Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 04, 2026 01:08

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto lis 28, 2008 11:50 

svjedočanstvo Dave Armstronga, bivšeg protestanta:

http://crkvadok.sosblog.com/Crkveni-dokumenti-b1/Dave-Armstrong-150-razloga-zasto-sam-postao-katolik-b1-p1.htm

Vrh

PostPostano: Uto lis 28, 2008 14:01 

Jako dobro svjedocanstvo i argumentirani razlozi.

Vrh

PostPostano: Uto lis 28, 2008 14:16 

Mogao bi svatko od nas reći zašto je katolik?

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 02:28 

Poistovjecivanje na bilo kojoj svjetovnoj osnovi, pa i vjerskoj, odrazava uskocu ljudske spremnosti da suzivi sa svojom bracom u ovo globalnom svijetu. I upravu tada izrazavamo slabost prema Isusovoj zapovjedi da ljubimo svakoga od svoje najmanje brace.
Treba biti iznad takvog pistovjecivanja kao neceg primarnog ili polazisnog. Biti katolikom za mene je cinjenica da sam stekao vjerske odgojne smjernice u vjersko-kulturoloskom katolickom ambijentu. No to me ne sputava da zadrzim ljubav, razumjevanje i prihvacanje drugih normi, ljudi, vrijednosti itd. Covjek moze samo obogacivati svoj odnos s Bogom ako izrazi spremnost za siroko polje Bozjeg svijeta i stvorenja.

Jasno da postati katolikom nije krajnji cilj, sam po sebi. Tako ne mozemo ocekivati da je za Dave-a zadnja osobna razvojna tocka bila postati katolikom. Unijeti u sebe kristolike vrijednosti znaci ici preko ovih vidova poistovjecivanja, znaci u sebe ucijepiti vrijednosti koje se manifestiraju univerzalnije i jos sire od luturoloskog ili vjerskog miljea. Te vrijednosti idu preko deklarativnosti, pripadnosti i obrednosti i zalaze u sferu aktivnog djelovanja u globalnom svijetu oko nas... prema svakom od najmanje brace.

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 15:49 

Barnaba je napisao/la:
Mogao bi svatko od nas reći zašto je katolik?

Ja sam katolik jer se tako rodih, pa kad postadoh malo veći odmetnuh se i ne bijah ništa (barem sam tako pokazivao u svom neznanju)...pa me Gospodin podiže iz blata i sada...koje li miline, bogatstva i istine u našoj, katoličkoj vjeri!SVE!

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 19:42 

:wink: Čestitke Marijane.
Ljudi si čestitaju za daleko manje važna dostignuća, ovo tvoje zavrijeđuje čestitku nad čestitkama. :lol:

Vrh

PostPostano: Sri stu 05, 2008 21:58 

Isto tako, preporučam svjedočanstvo gospođe Mary Beth Kremski, pod naslovom ''Kako su apostoli obratili pentekostalku?''

http://crkvadok.sosblog.com/Crkveni-dok ... b1-p26.htm

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata