Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 14, 2025 05:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 05, 2024 16:32 

....

Svaki lijek, pa time i svako cjepivo, ima nuspojave. Uvijek je to vaganje štete i koristi. Nema nikakve sumnje da će određeni dio djece stradati i od standardnih cjepiva, ali pretpostavka zbog koje se i dalje ipak djeca cjepe je da će broj spašene djece biti neusporedivo veći od onih koji će stradati. U pravilu jest tako. Ja nisam antivakser, posve sam svjestan da su cjepiva spasila na milione života.

Sasvim je legitimno pitanje koliko ljudi je spašeno MRNA cjepivom, koliko ih je nastradalo i je li to prihvatljiv omjer.
Je li MRNA tehnologija bila spremna za ovako veliku skalu primjene ili su regulatori propustili odraditi svoj posao.

Je li te smetalo što se svaka smrt, ukoliko je čovjek imao prisutnost covid virusa, pripisivala covidu? Je li to bilo lešinarenje?

Ako te zanima, tu je izvještaj kongresa koji sam spominjao u jednom od prethodnih mailova, može se skinuti sa vladinih stranica:
https://oversight.house.gov/wp-content/uploads/2024/12/12.04.2024-SSCP-FINAL-REPORT.pdf

Sladoljev je postavio link i skrećeni pregled:

Porijeklo COVID-19: Pandemija COVID-19 vjerojatno je nastala iz laboratorijskog ili istraživačkog incidenta.

Dezinformacije: Dužnosnici javnog zdravstva i Bidenova administracija sudjelovali su u dezinformacijama i kampanjama dezinformiranja kako bi potisnuli teoriju o curenju iz laboratorija i promicali određene narative.

Vladino prekoračenje: mandati Bidenove administracije za maske i druge restriktivne mjere prekoračile su njezine ovlasti i često nisu bile potkrijepljene znanstvenim dokazima.

Zatvaranje škola: Odluka o zatvaranju škola tijekom pandemije nije bila potkrijepljena znanošću i imala je ozbiljne negativne učinke na akademski uspjeh učenika, mentalno zdravlje i fizičko zdravlje.

Mandati za cjepiva: Vlada je nametnula mandate za cjepiva koja nisu bila potkrijepljena znanošću, ignorirala je prirodni imunitet i uzrokovala značajnu kolateralnu štetu.

Erozija povjerenja javnosti: Postupci službenika javnog zdravstva i vlade doveli su do pada povjerenja javnosti u institucije i porasta dezinformacija i protuznanstvene retorike.

Loše financijsko upravljanje: Vladini programi pomoći za pandemiju bili su osjetljivi na značajne prijevare, rasipanje i zlouporabu zbog nedovoljnog nadzora i zastarjelih sustava financijskog upravljanja.

WHO-ov neuspjeh: Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nije uspjela održati svoju misiju, popustila je pod pritiskom Komunističke partije Kine i nije smatrala Kinu odgovornom za kršenje međunarodnih zdravstvenih propisa.

Ekonomski učinci: Pandemija i odgovor vlade imali su ozbiljne ekonomske utjecaje na pojedince, zajednice i tvrtke, uključujući gubitak radnih mjesta, zatvaranje poduzeća i prekide u opskrbnom lancu.

Nenamjerne posljedice: Vladine politike u vezi s pandemijom, uključujući zabrane rada i cjepiva, imale su teške neželjene posljedice koje će vjerojatno imati dugotrajne učinke na društvo.

Ovo je dobar početak, komisija je odradila posao za vrijeme prethodne administracije.
Robert Kennedy Jr. tek treba preuzeti palicu, ali već sada se vidi da mnogi reteriraju koji su za vrijeme pandemije bili gospodardi ljudskih sudbina.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 23:09 

Ljudi se cijepe stoljećima. I uvijek su postojali anticjepiše pa se povremeno događa povratak npr ospica od kojih poneko i umre.
Pa su govorili da cjepivo izaziva autizam (ne mislim na covid cjepivo već ranija cjepiva) i sve i svašta. Taj je pokret počeo u SAD-u i primio se svugdje gdje ima prijemčivih. Da kemoterapija ne liječi rak. Itd itd. Zanimljivo je da je takve stavove o kemoterapiji i cjepivu imao naš pokojni upravitelj doma zdravlja koji je upravo zbog toga i umro. Svi ostali liječnici imali su isto mišljenje o cjepivu- cjepili su se prvi i isto govorili i pacijentima. Naravno da svako cjepivo, svaki lijek, pa i "najneviniji" ima moguće nuspojave.
A o histeriji kad pričaš, možda je to preblaga riječ kad se sjetim što su nedavno neki deklarirani katolici govorili za gđu Markotić. Toliko prostih riječi i uvrijeda ženi koja ide redovno na misu i čita poslanice na misi. Ili lešinarenje po osmrtnicama i svaku iznenadnu smrt (btw tri žene koje znam, dugo bolovale od karcinoma, piše im iznenada umrla) proglašavali za posljedicu cjepiva, čak i kad im se dokazalo da npr. osoba nije cijepljena ili je umrla od posljedica nesreće. Da,,malo bi bilo reći da je to kolektivna histerija indoktriniranih ljudi, u vrijeme kad nas bombardiraju svim i svačim, kad je sve dostupno, a nema svatko dozu zdravo razumske perspektive zaključivanja o viđenom.

Dal se stoljećima cijepe, čisto sumnjam, al da se cijepe, cijepe se unazad stotinjak godina, +/-..
Nego, ti i ja smo na kontra stranama, ti podržavaš covid cijepljenje, ja pak gledam sa skepsom na to, al s razlogom. Naravno, ne pada mi na pamet da nekog odgovaram od cijepljenja, kao i da nekog nagovaram na cijepljenje, čovjek sam za sebe donosi odluke koje smatra da su ispravne, pod uvjetom da su informacije transparentne i nepristrane, a kakve su šanse za to? Pa rekao bih i nisu baš bajne, došlo je vrijeme dok imamo dvije suprostavljenje strane kako od medicinske struke tako i znanstvene struke, pa te ja pitam, a kome vjerovat, kad znamo da će svako za sebe reći da je u pravu.

E vidiš, upravo u covid torturi se vidjelo stanje kako običnih ljudi tako i struke, a potonjima to nejde na čast, da srtvar bude gora, u masovnim medijima, propagandi, čula se samo jedna strana priče, dok se druga pokušavala ušutkat, bolje da ne pričamo o demokraciji a predstavljamo se tako.
Mislim da kritičko razmišljanje treba postojat, jer da ga nema njega, pa pitanje bi bilo jel bi uopće opstali na zemlji, nedostatak kritičkog razmišljanja se najbolje očituje na nekim nacijama a tiče se drugog (SAD, masovni mediji, društvo) kontinenta, doduše ta pošast stavljanja mozga na autopilot doprinosi zatupljivanju čovjeka koji je ionako već dodatno zbunjen, a sve vodi tomu da ga se pretvori u "idiota" bez uvrede ikome, slikovito govoreći, možemo komotno povući paralelu sa smartfonima i društvenim mrežama, da nejdem sad u širinu, držat ću se covida. E vidiš, osobno znam dost njih koji su nažalost podlegli koroni a i sam sam ju imao već dva put, prvi put me skršila dobrano, drugi put je bilo tek tolko da me zahvati, naravno, cijepljenje mi nije palo na pamet.

To cijepivo ili što već, beta cijepivo a beta testeri su dali privolu, pa sad gledamo rezultate, nažalost.

Što se tiče Markotićke, slažem se s tobom, kako god bilo, nije u redu od ljudi da se tak ponašaju i govore o osobi kojoj je to struka, doduše neke skupine ljudi znaju izvući stvari iz konteksta tako da se samo podgrije atmosfera. Naravno, ne smatram se nekim fanatikom po pitanju covid cijepiva, al ipak, imam razum i mogu prosudit situaciju, nisam općenito protiv cijepljenja, al ovo covid ludilo i prisiljavanje na cijepljenje je baš ono, tortura čovjeka da ga se natjera na nešto a što i sam smatra da nije još sigurno. Ovo je ujedno i test za čovjeka da se vidi kako čovjek reagira u datoj situaciji a i pošto smo društvena bića, neki bi se loše proveli u društvu među njima kojima nije problem nekog "otkucat" zato jer eto ne nosi masku ili se nije cijepio, a imajmo na umu da smo još do jučer bili dobri s njim, nažalost izostanak zdravog razuma gdje panika i strah vode glavnu riječ, događala se upravo situacija koju smo prošli prije 2-3god., a lako može i doć do kolapsa u društvu te se pretvorimo u društvo anarhije.

Inače naslušao sam se i nagledao svašta po pitanju korone i cijepiva mogao bih sad napisat plahte teksta o tome.

Neću boldati ostali tekst a na koji bih mogao odgovorit zato jer se generalno slažem s tobom.

@pints
I mene dost tog zanima. Mislim da je tu puno pitanja, a jako malo odgovora, oni koji nisu upućeni u to, idealni su poligon za manipulacije.
Naravno slažem se s tvojim upisom. Rekao bih da je teško u toj situaciji bit pametan. Al mislim da je dost ljudi naučilo nekaj iz toga (nadam se).

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 07:19 

pints je napisao/la:
Svaki lijek, pa time i svako cjepivo, ima nuspojave. Uvijek je to vaganje štete i koristi. Nema nikakve sumnje da će određeni dio djece stradati i od standardnih cjepiva, ali pretpostavka zbog koje se i dalje ipak djeca cjepe je da će broj spašene djece biti neusporedivo veći od onih koji će stradati.

Ovo je jedino ispravan stav, a sve drugo što slijedi je priča u stilu teorija zavjere koje se ne mogu provjeriti. Mislim da ti niti ne znaš dovoljno engleskog jezika (ne znam niti ja, ali ne koristim takve argumente s koje ne mogu svi provjeriti) da bi protumačio originalan dokument već prepisuješ skraćene verzije koje je netko interpretirao.
Da skratim, Tutus ne daj se, ova dvojica žele nas uvući u pričice teorije zavjere.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 08:46 

Ovo je jedino ispravan stav, a sve drugo što slijedi je priča u stilu teorija zavjere koje se ne mogu provjeriti. Mislim da ti niti ne znaš dovoljno engleskog jezika (ne znam niti ja, ali ne koristim takve argumente s koje ne mogu svi provjeriti) da bi protumačio originalan dokument već prepisuješ skraćene verzije koje je netko interpretirao.
Da skratim, Tutus ne daj se, ova dvojica žele nas uvući u pričice teorije zavjere.

A što ćeš, tako ti je sa nama krezubim ravnozemljašima. Dobro da se znamo potpisati! :mrgreen:

Btw, naravno da ću preletjeti i pročitati dokument, zanima me, samo ima preko 500 stranica pa moram za to odvojiti par dana.
A zanima me zato jer će to biti polazišna točka za RFK Jr. koji je već okupio ekipu znanstvenika za pravni obračun sa farmako marfijom.
Dio tima je i jedna Riječanka koja se školovala i živi u SAD-u. I od nje smo svašta čuli kada je razvoj cjepiva u pitanju (radi baš na tome), ali o tom potom, kad dođe vrijeme.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 08:56 

Što se tiče Markotićke, slažem se s tobom, kako god bilo, nije u redu od ljudi da se tak ponašaju i govore o osobi kojoj je to struka...

Ja osobno nemam više obzira spram ljudi koji su zagovarali totalitarističke metode, javno lagali i gurnuli svijet u mrak.
Nadam se da će im nacionalni sudovi pošteno suditi za štetu koju su počinili po pojedinačnim državama.
A za ekipu koja je to zakuhala globalno trebao bi jedan međunardni sud kao što je bio sud u Nurnbergu za naciste.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 09:37 

A što ćeš, tako ti je sa nama krezubim ravnozemljašima. Dobro da se znamo potpisati! :mrgreen:

Btw, naravno da ću preletjeti i pročitati dokument, zanima me, samo ima preko 500 stranica pa moram za to odvojiti par dana.
A zanima me zato jer će to biti polazišna točka za RFK Jr. koji je već okupio ekipu znanstvenika za pravni obračun sa farmako marfijom.
Dio tima je i jedna Riječanka koja se školovala i živi u SAD-u. I od nje smo svašta čuli kada je razvoj cjepiva u pitanju (radi baš na tome), ali o tom potom, kad dođe vrijeme.

Radiš li išta drugo kada sve to stigneš čitati i krivo tumačiti? Ma ti nas samo hoćeš zaraziti virusom teorije zavjere da bi se pravio važan.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 10:11 

Ma ti nas samo hoćeš zaraziti virusom teorije zavjere da bi se pravio važan.

Naprotiv, pokušavam svih oko sebe motivirati da razmišljaju svojom glavom, da sami analiziraju i ne oslanjaju se slijepo na autoritete.
Problem sa autoritetima je korupcija i to ne samo u medicinskom sustavu.

Korupcija od strane globalnih i moćnih multinacionalnih kompanija postaje rak rana moderne civilizacije.
Čak su je upakirali i u pravni okvir sa lijepim nazivom: lobiranje.

U konkretnom slučaju sa cjepivima ta korupcija je navela sve zemlje EU da se obavežu na kupnju 10 MRNA cjepiva po svakom stanovniku.
Tu moram ipak pohvaliti hrvatsku politiku koja nije provela sve totalitarističke mjere naložene od strane Brisela, pa tako nije ni naručila 10 doza po stanovniku, veću upola manje, dakle nešto manje od 20 miliona doza. Iskorišteno je oko 5.5 miliona doza, ostalo će se baciti jer se već sada nitko više ne cjepi. To će hrvatske građane ukupno koštati oko 180 miliona € i ne možemo odustati od kupovine (premda je samo dio isporučen). Na razini EU šefica Ursula je svojem suprugu namjestila poslić sa cjepivima od 35 milijardi eura, a ugovor zacrnjen kao u filmovima o Area-51. I to je samo novac vezan uz cjepiva, gdje su još pcr testovi, maske, medicinska oprema... Mora da je super Vili, spasitelj Hrvatske, bio jako zadovoljan tih par godina. :roll:

Budite pametni, razmišljajte svojom glavom. Ne dajte da nam oduzmu slobodu i demokraciju, bez obzira na manjkavosti nikada u povijesti nismo imali nešto bolje od toga.
Sjetite se da smo u samo dva mjeseca od slobodnog društva došli do toga da smo bili zarobljeni u stanovima, zatvorene škole, poslovi i crkve, da su nam nudili aplikacije za praćenje, pozivali ljude da prijavljuju jedni druge, razmišljali o cjepnim putovnicama, da je po EU zemljama policija mlatila ljude po parkovima, u Australiji se policija brutalno obračunavala sa prosvjednicima, u Kanadi je država zamrznula privatne bankovne račune prosvjednika, u Kini je država silom odvodila ljude u karantene. Država je grubo ušla u privatni prostor pojedinca. U dva mjeseca su mediji većinu ljudi doveli u takvo stanje psihoze da su bili spremni odreći se slobode zbog neke imaginarne sigurnosti.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 12:34 

Sjetio se jedne serije i jedne izrečene rečenice koja baš odgovara ovoj temi: "that's the spirit" :D

@pints
Ja osobno nemam više obzira spram ljudi koji su zagovarali totalitarističke metode, javno lagali i gurnuli svijet u mrak.
Nadam se da će im nacionalni sudovi pošteno suditi za štetu koju su počinili po pojedinačnim državama.
A za ekipu koja je to zakuhala globalno trebao bi jedan međunardni sud kao što je bio sud u Nurnbergu za naciste.

Problem je što ima dost konfuznih informacija, o Markotićki su baš pojedinci pričali s gađenjem, e sad.. Nisam baš nju detaljno pratio, al ono loše što je kolalo po netu, to je ostalo upamćeno.
Mada se slažem, oni koji su zakuhali trebaju odgovarati za to.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 13:35 

Naprotiv, pokušavam svih oko sebe motivirati da razmišljaju svojom glavom, da sami analiziraju i ne oslanjaju se slijepo na autoritete.
Problem sa autoritetima je korupcija i to ne samo u medicinskom sustavu.

Korupcija od strane globalnih i moćnih multinacionalnih kompanija postaje rak rana moderne civilizacije.
Čak su je upakirali i u pravni okvir sa lijepim nazivom: lobiranje.

U konkretnom slučaju sa cjepivima ta korupcija je navela sve zemlje EU da se obavežu na kupnju 10 MRNA cjepiva po svakom stanovniku.
Tu moram ipak pohvaliti hrvatsku politiku koja nije provela sve totalitarističke mjere naložene od strane Brisela, pa tako nije ni naručila 10 doza po stanovniku, veću upola manje, dakle nešto manje od 20 miliona doza. Iskorišteno je oko 5.5 miliona doza, ostalo će se baciti jer se već sada nitko više ne cjepi. To će hrvatske građane ukupno koštati oko 180 miliona € i ne možemo odustati od kupovine (premda je samo dio isporučen). Na razini EU šefica Ursula je svojem suprugu namjestila poslić sa cjepivima od 35 milijardi eura, a ugovor zacrnjen kao u filmovima o Area-51. I to je samo novac vezan uz cjepiva, gdje su još pcr testovi, maske, medicinska oprema... Mora da je super Vili, spasitelj Hrvatske, bio jako zadovoljan tih par godina. :roll:

Budite pametni, razmišljajte svojom glavom. Ne dajte da nam oduzmu slobodu i demokraciju, bez obzira na manjkavosti nikada u povijesti nismo imali nešto bolje od toga.
Sjetite se da smo u samo dva mjeseca od slobodnog društva došli do toga da smo bili zarobljeni u stanovima, zatvorene škole, poslovi i crkve, da su nam nudili aplikacije za praćenje, pozivali ljude da prijavljuju jedni druge, razmišljali o cjepnim putovnicama, da je po EU zemljama policija mlatila ljude po parkovima, u Australiji se policija brutalno obračunavala sa prosvjednicima, u Kanadi je država zamrznula privatne bankovne račune prosvjednika, u Kini je država silom odvodila ljude u karantene. Država je grubo ušla u privatni prostor pojedinca. U dva mjeseca su mediji većinu ljudi doveli u takvo stanje psihoze da su bili spremni odreći se slobode zbog neke imaginarne sigurnosti.

I virus se pravi dobar i koristan dok ne zarazi stanicu. Koja je meni korist od tih teorija zavjere koje ne mogu promijeniti? Nikakav, samo gubitak vremena. Ono što mene zanima jest vjera u doba pandemija, a ne svjetovne teorije zavjere. Vi ne raspravljate o temi već hoćete širiti zarazu teorije zavjere.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 15:20 

Ma to je čudna svita, ti zavjeraši. Najbolji prijatelj ovog što je zakopao djecu je Bašnec , koji je, kako se može vrlo lako naći na internetu, bio jedan od uhićenih u grupi koju je krajem 2021. godine policija uhitila zbog sumnje u javno poticanje na terorizam, a zbog čega je u tijeku suđenje Marku Franciškoviću, koji se opisuje kao antiglobalistički i euroskeptični politički aktivist, njegovoj supruzi Lani Ujednici i Natku Kovačeviću.
Francišković im je idol, pričaju da je prešao na islam, pa možda i drugi tako krenu.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 15:31 

Sjetio se jedne serije i jedne izrečene rečenice koja baš odgovara ovoj temi: "that's the spirit" :D

@pints

.

Ovo! Nije niti za vic ali pokazuje kako djeluju teoretičari, kao i da je iza toga sasvim drugi cilj, politički. Nije to svakome za shvatiti, oni piju priču o zavjeri...Zločestih ljudi...Odlučili prvo virusom uništiti svijet, pa nas čipirati cjepivom (ne zaboravimo, i magnet je bio u cjepivu, "dokazivali" su da se na cijepljene hvata metal :DD ), pa nam mijenjati DNK cijepivom, a da ne pričam o cheim trailsima, onda onim nitima koje ulaze u tijelo, a ima svega...

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 15:53 

Zaista ne znam od kuda mi ideja da bi netko htio ostvariti enormne zarade kriminalnim radnjama i prevlast u ravnoteži moći.
Nikada toga u povijesti bilo nije, pa kud da sad krene... svašta. :roll:

A što da ti kažem, pomalo, nikuda nam se ne žuri. Bar se meni ne žuri, mirno pratim.
Znanstvenih radova na tu temu je sve više, sada već i peer review radova, trenutno su najzanimljiviji oni radovi koji se bave kontaminacijom DNA fragmentima.
Paraleno nekoliko pravnih timova radi na prikupljanju dokaza, mada najviše nade polažem u RFK Jr. ekipu u SAD-u.

Nije ovo gotova tema bez obzira na taj pokroviteljski sarkazam.
Sve te priče o magnetima, čipiranju i ravnozemljašima su doslovno ništa spram ponašanja covid sekte tokom 2020. i 2021. godine, zagrljaji preko plastičnih plahti, hodanje u balonima, tuča za wc papir, tužakanje susjeda... Jednog dana će se raditi studije o tome koliko se ljudi mogu čudno ponašati kada ih mediji odvedu u ludilo.

Jesi li i ti lupala po loncima kao podrška super Viliju? Šteta lonaca.

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 19:58 

pints je napisao/la:
Znanstvenih radova na tu temu je sve više, sada već i peer review radova, trenutno su najzanimljiviji oni radovi koji se bave kontaminacijom DNA fragmentima.

Ne vjerujem ti je da ti to razumiješ. Samo se praviš važan. Ako si stvarno znanstvenik objasni Totus ono što nju zanima na temi "stvaranje i čovjek"? Eto idem uzeti heklanje pa ću čitati što ti znanstveniče pišeš tamo, ali nećeš ti. Ti voliš čipiranje, zaprašivanje... a od konkretnog posla ništa u tebe.

Vrh

PostPostano: Pon pro 09, 2024 08:52 

Ne vjerujem ti je da ti to razumiješ. Samo se praviš važan. Ako si stvarno znanstvenik objasni Totus ono što nju zanima na temi "stvaranje i čovjek"? Eto idem uzeti heklanje pa ću čitati što ti znanstveniče pišeš tamo, ali nećeš ti. Ti voliš čipiranje, zaprašivanje... a od konkretnog posla ništa u tebe.

A ti se voliš svađati i svakom loncu biti poklopac. :P

Ne, nisam znanstvenik već programer, radim sa algoritmima, volim matematiku i statistiku, a volim i čitati dovoljno da se mogu meritorno informirati o svakoj temi koja me zanima.
Anomalije koje su zahvatile društvo prije četiri godine i potrajale praktično do kraja 2022. bile su prevelike da bih ostao nezainteresiran.

Najmanje se bavim medicinskom stranom priče, puno više me zanimaju političke, ekonomske i društvene anomalije, brzina kojom je svijet upao u totalitarističke obrasce, brzina kojom se raspala globalna trgovina i ekonomija, medijsko jednoumlje bez premca u povijesti, nadasve čudna reakcija Crkve. Što se samog virusa i cjepiva tiče vrijeme će pokazati, svakako podržavam svaku neovisnu istragu u tom području.

Vrh

PostPostano: Pet pro 13, 2024 07:39 

Piše i Glas Koncila o kontaminaciji DNK fragmentima.

https://www.glas-koncila.hr/proizvodaci-sute-cjepivo-onecisceno-genima/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata