Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 14, 2025 05:51

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto pro 03, 2024 15:59 

Čak je i facebook te njegove prijave odbacio.

Volio bih vjerovati da si ovo gore napisala kao šalu.
Znam da nećeš više čitati jer sam i ja upoznao ponešto covid sekte, nema tu baš mjesta za dijalog. Buđenje će biti vrlo grubo.

Ali za sve ostale koji će moguće ipak pročitati, sada je bjelodano i dokumentirano kako su sve društvene platforme bile strogo nadzirane i ucjenjene.
Mark Zuckerberg je nedavno o tome govorio, evo i linka sa CNNa:
https://edition.cnn.com/2024/08/27/business/mark-zuckerberg-meta-biden-censor-covid-2021/index.html

"Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni." Mark Twain

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 16:43 

Ajoj...Baš mi je žao što si od ajmo reći prosječnog katolika u mojim očima postao teoretičar zavjere, odnosno, još gore, sljedbenik te sljedbe. To je poput sekte koja se širi, dijeli you tube materijale poput svetih spisa i toliko je indoktrinirana da zdravom logikom ne možeš ništa postići.
Stoga, ne namjeravam se više zamarati tvojim upisima.
Drago mi je što spominješ Bakića, ukoliko mislimo na istog, ateistu i pristašu teorija urota koji je toliko ohol da me prijavljivao više puta na facebooku kad sam mu dala realne kontra odgovore. Čak je i facebook te njegove prijave odbacio.
Ne volim se zamarati takvim ljudima pa ću tako i tvoje upise ubuduće preskočiti. Nihil novi sub sole, odkad je svijeta, postoje teoretičari zavjere, sad imaju i vođu Davida Ickea, koji se bori protiv svih religija i sebe je proglasio Božjim sinom.

Baš šteta što vjeruje u teorije zavjere oko covid cjepiva,a baš sam pomislio evo još jednog normalnog uz frana i admina.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 16:46 

"Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni." Mark Twain[/quote]
E to i ja kažem ovima koji vjeruju samoprozvanim vidiocima iz međugorja.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 16:51 

"Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni." Mark Twain

E to i ja kažem ovima koji vjeruju samoprozvanim vidiocima iz međugorja.[/quote]

Ha, ha, dobro iskorištena loptica! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 16:58 

Baš šteta što vjeruje u teorije zavjere oko covid cjepiva,a baš sam pomislio evo još jednog normalnog uz frana i admina.

Pa je li moguće da ti baš nikakav alarm ne zvoni na brojne nelogičnosti i na to što se okrenuo ogroman novac u cijeloj covid priči?
Pusti sada silne teorije o depopulaciji, masonima i sl., svakakve priče su se zakotrljale kao i kod svake krize.

Je li ti baš toliko nemoguće zamisliti da su likovi poput super Vilija iskoristili situaciju i u danom vremenskom prozoru stavili na tržište ono što su imali?
I pri tom zaradili stotine milijardi dolara i fantastično se osigurali ugovorima koje javnost ne smije vidjeti još desetljećima.
A na upit zastupnika u EU mrtvohladno izjavili kako cjepivo nije ni testirano na to da spriječava prijenos i da oni sa tom informacijom nemaju veze.

Stvarno mi je teško shvatiti zašto imaš povjerenje u farmaceutsku industriju koja se već naplaćala kazni i kazni zbog nepoštenog poslovanja.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 18:37 

pints je napisao/la:
Bez obzira na drugačije poglede, mislim da se možemo složiti kako ipak treba doći do istine (kakva god ona bila)

Pa gdje nestade ona modernistička tvrdnja kako realan život nije crno bijel? Ti si već odlučio što je tebi istina po ovom pitanju i sada samo lijepiš "dokaze" za to.
pints je napisao/la:
Ali važno je da dođemo do istine kako se ne bi više ponovila situacija da pohlepna gamad koja nema nikakvih moralnih i etičkih granica ne bi ponovili istu stvar, da im se onemogući korupcija zdravstvenog i političkog sustava...

Kakav je ovo sada totalni naivni idealizam? Iako to nije vjersko pitanje ja bi to čak podržala kao ispravno kada bi ti bio vjerodostojan pa inače npr. ne bi jurišao na idealističke pastoralne izjava blaženog Kardinala Stepinca kada su one dane u čisto vjerskom kontekstu.
pints je napisao/la:
I da se crkve nikada više na zatvore. Ako su trgovine bile otvorene jer su važne, onda su trebale biti otvorene i crkve. To što su biskupi pristali na zatvaranje crkvi je strašno, pristali su na tezu kako vjera nije baš toliko važna.

Ovo je ispravna tvrdnja i dokaz kako istina nije relativna već stvarno moramo znati kako se trebalo ponašati u vjerskom pastoralnom smislu i to smatrati idealom koji treba slijediti. Nije postojao razlog za zatvaranje crkvi i isključivanje naroda iz sudjelovanja na Svetoj misnoj žrtvi. Isto tako u nebo vapijući veliki je grijeh što se branilo nekim svećenicima da služe sv. misnu žrtvu s onima koji to žele. Treba se nadati i moliti Boga da pastirima otvori srce za pokajanje i činjenje pokore za ta loša djela.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 19:02 

Nisam odlučio što je istina, nego mi se jedna od teza čini vjerojatnijom od ostalih, ima jako puno provjerljivih činjenica koje je podupiru.

Neće ni ovdje istina biti crno bijela, nema šanse, previše je moćnih kompanija i političara u igri, a materija je jako kompleksna. Kada sam na samim počecima pričao sa jednim znanstvenikom koji razmišlja slično meni rekao je da će proći minimalno pet do šest godina do praavnih procesa, zbog kompleksnosti. Bio je u pravu, to je to.

Vrh

PostPostano: Sri pro 04, 2024 15:55 

Pomislila sam da raspravljam s zdravom koji je imao isti stil pisanja kao ti, ali s točkicama.
pints je napisao/la:
Nisam odlučio što je istina, nego mi se jedna od teza čini vjerojatnijom od ostalih, ima jako puno provjerljivih činjenica koje je podupiru.

Tvoj stil je relativistički po pitanju istine, ali može se pozdraviti taj stav oslanjanja na dokaze kada bi to stvarno bilo istina. Međutim nije jer ti u istom postu nudiš tobože dokaz
pints je napisao/la:
Kada sam na samim počecima pričao sa jednim znanstvenikom koji razmišlja slično meni rekao je

Kako da netko to provjeri? Niti si naveo znanstvenika niti smo čuli što ti je rekao niti ikako možemo to provjeriti. Tebi je dokaz što si pričao nasamo s "znanstvenikom".

Vrh

PostPostano: Sri pro 04, 2024 18:07 

Dokazi će doći sa suda a ne od mene, ja mogu samo provjeravati dane teze i raspravljati o njima, posebno one koje proizlaze iz podataka i statističkih obrada.
Prošlo je tri godine od kad su se počeli prikupljati ozbiljniji dokazi, čini mi se da bi okvir od pet, šest godina mogao biti dobro procjenjen.
Biti će jako zanimljivo pratiti te procese, posebno nakon smjene vlasti u SAD-u.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 07:27 

Nisi odgovorio jer tvoje su tvrdnje većinom nepovjerljive, a izjave obično relativiziranje. Advent je odreci se modernističkog trabunjanja koje ne vodi nikamo.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 07:43 

Majkićka, jesi li svjesna da je ovo forum na kojem se piše anonimno. Što hoćeš od mene? Pisanu izjavu, ovjerenu kod javnog bilježnika? Iznio sam svoja promišljanja, možeš se sa njima složiti, ili ne moraš, možeš dati protuargumente...

Nisam ulazio u konkretne brojeve jer ovo nije tip foruma za takav tip razgovora. Ja promišljam o mogućim tezama, a konačni sud sigurno neće doći od jednog anonimusa već će biti plod nekog šireg pokreta.

U SADu je nedavno izašao dokument istražnog povjerenstva kongresa, može se skinuti sa njihovih stranica, i de facto potvrđuje da su skeptici oko covida itekako bili u pravu. Vjerujem da je to prvi korak u nizu koji će farmako industriju dovesti na optuženičke klupe.

Ako imaš nešto konkretno piši, a ja te neću uvjeravati ni razuvjeravati jesam li u pravu.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 11:59 

Covid propaganda u svrhu ispiranja mozga ljudima, ne znam što tu nije jasno. Bezpogovorno slušanje "zapovijedi" stvaralo je samo strah među ljude, konfuziju a bome i svađu unutar ljudi.

Ovi koji se kunu u cijepiva ne žele gledat drugu stranu jer su podlegli manipulacijama.. Iz prve ruke mogu reći da doktor ima dva mišljenja u vezi cijepiva, a na čovjeku je da donese odluku.
Roditelj odgovara za svoje dijete dok ga cijepi, a odrasli čovjek odgovara za sebe i on je dao privolu, kao i posljedice koje sam snosi, nažalost, dost ima slučajeva koji su nastradali od korone a bome i od cjepiva, od korone možda čovjek ne može pobjeći, al od cijepiva može i tu snosi odgovornsot za sebe ukoliko osjeti negativne posljedice na zdravlje od cijepiva.

Možda neću puno fulat dok bih rekao da je ovo najveći test poligon za testiranje cijepiva na ljudima, ako govorimo da su u pitanju stotine milijuna ljudi u igri a ako ne i koja milijarda.

Za par godina dok se cjepivo usavrši sa poznatim nuspojavama, onda bi mogli pričat o cjepivu i čovjekovoj slobodi izbora a ovo prethodno što se odigravalo, ne bih nazvao sloboda izbora kao i da je cjepivo sigurno, pa čak su neki i govori "100%" sigurno, kako je vrijeme odmicalo, klupko se počelo odmotavati i onda su počele izlazit "prljave stvari" na površinu. Kritičko razmišljanje kod ljudi je stavljeno na pauzu, nažalost, kao i empatija, a razum je pao u drugi plan dok je kumovala histerija kod pojedinaca a do jučer su još bili fini i dobri ljudi, tolerantni, naravno govorim o pojedinim ljudima.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 14:58 

Iz prve ruke mogu reći da doktor ima dva mišljenja u vezi cijepiva, a na čovjeku je da donese odluku.

Zadnje četiri godine sam bio u kontaktu sa mnogima koji imaju što reći, od sociologa i političara do znanstvenika i medicinara različitih profila.
Prije toga se nikada nisam zamarao farmaceutskom industrijom i načinom na koji radi medicinski sustav, nije mi trebalo niti me diralo.
Sve dok nije krenulo ludilo prije četiri godine, suluda zatvaranja, još luđa pravila sa maskama i onda preko noći sklepano spasonosno cjepivo, pa laži tipa "misli na druge".

Ta sprega politike, medija i moćnih farmaceuta koja je u nepuna dva mjeseca uspjela na globalnoj razini uspostaviti totalitaristički modus operandi mi je bio okidač za buđenje.
Uvijek se pitaš kako je mogao nastati fašizam ili komunizam, gdje su bili svi normalni ljudi koji nisu skloni totalitarizmu?
Sada sam uživo imao priliku vidjeti kako lako i brzo nastaje totalitaristički sustav, nevjerojatno.

To što sam vidio me i danas drži motiviranim da istražujem, kopam za podacima i detaljima.
U međuvremenu sam u Rijeci bio jedan od onih koji je organizirao pokret otpora, proteste na Korzu, osnovao brojne grupe koje su proširile svijest o opasnostima, pisao upozorenja... i ono najvažnije došao sam u kontakt sa brojnim stručnjacima. Potpuna je laž da je struka unisona, istina je da je jedan dio struke utišan i cenzuriran. I mora se dogoditi nešto veliko da se ta cenzura probije, a to će biti promjena u ravnoteži moći nakon pobjede Trumpa, ali događaju se i podaci koji se više ne mogu skrivati.

Ono što sam još naučio je način funkcioniranja zdravstvenog sustava. To je kao vojni sustav, strogo hijerarhijski sa definiranim protokolima, na vrhu je SZO, pa nacionalne grane i onda "vojnici" u bijelim kutama. Sve se radi po protokolima, vrlo poslušno, nema tu puno kreativnosti i samovolje. Što sa jedne strane osigurava ujednačene postupke, ali sa druge strane je katastrofalno kada se zbog korupcije ili greške neki pogrešni protokol kapilarno spusti u sustav. Postoje i mehanizmi povratnih informacija koji bi trebali korigirati pogreške, ali tu dolazimo do korupcije.... Farmaceutska industrija je platila već milijarde dolara kazni, a što mislite tko je te lijekove propisivao i dijelio?

Nakon ove četiri godine mogu se u potpunosti složiti sa ovim što si napisao, svatko mora čuvati svoju glavu i donositi odluke za sebe.

Zadnja izmjena: pints; Čet pro 05, 2024 15:18; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 15:14 

Možda neću puno fulat dok bih rekao da je ovo najveći test poligon za testiranje cijepiva na ljudima, ako govorimo da su u pitanju stotine milijuna ljudi u igri a ako ne i koja milijarda.

Više od četiri miljarde ljudi je cijepljeno.
Vrlo rano su se radile statističke analize distribucije neželjenih nuspojava prema proizvodnim serijama.
To je bio jedan od prvih alarma da nešto nije u redu.

Proizvodnja lijekova je jedan od najrigoroznije kontroliranih proizvodnih procesa, svaka serija mora biti u dlaku ista, dozvoljene varijacije su minimalne.
A rezultati su pokazivali strašne razlike, u pojedinim proizvodnim serijama nije bilo neželjenih posljedica, u drugima su se mjerile u tisućama.
Kako je to moguće?

Apsolutno je jedna od teza kako se napravio eksperiment MRNA tehnologije na skali na kojoj se inače nikada ne bi mogao provesti.
Razlog je jasan, onaj tko uspješno i efikasno ovlada MRNA tehnologijom napraviti će posao tisućljeća.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 15:58 

Covid propaganda u svrhu ispiranja mozga ljudima, ne znam što tu nije jasno. Bezpogovorno slušanje "zapovijedi" stvaralo je samo strah među ljude, konfuziju a bome i svađu unutar ljudi.

Ovi koji se kunu u cijepiva ne žele gledat drugu stranu jer su podlegli manipulacijama.. Iz prve ruke mogu reći da doktor ima dva mišljenja u vezi cijepiva, a na čovjeku je da donese odluku.
Roditelj odgovara za svoje dijete dok ga cijepi, a odrasli čovjek odgovara za sebe i on je dao privolu, kao i posljedice koje sam snosi, nažalost, dost ima slučajeva koji su nastradali od korone a bome i od cjepiva, od korone možda čovjek ne može pobjeći, al od cijepiva može i tu snosi odgovornsot za sebe ukoliko osjeti negativne posljedice na zdravlje od cijepiva.

Za par godina dok se cjepivo usavrši sa poznatim nuspojavama, onda bi mogli pričat o cjepivu i čovjekovoj slobodi izbora a ovo prethodno što se odigravalo, ne bih nazvao sloboda izbora kao i da je cjepivo sigurno, pa čak su neki i govori "100%" sigurno, kako je vrijeme odmicalo, klupko se počelo odmotavati i onda su počele izlazit "prljave stvari" na površinu. Kritičko razmišljanje kod ljudi je stavljeno na pauzu, nažalost, kao i empatija, a razum je pao u drugi plan dok je kumovala histerija kod pojedinaca a do jučer su još bili fini i dobri ljudi, tolerantni, naravno govorim o pojedinim ljudima.

Ljudi se cijepe stoljećima. I uvijek su postojali anticjepiše pa se povremeno događa povratak npr ospica od kojih poneko i umre.
Pa su govorili da cjepivo izaziva autizam (ne mislim na covid cjepivo već ranija cjepiva) i sve i svašta. Taj je pokret počeo u SAD-u i primio se svugdje gdje ima prijemčivih. Da kemoterapija ne liječi rak. Itd itd. Zanimljivo je da je takve stavove o kemoterapiji i cjepivu imao naš pokojni upravitelj doma zdravlja koji je upravo zbog toga i umro. Svi ostali liječnici imali su isto mišljenje o cjepivu- cjepili su se prvi i isto govorili i pacijentima. Naravno da svako cjepivo, svaki lijek, pa i "najneviniji" ima moguće nuspojave.
A o histeriji kad pričaš, možda je to preblaga riječ kad se sjetim što su nedavno neki deklarirani katolici govorili za gđu Markotić. Toliko prostih riječi i uvrijeda ženi koja ide redovno na misu i čita poslanice na misi. Ili lešinarenje po osmrtnicama i svaku iznenadnu smrt (btw tri žene koje znam, dugo bolovale od karcinoma, piše im iznenada umrla) proglašavali za posljedicu cjepiva, čak i kad im se dokazalo da npr. osoba nije cijepljena ili je umrla od posljedica nesreće. Da,,malo bi bilo reći da je to kolektivna histerija indoktriniranih ljudi, u vrijeme kad nas bombardiraju svim i svačim, kad je sve dostupno, a nema svatko dozu zdravo razumske perspektive zaključivanja o viđenom.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata