Misli što ti drago ali ja ne znam za nikoga tko se cijepio a da je umro od srčanog,moždanog ili ugrušaka....
Ne znam ni ja, niti od cjepiva niti od covida.
Znam par ljudi koji su umrli i bili pozitivni na covid i znam par ljudi koji su imali infarkte nedugo nakon cijepljenja.
Ali ne mogu ni za jedne ni za druge reći od čega su umrli jer se u to vrijeme nisu radile obdukcije kako bi se ustanovio uzrok smrti.
I nije mi čudno što ih ne znam jer statistika pokazuje kako je iznimno mala vjerojatnost da ćeš nekoga poznavati.
Ako je svaki tisućiti cijepljeni imao problema (1 promil) vjerojatnost da ćeš ga baš ti znati je jako mala. A to je na 4 milijarde cijepljenih ljudi 4 milion pogođenih. A ne vjerujem da je tako veliki omjer bez obzira na nagađanja, realno je da je puno manji. Recimo da je pola miliona ljudi pogođeno, cca jedan na deset tisuća cijepljenih. U relativnom iznosu to je zanemarivo, ali u apsolutnom iznosu radi se o velikom broju ljudi koji su stradali zbog gramzljivosti farmaceutske industrije i korumpiranosti sustava.
Bez obzira na drugačije poglede, mislim da se možemo složiti kako ipak treba doći do istine (kakva god ona bila) i kako treba dati odgovore bar na neka temeljna pitanja:
- Zašto višak smrtnosti ne pada?
- Zašto imamo nagli porast karcinoma i kardio vaskularnih bolesti?
- Zašto imamo nagli porast smrtnosti među sportašima?
- Zašto je dozvoljeno da isti kadrovi cirkuliraju između farmaceutskih divova i regulatornih agencija (recept za korupciju)?
- Zašto je priču oko covida preuzela politika (Recimo sada su u Njemačkoj iscurili dokumenti u kojima je Koch instutut savjetovao smanjenje razine prijetnje, a političari su odbili to provesti. Ili zašto je Plenković posjeo urednike glavnih medija i prstom im prijetio?)
- Zašto već četiri godine imamo strašnu cenzuru svih stručnjaka (znanstvenika) koji se ne slažu sa mainstream narativom?
Ja nemam problema sa istinom kakva god bila. Naravno da mi je stalo do toga da cjepivo napravi što manje štete jer su se cijepili mnogi meni dragi ljudi.
Ali važno je da dođemo do istine kako se ne bi više ponovila situacija da pohlepna gamad koja nema nikakvih moralnih i etičkih granica ne bi ponovili istu stvar, da im se onemogući korupcija zdravstvenog i političkog sustava...
I da se crkve nikada više na zatvore. Ako su trgovine bile otvorene jer su važne, onda su trebale biti otvorene i crkve. To što su biskupi pristali na zatvaranje crkvi je strašno, pristali su na tezu kako vjera nije baš toliko važna. Don Bosco je u vrijeme kolere slao svoje momke da po gradu pomažu zaraženima, a mi smo ostavili starce da bez bližnjih i bez sakramenata umiru u strahu. Ne ponovilo se.