Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 07:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 155 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 03, 2024 17:28 

Pozdrav!
Sto je vidljiva crkva?

Ona koju je osnovan sam Isus Krist...sam Bog

Vrh

PostPostano: Pet svi 03, 2024 17:34 

Slušao sam danas na RMariji jednu gošću koja je rejkla jednu zanimljivu tezu, rečenicu.
Nešto u stilu da nije tako strašno što u ovo vrijeme neoliberalizma i svakojakih nenormalnih sloboda imam sve ove devijacije, nenormalnosti, gdje se grijeh želi pokazati kao neko dobro ili pravo čovjeka
Rekla je da sve te napasti i nenormalnosti novog doba nam pružaju šansu da se osvjestimo i vidimo da je samo u Bogu, Isusu sloboda i pravi život

Posebno mi je zazvonio taj izraz da nam sve te nenormalnosti daju šansu da se današnji čovjek napokon osvjesti...uvidi gdje je i istinski na kojoj strani

Znači, trebamo ostati hrabri i sačuvati pravu vjeru i prave vrijednosti bez obzira koliko u očima modernoga asvijeta bili u očima nekih čudaci, fosili, prevaziđene konzerve i ne znam šta sve nam nevjernici imputiraju :))

Vrh

PostPostano: Ned svi 19, 2024 10:54 

Kada je katolička obitelj jaka, Katolička Crkva je jaka.
Gdje je obitelj slaba, Crkva je slaba.
Gdje se obitelj bori za opstanak, Crkva se bori za opstanak.
Gdje katolička obitelj umire, Katolička Crkva u tim kulturama i zemljama umire.
A kada nestane katolička obitelji, onakva kakvu je ustanovio Isus Krist, Crkva Isusa Krista biva uklonjena iz tog naroda ili države.

Vrh

PostPostano: Pon lip 10, 2024 05:22 

Sve na ovome svijetu ima svoj početak i kraj.
Na ovome svijetu ništa nije vječno.
Vjerom da nisam od ovoga svijeta, već u ovome svijetu, nestaje borba za opstanak.
Djelima pokazujmo vjeru: oprostom, prihvaćanjem, ljubavlju, davanjem slobode, blagoslovom, zahvalnošću.
Hvala Crkvi za promicanje nauka Isusa Krista :))

Vrh

PostPostano: Pet lip 14, 2024 07:42 

Pozdrav!
Sto je vidljiva crkva?

Vidljiva Crkva je Katolička crkva. Tj ona koja slijedi nauk Kristov u potpunosti, bez biranja. Sama riječ "katolička" znači nešto što se odnosi na cjelinu nečega, bez ikakvog biranja, dodavanja ili odbacivanja i najmanjeg dijela cjeline. Drugim riječima, to nije košara iz koje možeš uzeti što hoćeš nego paket na kojem piše "uzmi ili ostavi". Usput, riječ hereza dolazi od grčkog izraza koji znali "biranje".

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 155 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata