Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 21, 2025 15:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Poruka
PostPostano: Pet lis 21, 2022 20:08 

jel ovo priznato?...Poruka je nade...pouzdanje u Isusa...u Njegovo MILOSRĐE.

Molitva za spas tisuće grešnika
Naš Gospodin Marie Julie 3. rujna 1925. Svaki put, odmah nakon što se pričestimo, trebamo se opustiti u Njegovoj prisutnosti i moliti zahvalu.
‘Reci im da odmaraju pet minuta na Mom Srcu koje kuca od ljubavi. Misli samo na Mene ovom jednostavnom riječi:
Hvala ti, Ljubljeni moj, Ti živiš u meni i ja živim u Tebi" .
Vidjet ćeš slast koju ćeš okusiti i kako ćeš Mi dati utjehu. Traži od Mene, u petoj minuti obraćenje tisuću grešnika. Bit će to velika radost Mom Božanskom Ocu, za Nebo. Bit ću tu, u tebi, kao beskrajna dobrota, sjaj svih ljepota. Samo pet minuta razmišljajući o Meni i pitajući Me u petoj minuti za spas duša. Moje božansko Srce je preplavljeno radošću zbog ove molbe i ja ću je udovoljiti.”

Da! Marie Julie Jahenny...

Jako lijepa poruka! Ne znam je li prijevod baš najbolji, ona je imala naime tu nesreću da joj dugo nitko nije sređivao bilješke i papire, pa se tu uguralo možda svašta (trebala bi jedna sistematična osoba to sve razvrstati), ali pretpostavljam da ima puno istine u ovoj navedenoj poruci...

Neka te ne zabrinjava što spominje brojke.. Slično je Isus govorio i sv. Matildi oko spasa duša iz čistilišta svojom molitvom Očenaša, a negdje sam pročitala nedavno da i klanjanje pred Presvetim ima toliku "moć" da može biti zagovorna molitva za 1000 osoba.. Ne sjećam se tko je to rekao, možda sv. Ivan Maria Vianey ili tkogod drugi? :)

Vrh

PostPostano: Sub lis 22, 2022 08:54 

Da! Marie Julie Jahenny...
Neka te ne zabrinjava što spominje brojke..

Brojke?...Tko predanije moli...broj je valjda veči...i obratno.

Ovo je što Crkva prihvaća???...Ili neće...jer...ma, 3 dana tame..."Napast ću Crkvu, srušit ću Križ"...A Crkvu vode ovi što određuju ISTINU ili laž...a napadi na vjeru...već u hrvatskoj su tu...i preko plakata u zagrebu...umjetnost je to kažu!
Marie-Julie Jahenny, mističarka i stigmatkinja iz La Fraudaisa i možda najveća mističarka u povijesti Crkve, rođena je 12. veljače 1850., u malom mjestu Blain u Bretanji (na zapadu Francuske).

Gospodin ju je obdario mnogim milostima u vrijeme njezine prve Pričesti , milostima na koje je odgovarala sa sve većom pobožnošću. Godine 1873. primila je od Neba najosobitiji mistični dar, stigme.

Dana 19. ožujka 1878. godine Gospa je dala približni datum poslijednje krize: “Za 100 godina neće ubrati svoj urod čak prije nego što istekne 100 godina”.

Imala je viziju dijaloga između našega Gospodina i Lucifera a ovaj je rekao: “Napast ću Crkvu, srušit ću Križ, desetkovat ću ljude u srce ću im položiti veliku slabost vjere. Neko vrijeme ću biti gospodar svim stvarima i sve će biti pod mojom kontrolom. Čak i tvoj hram i sav tvoj narod.

Mističarka Marie-Julie Jahenny vidjela je da neće ostati nikakav trag svete žrtve niti očit trag vjere. Zbrka će biti svugdje.

Mističarka Marie-Julie Jahenny Najavila je 3 dana tame: ”Tjekom ova 3 dana zastrašujuće tame ne smiju se otvarati prozori jer nitko odmah neće moći vidjeti zemlju i strašnu boju koju će zemlja imati u tim danima kazne. Nebo će biti u vatri a zemlja će se razdvojiti. Tjekom ova 3 dana tame neka blagoslovljena svijeća bude upaljena po svuda. Neće svijetliti ni jedno drugo svijetlo. Zemlja će postati ogromno groblje. Tijela zlih i pravednih pokrivat će zemlju. Tri četvrtine stanovništva svijeta nestati će. Polovica stanovništva Francuske biti će smaknuta sa lica zemlje.

Vrh

PostPostano: Sub lis 22, 2022 11:18 

Brojke?...Tko predanije moli...broj je valjda veči...i obratno.

Ovo je što Crkva prihvaća???...Ili neće...jer...ma, 3 dana tame..."Napast ću Crkvu, srušit ću Križ"...A Crkvu vode ovi što određuju ISTINU ili laž...a napadi na vjeru...već u hrvatskoj su tu...i preko plakata u zagrebu...umjetnost je to kažu!
Marie-Julie Jahenny, mističarka i stigmatkinja iz La Fraudaisa i možda najveća mističarka u povijesti Crkve, rođena je 12. veljače 1850., u malom mjestu Blain u Bretanji (na zapadu Francuske).

Gospodin ju je obdario mnogim milostima u vrijeme njezine prve Pričesti , milostima na koje je odgovarala sa sve većom pobožnošću. Godine 1873. primila je od Neba najosobitiji mistični dar, stigme.

Dana 19. ožujka 1878. godine Gospa je dala približni datum poslijednje krize: “Za 100 godina neće ubrati svoj urod čak prije nego što istekne 100 godina”.

Imala je viziju dijaloga između našega Gospodina i Lucifera a ovaj je rekao: “Napast ću Crkvu, srušit ću Križ, desetkovat ću ljude u srce ću im položiti veliku slabost vjere. Neko vrijeme ću biti gospodar svim stvarima i sve će biti pod mojom kontrolom. Čak i tvoj hram i sav tvoj narod.

Mističarka Marie-Julie Jahenny vidjela je da neće ostati nikakav trag svete žrtve niti očit trag vjere. Zbrka će biti svugdje.

Mističarka Marie-Julie Jahenny Najavila je 3 dana tame: ”Tjekom ova 3 dana zastrašujuće tame ne smiju se otvarati prozori jer nitko odmah neće moći vidjeti zemlju i strašnu boju koju će zemlja imati u tim danima kazne. Nebo će biti u vatri a zemlja će se razdvojiti. Tjekom ova 3 dana tame neka blagoslovljena svijeća bude upaljena po svuda. Neće svijetliti ni jedno drugo svijetlo. Zemlja će postati ogromno groblje. Tijela zlih i pravednih pokrivat će zemlju. Tri četvrtine stanovništva svijeta nestati će. Polovica stanovništva Francuske biti će smaknuta sa lica zemlje.

Kao što sam rekla, treba razlikovati ono što je ona stvarno napisala i ono što joj se pripisuje...
Zašto skačeš s onih dobrih poruka (kako steći i održati prijateljstvo s Isusom) na ove upitne, "paničarske" za koje ne znamo ni kada će se dogoditi ni dal će se uopće dogoditi...
Sotona napada Crkvu već 2000 godina, a istina je i da što smo bliži Isusu to je sotona dalji od nas... Postoji toliko zamki, napasti, ali i toliko "oružja" protiv duhova tame, tako da mislim da što bolje treba upoznati vjeru Crkve da bi se tome mogli oduprijeti... Da nas zlo ne svlada...
A niti strah pred budućnosti!
Evo, papa je za Misijski dan (ove nedjelje) rekao da treba izvršiti Isusovo poslanje, poći evangelizirati.. ljude oko sebe, druge narode..
Kako ćemo evangelizirati kad smo i mi u strahu, bez duhovne radosti, s velikom nesigurnosti je li to sotona u Crkvi ili pak Duh Božji?

Majka Božja je u Ruandi (malo je znano) preporučila čitati knjigu "Nasljeduj Krista"... to i Evanđelja i još puno dobrih knjiga svetaca (evo i knjiga svetog pape Ivana Pavla)... nakon ovih bombastičnih poruka o smaku svijeta..
Prema onoj staroj poslovici: Što čitaš, takve su ti misli i takav postaješ...

Vrh

PostPostano: Sub lis 22, 2022 11:49 

Adrijana...uvest će digitalni novac...ovaj rat...Odvlaćenje je pažnje...istina se skriva...nameće se laž...izmišlja razlog rastu cijena...i lanjskog uroda s njiva, ulju, hrani...Slušao sam male svećenike...robujemo mobitelima...lažima s tv...vidim u svojoj sredini svašta...Biskup postaje na sablazan...ali ljepo propovjeda...svi žive luksuzno mora i on.
čoravi smo kod zdravih očiju
i pameti danoj nam od Stvoritelja. A pitaš zaštoskačem na ono...ono što ne paše ovima što im je luksuz božanstvo. jao ja jao! Čitaš ti samo ono...što je vrh Crkve retuširao? Ako nije grjeh pročitati sve...zašto mi je to grijeh?

Vrh

PostPostano: Sub lis 22, 2022 20:33 

Adrijana...uvest će digitalni novac...ovaj rat...Odvlaćenje je pažnje...istina se skriva...nameće se laž...izmišlja razlog rastu cijena...i lanjskog uroda s njiva, ulju, hrani...Slušao sam male svećenike...robujemo mobitelima...lažima s tv...vidim u svojoj sredini svašta...Biskup postaje na sablazan...ali ljepo propovjeda...svi žive luksuzno mora i on.
čoravi smo kod zdravih očiju
i pameti danoj nam od Stvoritelja. A pitaš zaštoskačem na ono...ono što ne paše ovima što im je luksuz božanstvo. jao ja jao! Čitaš ti samo ono...što je vrh Crkve retuširao? Ako nije grjeh pročitati sve...zašto mi je to grijeh?

Čitaj ti teorije o masonima i skrivanju istine... "Crkva retušira", a ljudi su željni pročitati SVE lažne poruke i hraniti svoj radoznali um ... biskupi žive luksuzno, a nameće se laž... aha, pričam ti priču kako slonovi riču.

Vrh

PostPostano: Pet stu 04, 2022 14:17 

PREDIVNO UKAZANJE MALIŠANU

https://vjera.hr/poboznost-i-potvrda/is ... %2bprometa

Vrh

PostPostano: Ned stu 06, 2022 20:28 

Lijepo! Ali kako piše na kraju: Misa je slavljena u njegovoj sobi. ?
Hmm... Nije mi jasno. Svećenici znaju da se ne smije misa slaviti po kućama...

Vrh

PostPostano: Pon stu 07, 2022 11:04 

...Nije mi jasno. Svećenici znaju da se ne smije misa slaviti po kućama...

Za slaviti Misu na oltaru trebaju biti relikvije...svetaca, bilo šta na oltaru ili stolu...oltar posvećen..Al viđamo da se slavi i na...oprostite...na običnom skoro sanduku nalik solu---jel to znači može i doma?

A šta je Misa i kaki joj prilazimo - - - ovdje i to viđenje vrijedi pročitati.
Nebeska Majka mi je odgovorila: „I ti stvarno misliš da od sinoć nisi uvrijedila Gospodina? Dopusti da te podsjetim na nekoliko događaja

https://book.hr/videnje-misticarke-evo- ... etoj-misi/

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2022 21:13 

A šta je Misa i kaki joj prilazimo - - - ovdje i to viđenje vrijedi pročitati.
Nebeska Majka mi je odgovorila: „I ti stvarno misliš da od sinoć nisi uvrijedila Gospodina? Dopusti da te podsjetim na nekoliko događaja

https://book.hr/videnje-misticarke-evo- ... etoj-misi/

To isto uči i Crkva.

Vrh

PostPostano: Ned srp 14, 2024 13:38 
Administrator

Ukazanje u amsterdamu, Gospa svih naroda...spominje se BDMarija kao Su-Otkupiteljica
Ukazanje nakon puno peripetija priznato od lokalnog biskupa 2002. godine!

Već je teo objasnio da ukazanje nije priznato od važećeg lokalnog biskupa (iz 2020), a Crkva je javno objavila negativnu i konačnu odluku koju je donijela 1974. "Sada, kako bi se razjasnila svaka zabunu, odluka koju je odobrio Papa se objavljuje, što je u ovom slučaju najnegativnija prosudba."

šta je problem sa tim ukazanjem...vidio si da je 2002. priznato od biskupa i šta onda ne valja??

Ukazanje nije priznato od Crkve, mišljenje tog biskupa ne može poništiti već donesene odluke Crkve, a prijašnji i trenutno važeći lokalni biskup dali su svoj negativan stav.
Kongregacija je 2005 promijenila riječi iz molitve koju je navodno BDM dala vidjelici, jer nisu u skladu s katoličkim naukom. Umjesto "Gospa svih naroda, koja je nekoć bila Marija", dopušteno je reći "Gospa svih naroda, Blažena Djevica Marija".
Osim toga Marija je navodno zahtjevala od vidjelice da ju Crkva prizna kao suotkupiteljicu, što je upitno po katoličkom nauku.
Papa je 2020 rekao: "Gospa nije Isusu oduzela nikakvu titulu… Nije od sebe tražila da bude kvazi-otkupiteljica ili suotkupitelj: ne, Otkupitelj je jedan, a ovaj naslov nije umnožen.", odnosno ponovio stav Katoličke Crkve: "Krist je jedini Otkupitelj: nema suotkupitelja s Kristom."

Vrh

PostPostano: Ned srp 14, 2024 19:40 

Bilo bi dobro da Hrki izvuče neku pouku iz ove vijesti, ali on sada ima drugog tipa kojeg propagira, onog dr. Grebenar. Taj nema nikakvu potvrdu niti ju traži.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Vrijeme na UTC + 01:00 sata