Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto pro 10, 2024 05:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet vel 02, 2024 11:12 

Dana 3. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice.
Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:
1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti, na vlastite nakane, i u sljedećim hrvatskim gradovima:
Bjelovar, u 10 h, u Centralnom parku (kod spomenika poginulih branitelja)
Dubrovnik, u 14 h, ispred crkve Sv. Križa
Karlovac, u 8.30 h, u staroj gradskoj jezgri (temelji crkve sv. Josipa)
Osijek, u 10 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale)
Rijeka, u 8.30 h, ispred katedrale sv. Vida
Slavonski Brod, u 17 h, na Korzu (kod grba grada)
Split, u 8.30 h, na Peristilu
Šibenik, u 8.30 h, na Trgu Krešimirova doma
Trogir, u 8.30 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II.
Vinkovci, u 8.30 h, na središnjem gradskom trgu (kod kipa Presvetoga Trojstva)
Virovitica, u 8.30 h, kod križa u Vojarni
Zadar, u 8.00 h, ispred katedrale sv. Stošije
Pozivamo i ostale hrvatske gradove da mole s nama na ovu prvu subotu u mjesecu.

Potičemo sve sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potičemo sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22 h do subote u 10 h.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 09:09 

Uživo molitva sa Jelačić placa u Zagrebu https://www.youtube.com/watch?v=ufigeZcX08w

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 12:10 

nisam mogao otvoriti iza 9h?
Valjda je kasnilo...vidim sada da ima prenos

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 14:29 

Možda su protivnici molitve pod maskama kako i ne bi prepoznali u njihovim župama.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 17:43 

teži slučaj za to :D
To su nevjernici i izgubljeni ljudi/žene koji više vole peseke nego djecu

Vrh

PostPostano: Ned ožu 03, 2024 18:22 

teži slučaj za to :D
To su nevjernici i izgubljeni ljudi/žene koji više vole peseke nego djecu

Ne vole oni nikoga osim sebe same.
No malo je onih koji ulaze na mala vrata molitve, a da kiša im ne smeta https://www.youtube.com/watch?v=kjtUBg0YQYo

Vrh

PostPostano: Sub tra 06, 2024 08:32 

Zašto ljude koji se mole Bogu nazivate klečavcima, a vi ste klečali za Black Lives Matter?
https://narod.hr/izdvojen-clanak/tomase ... ali-za-blm

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 16:23 

Pozdrav svima. Slučajno naletih na ovu temu pa sam se registrirao kako bih prenio iskustva iz Rijeke.
Uglavnom se piše o molitvi na Trgu u Zagrebu, ali moli se i po ostalim gradovima.

Riječka grupa broji oko tridesetak članova i molimo skupa već oko godinu i pol, ali javno smo počeli tek početkom ove godine.
Rijeka je specifičan grad, znali smo da ćemo od samog početka imati žestoku kontru, a nažalost i naš biskup nema baš razumijevanje za ovakav vid duhovnosti, tako da smo najprije molitvom unutar četiri zida pripremili ponajprije sebe za izlazak u javnost. Ako netko, tko se isto tako sprema na javnu molitvu u svojem gradu, čita ovu temu mogu samo preporučiti upravo ovakav put: prije svega osobna molitva, zatim redovita grupna molitva bez javnosti i tek na kraju ova javna molitva prvim subotama. Mi se i dalje okupljamo jednom tjedno u jednoj riječkoj crkvi i molimo za iste nakane za koje molimo svake prve subote javno.

Moj osobni doživljaj ovih javnih molitvi je jedno vrlo milosno ispunjenje, svaki put kada završimo imam duboki ispunjavajući mir i spoznaju da smo bili pozvani na tu molitvu, da ima smisla i da ta molitva polako ali sigurno mijenja ovo društvo. Žao mi je što neke ljude ta molitva toliko iritira da imaju potrebu i volju doći ometati nas, ali molimo i za njih svaki put. Oni nisu naši neprijatelji nego braća za koju treba moliti.

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 17:06 

Pozdrav svima. Slučajno naletih na ovu temu pa sam se registrirao kako bih prenio iskustva iz Rijeke.
Uglavnom se piše o molitvi na Trgu u Zagrebu, ali moli se i po ostalim gradovima.

Riječka grupa broji oko tridesetak članova i molimo skupa već oko godinu i pol, ali javno smo počeli tek početkom ove godine.
Rijeka je specifičan grad, znali smo da ćemo od samog početka imati žestoku kontru, a nažalost i naš biskup nema baš razumijevanje za ovakav vid duhovnosti, tako da smo najprije molitvom unutar četiri zida pripremili ponajprije sebe za izlazak u javnost. Ako netko, tko se isto tako sprema na javnu molitvu u svojem gradu, čita ovu temu mogu samo preporučiti upravo ovakav put: prije svega osobna molitva, zatim redovita grupna molitva bez javnosti i tek na kraju ova javna molitva prvim subotama. Mi se i dalje okupljamo jednom tjedno u jednoj riječkoj crkvi i molimo za iste nakane za koje molimo svake prve subote javno.

Moj osobni doživljaj ovih javnih molitvi je jedno vrlo milosno ispunjenje, svaki put kada završimo imam duboki ispunjavajući mir i spoznaju da smo bili pozvani na tu molitvu, da ima smisla i da ta molitva polako ali sigurno mijenja ovo društvo. Žao mi je što neke ljude ta molitva toliko iritira da imaju potrebu i volju doći ometati nas, ali molimo i za njih svaki put. Oni nisu naši neprijatelji nego braća za koju treba moliti.

što se tiče biskupa meni se čini da ne da nema razumijevanja za vas nego je protiv takve molitve.žalosno,a baš bi on trebao biti prvi uz vas i davati vam podršku,a ne osuđivati vas.

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 17:55 

što se tiče biskupa meni se čini da ne da nema razumijevanja za vas nego je protiv takve molitve.žalosno,a baš bi on trebao biti prvi uz vas i davati vam podršku,a ne osuđivati vas.

Istina, protiv je, ali to je i dalje naš biskup.
Premda se ne slažemo sa njegovim stavom o ovoj molitvi, poštujemo ga kao pastira naše biskupije.
Svaki tjedan kad se nađemo molimo i za našeg biskupa.

Vrh

PostPostano: Ned tra 07, 2024 20:45 

Hvala ti što si lijepo posvjedočio svoju vjeru i hvala Bogu da još postoje muškarci koji mole i ne boje se javno to pokazati, a ne kao neki koji svoje samo pametuju i tjeraju žene da nose spirale.

Vrh

PostPostano: Pon tra 08, 2024 14:35 

bravo za sve vas :)

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 17:51 

pints je napisao/la:

Jesi ti molio za ove nakane:
-za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
-za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
ili imaš neko posebno izdvojeno mišljenje o njima?

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 19:35 

Jesi ti molio za ove nakane:
-za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
-za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
ili imaš neko posebno izdvojeno mišljenje o njima?

Da, sve molitvene grupe u Hrvatskoj mole za te nakane.
Riječka grupa po savjetu svojeg duhovnika dodatno u svoje nakane stavlja molitvu za pet oblika uvreda i psovki koji se nanose Bezgrešnom Srcu Marijinu (Fatima) i molimo stojeći.

Dobro sam promislio o svih sedam nakana i u potpunosti se slažem sa njima i molim za njih.
Mislim da imamo jedan generalni problem, jezik kojim govore kršćani nije više jezik svijeta i "gubimo" se u prijevodu.
Kada me o molitvi pita netko tko nije baš u vjeri, a vidim da je dobronamjeran, zaista se potrudim objasniti svjetovnim riječnikom o čemu se radi. I ljudi razumiju ako nisu baš jako nabrijani protiv. Neki misle da se moglo nakane bolje iskomunicirati. Možda i jest, ali nije problem samo u jeziku, problem je u tome što imamo jako duboku podjelu i nismo više ni spremni slušati jedni druge. Volio bih sagraditi ponovo te mostove, ali iskreno, ne znam kako.

Vrh

PostPostano: Uto tra 09, 2024 20:54 

pints je napisao/la:
Dobro sam promislio o svih sedam nakana i u potpunosti se slažem sa njima i molim za njih.

Znači ne podržavaš one koji govore da su katolici, a tjeraju žene da ugrade spirale jer se ne žele suzdržavati?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata