Moderni zapad ide u smjeru one Isusove izreke iz Biblije: kada se Sin Čovječji vrati na zemlju hoće li naći vjere na zemlji...?
Ili rečeno jezikom anti-teista , posebice sumornog filozofa Ničea- Bog je mrtav...
Naravno nije mrtav...živ je i vječan je
Ali zašto pomalo i sve više odumire u srcima zapadnjaka i modernog čovjeka
Da li suvremenom čovjeku nedostaje dokaz o postojanju Boga? Ili više iskustvo Boga?
Zašto mladi katolici poslije krizme odustaju od praktičnog vjerskog života, odnosno gube vjeru i ostaju samo nominalni katolici?
Moli se Bogu da i sam ne postaneš tulomaš, nemoj se brigati za druge. Čitaš katekizam Hrkane?! Prva rečenica, doslovno prva kaže;
■1. Pitanje: Jeste li Vi kršćanin?
Odgovor: Da, ja sam kršćanin milošću Božjom. Katekizam sv. Pija X.Vidiš šta ovde piše: da smo ti i ja milošću Božjom kršćani. Ne svojim zaslugama, ne lepim okicama, ne od vlastite dobrote, ne zato jer bagri i sirotinji daješ svake nedelje 70 centi, nego zbog čiste milosti Božje. Isus kaže;
Ivan 15,16 Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas...A Sv. Pavao kaže;
1 Kor 15,10 Ali milošću Božjom jesam što jesam...Sjeti se toga Hrkane, sjeti se toga često. Pusti zapad i modernog čovjeka.
Zašto mladi katolici poslije krizme odustaju od praktičnog vjerskog života, odnosno gube vjeru i ostaju samo nominalni katolici?
A zašto si ti poslije krizme odustao od praktičnog vjerskog života?! Ajde odgovori. Sad kad imaš 45-50 godinica filozofiraš šta bi 16 godišnjaci trebali raditi. Rade isto ono što si i ti radio kad si imao toliko godina. Nemoj kipati.

Sad ćemo mi kao u ovoj internet-žabokrečini riješiti zašto zapad odpada od vjere. Tko će to riješiti - ti i ja?! Zdrave, Majkićka, totus tuus i ovaj novi tip koji piše pod nickom burek?! Ljudi! Dajte najte!

Ako je Isus rekao, a doslovno je rekao, citiram;
Lk 17,1 I reče svojim učenicima: "Nije moguće da ne dođu sablazni.."Onda nije moguće. Tak mora biti kak mora biti.
2 Tim 3,2-4 Ljudi će doista biti sebeljupci, srebroljupci, preuzetnici, oholice, hulitelji, roditeljima neposlušni, nezahvalnici, bezbožnici, bešćutnici, nepomirljivci, klevetnici, neobuzdanici, goropadnici, neljubitelji dobra, izdajice, brzopletnici, naduti, ljubitelji užitka više nego ljubitelji Boga. Rim 1,27 .. tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine..I čemu sa ti sad u biti čudiš?! To mi ni jasno.