Ljudi se cijepe stoljećima. I uvijek su postojali anticjepiše pa se povremeno događa povratak npr ospica od kojih poneko i umre.
Pa su govorili da cjepivo izaziva autizam (ne mislim na covid cjepivo već ranija cjepiva) i sve i svašta. Taj je pokret počeo u SAD-u i primio se svugdje gdje ima prijemčivih. Da kemoterapija ne liječi rak. Itd itd. Zanimljivo je da je takve stavove o kemoterapiji i cjepivu imao naš pokojni upravitelj doma zdravlja koji je upravo zbog toga i umro. Svi ostali liječnici imali su isto mišljenje o cjepivu- cjepili su se prvi i isto govorili i pacijentima. Naravno da svako cjepivo, svaki lijek, pa i "najneviniji" ima moguće nuspojave.
A o histeriji kad pričaš, možda je to preblaga riječ kad se sjetim što su nedavno neki deklarirani katolici govorili za gđu Markotić. Toliko prostih riječi i uvrijeda ženi koja ide redovno na misu i čita poslanice na misi. Ili lešinarenje po osmrtnicama i svaku iznenadnu smrt (btw tri žene koje znam, dugo bolovale od karcinoma, piše im iznenada umrla) proglašavali za posljedicu cjepiva, čak i kad im se dokazalo da npr. osoba nije cijepljena ili je umrla od posljedica nesreće. Da,,malo bi bilo reći da je to kolektivna histerija indoktriniranih ljudi, u vrijeme kad nas bombardiraju svim i svačim, kad je sve dostupno, a nema svatko dozu zdravo razumske perspektive zaključivanja o viđenom.
Dal se stoljećima cijepe, čisto sumnjam, al da se cijepe, cijepe se unazad stotinjak godina, +/-..
Nego, ti i ja smo na kontra stranama, ti podržavaš covid cijepljenje, ja pak gledam sa skepsom na to, al s razlogom. Naravno, ne pada mi na pamet da nekog odgovaram od cijepljenja, kao i da nekog nagovaram na cijepljenje, čovjek sam za sebe donosi odluke koje smatra da su ispravne, pod uvjetom da su informacije transparentne i nepristrane, a kakve su šanse za to? Pa rekao bih i nisu baš bajne, došlo je vrijeme dok imamo dvije suprostavljenje strane kako od medicinske struke tako i znanstvene struke, pa te ja pitam, a kome vjerovat, kad znamo da će svako za sebe reći da je u pravu.
E vidiš, upravo u covid torturi se vidjelo stanje kako običnih ljudi tako i struke, a potonjima to nejde na čast, da srtvar bude gora, u masovnim medijima, propagandi, čula se samo jedna strana priče, dok se druga pokušavala ušutkat, bolje da ne pričamo o demokraciji a predstavljamo se tako.
Mislim da kritičko razmišljanje treba postojat, jer da ga nema njega, pa pitanje bi bilo jel bi uopće opstali na zemlji, nedostatak kritičkog razmišljanja se najbolje očituje na nekim nacijama a tiče se drugog (SAD, masovni mediji, društvo) kontinenta, doduše ta pošast stavljanja mozga na autopilot doprinosi zatupljivanju čovjeka koji je ionako već dodatno zbunjen, a sve vodi tomu da ga se pretvori u "idiota" bez uvrede ikome, slikovito govoreći, možemo komotno povući paralelu sa smartfonima i društvenim mrežama, da nejdem sad u širinu, držat ću se covida. E vidiš, osobno znam dost njih koji su nažalost podlegli koroni a i sam sam ju imao već dva put, prvi put me skršila dobrano, drugi put je bilo tek tolko da me zahvati, naravno, cijepljenje mi nije palo na pamet.
To cijepivo ili što već, beta cijepivo a beta testeri su dali privolu, pa sad gledamo rezultate, nažalost.
Što se tiče Markotićke, slažem se s tobom, kako god bilo, nije u redu od ljudi da se tak ponašaju i govore o osobi kojoj je to struka, doduše neke skupine ljudi znaju izvući stvari iz konteksta tako da se samo podgrije atmosfera. Naravno, ne smatram se nekim fanatikom po pitanju covid cijepiva, al ipak, imam razum i mogu prosudit situaciju, nisam općenito protiv cijepljenja, al ovo covid ludilo i prisiljavanje na cijepljenje je baš ono, tortura čovjeka da ga se natjera na nešto a što i sam smatra da nije još sigurno. Ovo je ujedno i test za čovjeka da se vidi kako čovjek reagira u datoj situaciji a i pošto smo društvena bića, neki bi se loše proveli u društvu među njima kojima nije problem nekog "otkucat" zato jer eto ne nosi masku ili se nije cijepio, a imajmo na umu da smo još do jučer bili dobri s njim, nažalost izostanak zdravog razuma gdje panika i strah vode glavnu riječ, događala se upravo situacija koju smo prošli prije 2-3god., a lako može i doć do kolapsa u društvu te se pretvorimo u društvo anarhije.
Inače naslušao sam se i nagledao svašta po pitanju korone i cijepiva mogao bih sad napisat plahte teksta o tome.
Neću boldati ostali tekst a na koji bih mogao odgovorit zato jer se generalno slažem s tobom.
@pints
I mene dost tog zanima. Mislim da je tu puno pitanja, a jako malo odgovora, oni koji nisu upućeni u to, idealni su poligon za manipulacije.
Naravno slažem se s tvojim upisom. Rekao bih da je teško u toj situaciji bit pametan. Al mislim da je dost ljudi naučilo nekaj iz toga (nadam se).