Naš liječnik, ravnatelj doma zdravlja, ateist i uvjereni antivakser, nije se htio cijepiti. Sad je mrtav. Vjerovatno bi bio živ da de cijepio. Čudno je kako su u "kolonama za slobodu" bili skupa neki (nažalost) svećenici sa krunicom, neki ljudi sa slikom Gospe, i uvjereni marksisti, ljudi koji su dizali partizansku pest i derali se "sloboda narodu". Pametnom dosta. Kao da je sam vrag upleo prste i "ujedinio" nešto što ne ide skupa.
Nažalost.

Svijet se sve više dijeli na globaliste i antiglobaliste (a blijede ostale podijele). Svakakvih će se tu još kombinacija i savezništva vidjeti.

Ne dijelim tvoje mišljenje o efikasnosti cjepiva (na potpuno smo suprotnim stranama spektra), ali slažem se da su mnogi (većina) liječnika davali i daju sve od sebe. Mislim da su i oni žrtve ZSO kojem su navikli slijepo vjerovati. Možda pomalo i naivci jer su prepustili političarima da vode ono što je trebalo ostati u njihovoj domeni. A mogli bi ispasti i najveće žrtve jer se već nazire put kojim će političari izvlačiti od odgovornosti.

Ipak, najbolnija točka i gorak okus u ustima mi je ostavio kukavičluk Crkve. Ne samo klera, nego Crkve sa velikim C, svih nas. Izgleda da nam je uljuljkanost u obilan i lagodan život poprilično poremetila sustav vrijednosti.

Vrh

PostPostano: Pon tra 08, 2024 06:39 

Ta riječ "plandemija" uvriježena je u lobiju nove liberale. Svašta se tu provuče. Od zadrtih marksista do new age propagande. Naši ( i svjetski) liječnici radili su što su mogli, da spase živote. Naš liječnik, ravnatelj doma zdravlja, ateist i uvjereni antivakser, nije se htio cijepiti. Sad je mrtav. Vjerovatno bi bio živ da de cijepio. Čudno je kako su u "kolonama za slobodu" bili skupa neki (nažalost) svećenici sa krunicom, neki ljudi sa slikom Gospe, i uvjereni marksisti, ljudi koji su dizali partizansku pest i derali se "sloboda narodu". Pametnom dosta. Kao da je sam vrag upleo prste i "ujedinio" nešto što ne ide skupa.
Nažalost.

Partizani su bili antifašisti a također i mnogi svećenici katoličke Crkve tako da je moguće imati zajedničke ideale sa nekim ko je suprotnog svjetonazora.

Vrh

PostPostano: Pon tra 08, 2024 21:37 

Partizani su bili antifašisti a također i mnogi svećenici katoličke Crkve tako da je moguće imati zajedničke ideale sa nekim ko je suprotnog svjetonazora.

Narav antifašizma na ovim prostorima se očituje u činjenici da su i Četnici antifašisti i dijele te ideale s partizanima. Katolički svećenici ne upadaju u tu kategoriju i velika većina njih je iskreno protiv svih zala koje su pogodile naš narod kroz povijest.

Vrh

PostPostano: Pon tra 08, 2024 21:58 

Narav antifašizma na ovim prostorima se očituje u činjenici da su i Četnici antifašisti i dijele te ideale s partizanima. Katolički svećenici ne upadaju u tu kategoriju i velika većina njih je iskreno protiv svih zala koje su pogodile naš narod kroz povijest.

Da li želiš reći da katolički svećenici nisu antifašisti?

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 06:35 

Neki modernisti slave šizmatičke svetce kao i četnici no to ne znači kako su u pravu šizmatici i četnici. Samo je činjenica da su šizmatici dijelili svoje simbole vjere protivno protupandemijiskim mjerama pa se kod njih nije povećala smrtnost. Ne mislim da se u prvih tri mjeseca pogriješilo kada je bilo puno nepoznanica i opravdanog straha, ali kasnije stvarno nije trebalo sprječavati katoličke svećenike da služe misu.

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 07:37 

Citat:
Da li želiš reći da katolički svećenici nisu antifašisti?

Katolička crkva je bila i antifašistička i antikomunistička, tu nema sumnje. Na osobnoj razini je bilo svega kao i u svakom heterogenom sustavu.
Mada teško da je u HR bilo puno onih koji su bili za fašizam ili nacional-socijalizam kao ideologiju.

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 11:10 

Čudno. Nikad nisam vidjela niti čula antifašista, komunista ili marksista koji tako misli/ govori. Obično napadaju crkvu svim silama. Koliko su samo fratara i svećenika, (čak i jednog biskupa) poubijali.

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 11:36 

Čudno. Nikad nisam vidjela niti čula antifašista, komunista ili marksista koji tako misli/ govori. Obično napadaju crkvu svim silama. Koliko su samo fratara i svećenika, (čak i jednog biskupa) poubijali.

Antifašisti su bili i Britanci, Amerikanci...
U exYu smo imali nesreću da su komunisti silom preuzeli vlast nakon rata i napisali svoju povijest. Antifašizam nije isto što i komunizam/marksizam.
Kršćani bi po prirodi stvari trebali biti protiv svakog totalitarizma.

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 17:48 

Kopitar je opet zatrolao temu. Kakve veze imaju partizani s pandemijom covida i vjerom? Sa širenjem tifusa su imali veze, ali s covidom?

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 15:36 

EDIT: prebačeno sa teme o ratovima

https://www.youtube.com/watch?v=QSkEmrRkiPY

-zapadnjačke zaplotnjačke igre oko nametanja cjepiva i prisilnog cijepljenja što većeg broja ljudi-plan im je bio preko 90%
-Sorosa , bill gatesa, labos u Wuhanu iz kojeg je izašao virus ...posljedično tomu velika zaplotnjačka igra WHO, najjačih farmaceutskih kompanija i vladara iz sjene...te našig prerepaka , pukig izvršitelja koji su kupili domaće medije da šute ( plenković, božinović, capak, markotićka)
-
-

A što bi se to dogodilo da se cijepi 90% populacije?
Zašto apostrofiraš naše ljude, kao da je virus naš izum i kao da nije po cijelom svijetu?
Ni prva ni zadnja pandemija, samo što prije nije bilo interneta.
Ima na forum hr ovakva tema, o agendi, pa ima svega. Te Putin u agendi, te protiv. Pa Trump isto. Ima ih ateista, vjernika, svakojakih opredjeljenja. Pa o svemu pomalo, zajedničko je da nisu baš nimalo homogeni. Uglavnom, sve to što si stavio ima i tamo, ali je na alternativi, u što i spada.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 16:39 

A što bi se to dogodilo da se cijepi 90% populacije?
Zašto apostrofiraš naše ljude, kao da je virus naš izum i kao da nije po cijelom svijetu?
Ni prva ni zadnja pandemija, samo što prije nije bilo interneta.
Ima na forum hr ovakva tema, o agendi, pa ima svega. Te Putin u agendi, te protiv. Pa Trump isto. Ima ih ateista, vjernika, svakojakih opredjeljenja. Pa o svemu pomalo, zajedničko je da nisu baš nimalo homogeni. Uglavnom, sve to što si stavio ima i tamo, ali je na alternativi, u što i spada.

Vidim da nisi poslušala njegov uradak na YT...poslušaj, tamo imaš odgovore
Ako ti se ne mole krunice i proklamacije, preskoči prvih 50 minuta...mada je to po meni najvažniji dio za nas katolike, da izmolimo te sve molitve,ja ih nikada ne preskačem, pa ti je moja preporuka da ne prekačeš ništa
Ne znam točno gdje se nalazi točno o cijepljenju i farmako mafiji, ali poslušajte svi čitav uradak...dosta je zanimljiv...šteta da se ograničiš samo na cjepljenja i farmakomafiju

Vrh

PostPostano: Uto ruj 17, 2024 11:47 

Vidim da nisi poslušala njegov uradak na YT...poslušaj, tamo imaš odgovore
Ako ti se ne mole krunice i proklamacije, preskoči prvih 50 minuta...mada je to po meni najvažniji dio za nas katolike, da izmolimo te sve molitve,ja ih nikada ne preskačem, pa ti je moja preporuka da ne prekačeš ništa
Ne znam točno gdje se nalazi točno o cijepljenju i farmako mafiji, ali poslušajte svi čitav uradak...dosta je zanimljiv...šteta da se ograničiš samo na cjepljenja i farmakomafiju

Čiji???

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 644 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata