Iz prve ruke mogu reći da doktor ima dva mišljenja u vezi cijepiva, a na čovjeku je da donese odluku.
Zadnje četiri godine sam bio u kontaktu sa mnogima koji imaju što reći, od sociologa i političara do znanstvenika i medicinara različitih profila.
Prije toga se nikada nisam zamarao farmaceutskom industrijom i načinom na koji radi medicinski sustav, nije mi trebalo niti me diralo.
Sve dok nije krenulo ludilo prije četiri godine, suluda zatvaranja, još luđa pravila sa maskama i onda preko noći sklepano spasonosno cjepivo, pa laži tipa "misli na druge".
Ta sprega politike, medija i moćnih farmaceuta koja je u nepuna dva mjeseca uspjela na globalnoj razini uspostaviti totalitaristički modus operandi mi je bio okidač za buđenje.
Uvijek se pitaš kako je mogao nastati fašizam ili komunizam, gdje su bili svi normalni ljudi koji nisu skloni totalitarizmu?
Sada sam uživo imao priliku vidjeti kako lako i brzo nastaje totalitaristički sustav, nevjerojatno.
To što sam vidio me i danas drži motiviranim da istražujem, kopam za podacima i detaljima.
U međuvremenu sam u Rijeci bio jedan od onih koji je organizirao pokret otpora, proteste na Korzu, osnovao brojne grupe koje su proširile svijest o opasnostima, pisao upozorenja... i ono najvažnije došao sam u kontakt sa brojnim stručnjacima. Potpuna je laž da je struka unisona, istina je da je jedan dio struke utišan i cenzuriran. I mora se dogoditi nešto veliko da se ta cenzura probije, a to će biti promjena u ravnoteži moći nakon pobjede Trumpa, ali događaju se i podaci koji se više ne mogu skrivati.
Ono što sam još naučio je način funkcioniranja zdravstvenog sustava. To je kao vojni sustav, strogo hijerarhijski sa definiranim protokolima, na vrhu je SZO, pa nacionalne grane i onda "vojnici" u bijelim kutama. Sve se radi po protokolima, vrlo poslušno, nema tu puno kreativnosti i samovolje. Što sa jedne strane osigurava ujednačene postupke, ali sa druge strane je katastrofalno kada se zbog korupcije ili greške neki pogrešni protokol kapilarno spusti u sustav. Postoje i mehanizmi povratnih informacija koji bi trebali korigirati pogreške, ali tu dolazimo do korupcije.... Farmaceutska industrija je platila već milijarde dolara kazni, a što mislite tko je te lijekove propisivao i dijelio?
Nakon ove četiri godine mogu se u potpunosti složiti sa ovim što si napisao, svatko mora čuvati svoju glavu i donositi odluke za sebe.