Stavi link da vidimo što je točno rekla.
Evo, pogledala sam na Međugorje mir, nažalost, ne mogu prenijeti, no baš nigdje ne spominje da se to događa odmah poslije smrti.
Svejedno, tamo ćemo biti sigurno duhovni i to odmah, zato ne razumijem ono "spavaju snom pravednika", ali nije to jedino što ne razumijem. Mislim da se ponešto izgubilo u prijevodu, ponešto nadodano...Ne treba sve shvatati doslovno...
Svako ima pravo na svoje mišljenje ali meni se čini da je ovdje riječ o uskrsnuću odmah poslije smrti o čemu govore mnogi poznati teolozi.
Zapravo na ovo pitanje nemamo siguran odgovor pa se zato pojavljuju različite varijante, jedna od njih je i spavanje nakon smrti u što danas vjeruju neke kršćanske sljedbe adventisti npr. međutim u samim počecima kršćanstva ovo je bila jedna od legalnih teorija.
Ono što nema nikakvu vezu sa kršćanstvom je to da će mo biti "duhovni" duhovi i sl. to je nažalost ušlo na široka vrata zbog Holivudskih filmova tako da neki zamišljaju našu egzistenciju poslije smrti kao nekakve prozirne oblačke tipa Kaspera lika iz crtića.
Zašto je ovo problem?
Pa vjerojatno zato što svi znamo da je čovjek tijelo i duša pa tako ni jedan pametan teolog neće ponavljati nekakvu dječiji verziju tipa čovjek umre a duša ide Bogu i tamo čeka uskrsnuće.
Tako da zbog ovog problema imamo teološku verziju o uskrsnuću odmah poslije smrti koja je također jedna od validnih. Ratzinger u Eshatologiji ratuje protiv ove teorije ali ni on sam ne nudi rješenje pa tako jednostavno koristi termin "biti u Božjem sjećanju".