Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet ožu 20, 2025 12:18

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 177 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Poruka
PostPostano: Ned vel 02, 2025 11:20 

https://www.youtube.com/watch?v=wNUcCOz4yds

Don Stojić u ovoj evangelizaciji daje odličan odgovor na ovo pitanje
Kao i uvijek jeko je zanimljiv, daje dobre primjere...simpatično je šaljiv sa svojim nesavršenim hrvatskim jezikom, padežima :)

Naglašava posebice grijeh lijenosti, te duhovne lijenosti
samo ću par riječi oko toga...treba sve poslušati ,izvrstan je
GREŠNICI BAREM IGRAJU, JESTE DA SU NA KRIVOJ STRANI , ALI ONI MOGU PREĆI U PRAVU ,ISPRAVNU EKIPU
ALI DUGOVNO LIJENE JE TEŠKO VRATITI...GREŠNIK IMA KLICU, IMA VATRU...lijeni i deprimirani moderni čovjek nema nimalo vatre u sebi, on je skoro skroz izgubljen
ZAPALITI DUHOVNO LIJENOG, DUHOVNO IZGUBLJENOG...DEPRIMIRANOG I U BEDU JE SKORO NEMOGUĆE UPALITI

Lijenog, umrtvljenog , deprimiranog pitaš ...šta želiš..šta te ispunjava ...oni kažu : NE ZNAM?
Oni su u depri, njima je sve dosadno...oni su u bedu...oni su mrtvi...duhovno mrtvi...blizu su i suicidu
Don Damir kaže lakše mi je sa velikim grešnikom, nego sa lijenim i deprimiranim, sa onim kojem se ništa neda
Poslije ispovijedi sa deprimiranim, u bedu don Damir kaže da mu treba veliki odmor
Poslije ispovijedi sa velikim grešnikom koji se kaje za grijehe nema nikakvih mentalnih problema

Duhovna lijenost modernog , IZGUBLJENOG čovjeka koji ne traži Boga je NAJTEŽE izliječiv grijeh!

Vrh

PostPostano: Pon vel 03, 2025 11:58 

Pa zar već nemaš otvorenu temu o njemu?
Meni nije niš posebno.

Vrh

PostPostano: Uto vel 04, 2025 09:01 

Pa zar već nemaš otvorenu temu o njemu?
Meni nije niš posebno.

Zato što nisi više mlada 8)
studenti ga obožavaju :))

Zezam se... ni ja nisam mlad...ali meni je genijalan...i jako, jako simpatičan i duhovit

Vrh

PostPostano: Uto vel 04, 2025 12:25 

Zato što nisi više mlada 8)
studenti ga obožavaju :))

Zezam se... ni ja nisam mlad...ali meni je genijalan...i jako, jako simpatičan i duhovit

Pa bez veze ti je zezanje...Ne cijenim ljude po godinama ali ako ćemo tako, nije baš puno mlađi od mene.
Ima kontradiktornosti u njegovoj knjizi/ izjavama i to sam mu spočitnula, nije se udostojio odgovoriti.
Meni kako rekoh, ništa posebno, možda ima stil koji mladi vole, ali moji su favoriti drugi.
Nemam ništa protiv njega.

Vrh

PostPostano: Sub vel 08, 2025 10:28 

totus tuus je napisao/la:
Pa bez veze ti je zezanje...

Ma to je njegov domet, loše zezanje i neznanje. Eto ne zna da Don Stojić više nije studentski kapelan. Zamjenio ga je moderniji od njega pa je interes za studentski vjeronauk opao. Modernizam i gubitak interesa za vjeru imaju jaku međuovisnost.

Vrh

PostPostano: Sub vel 08, 2025 10:40 

.Modernizam i gubitak interesa za vjeru imaju jaku međuovisnost.

I ja tako mislim. Nije u modernizmu sve loše, ali snaga Crkve je ipak negdje drugdje.

Jesi li naišla na konkretnu statistiku koja pokazuje manji nteres mladih? To bi bio vrlo zanimljiv argument.

Vrh

PostPostano: Pon vel 10, 2025 17:38 

pints je napisao/la:
Nije u modernizmu sve loše,

Modernizam je osuđena sinteza svih hereza pa u njemu baš jest sve loše.
pints je napisao/la:
Jesi li naišla na konkretnu statistiku koja pokazuje manji nteres mladih? To bi bio vrlo zanimljiv argument.

Pričam ono što vidim u zagrebačkim crkvama. Na TLM je većina mladih, a kada odem na misu za mlade u kojoj svećenik moderno propovijeda po tri puta, šalje slike s ambona tijekom propovjedi itd. na takvoj Misi ne vidim mladih niti koliko je prsta na jednoj ruci. No nisam jedina koja to vidi npr. Matija Štahan je rekao u jednoj emisiji Otvoreno.
„Mladi su ponajprije privučeni doktrinarnom jasnoćom i jednoznačnošću, ne ambivalencijom i nekim moralnim konfuzijama i doktrinarnim izmaglicama. Ako se prošećemo nedjeljom zagrebačkim crkvama, u gotovo svakoj ćemo naći većinu starijih osoba. Ako odemo na tradicionalnu latinsku misu, vidjet ćemo 90% mladih. Prema tome, mladi preferiraju nešto što je jasno, što je u skladu s tradicijom…“.
https://vigilare.info/katolibanstvo/202 ... 00-godina/

Vrh

PostPostano: Pon vel 10, 2025 21:48 

Bome ja kad sam par puta zalutao do Zg, na Knežiji kod Salezijanaca sam vidio da je krcato mladosti. Ili kod Brčine, čovjek na čovjeku, sve mladost. U Rijeci su mise za mlade dupkom krcate.

Vrh

PostPostano: Uto vel 11, 2025 16:37 

U mom mjestu zvanom mala Moskva za II svj. rata crkva je uvijek poluprazna , ministranata više nema nego ima, puno puta svećenik sam. Pretežno žene starije. Mladi većinom dok prođe pričest, onda se pred krizmu nakratko pojave. I onda nestanu. I to gdje nas spašavaju izbjeglice iz BiH.
Samo 16 km dalje, crkva puna, najviše mladih. A nije latinska misa :))

Vrh

PostPostano: Uto vel 11, 2025 17:53 

Brojnost mladih na misi ovisi iskljucivo o sveceniku, njegovoj volji i umijecu da okupi mlade. Tako je u Zagrebu kao i u manjim mjestima diljem Lijepe nase.Na TLM misi su vecinom mladi jer starije generacije niti ne znaju da se TLM misa jos uvijek negdje sluzi. Kljucan je svecenik, a ne obred. Pritom stoji teza da mladi vole jasnocu i dosljednost, kako u teologiji tako i u liturgiji.

Vrh

PostPostano: Sri vel 12, 2025 12:21 

Ovisi o duhu mjesta. Ovo gdje je puna crkva oduvijek je bilo takvo mjesto, koje je dalo puno svećenika i gdje su većinom djeca odgajana u katoličkom duhu, što nije slučaj u mom mjestu.

Vrh

PostPostano: Ned vel 16, 2025 17:49 

Brojnost mladih na misi ovisi iskljucivo o sveceniku, njegovoj volji i umijecu da okupi mlade. Tako je u Zagrebu kao i u manjim mjestima diljem Lijepe nase.Na TLM misi su vecinom mladi jer starije generacije niti ne znaju da se TLM misa jos uvijek negdje sluzi. Kljucan je svecenik, a ne obred. Pritom stoji teza da mladi vole jasnocu i dosljednost, kako u teologiji tako i u liturgiji.

Slažem se sa Početnikom i Pintsom

Nije toliko bitan obred, bitniji je svećenik, njegov rad i sposobnost

Bez obzira na materijalizam, hedonizam modernog doba, mi ipak živimo u vrijeme velikih milosti
Najveća milost u današnjem materijalističkom svijetu je MEĐUGORJE...poruke Gospe iz Međugorja

U zadnje vrijeme kada nas internet i društvene mreže navode na veliko gubljenje vremena, na grijeh, zaglupljivanje ili gubitak identiteta, imamo i svijetle točke
Svećenici KC ( a sve više i katolici laici) počinju koristiti društvene mreže, internet u širenju vjere u Isusa Krista, u evangelizaciji i vraćanju mladih svojim korjenima i vjeri
Osobno nemam instaliran FB, instagram, twitwr isl...pratim samo youtube i tu sam primjetio da mnogi svećenici otvaraju kanale za širenje vjere i evangelizaciju

Posebice sam uočio slijedeće svećenike i redovnike:

don Damir Stojić, veliki evangelizator, posebice ranije među studentima
fra ANTE Vučković, svećenik i doktor filozofije
fra Mario KNEZOVIĆ, komunikolog , ulazi i u političko, sociološke vode
Fra Stjepan BRČINA, oditelj duhovno-duhovitih susreta četvrtkom u bazilici svetog Ante u Zagrebu!
fra IVO Pavić, poznati karizmatik , voditelj karizm.susreta u Tolisi i Šurkovcima-BiH
dr.Tomislav IVANČIĆ, veliki teolog, evangelizator i izrazito plodonosan pisac
Fra SMILJAN Kožul, karizmatik, crkveni ženidbeni sud, osnivač raznih pokreta u Crkvi-pokret moljenja Gospine krunice itd.
fra Tomislav PERVAN, dr.teologije, veliki kateheta i odgojitelj bogoslova, erudita i veliki branitelj vidiova i ukazanja Gospe u Međugorju
pater IKE Mandurić, krunica svih Hrvata, branitelj prosvjednika na Markovom trgu
pater ANTONIO ČIRKO
vlč. Ivica Tolla, suradnik na LTV
vlč. Zlatko SUDAC, karizmatik i stigmata, voditelj duhovnih obnova posebice za branitelje
fra Goran AZINOVIĆ
Fra Petar LJUBIČIĆ, dr teologije, čovjek koji će ubrzo otkriti svijetu 10 tajni iz Međugorja
Fra Ivan DUGANDŽIĆ, dr. teologije, profesor, egzegeta, jedan od prevoditelja NZ, veliki branitelj vidioca i ukazanja Gospe u Međugorju, pisac u mnogim katoličkim časopisima, plodonosan pisac mnogih knjiga vjerske tematike
fra Karlo LOVRIĆ, veliki poznavatelj svih ukazanja BDMarije
Fra Ivan MATIĆ, susreti u kući Tabor u Samoboru
Fra Marin KARAČIĆ
Vlč. Jakov MAMIĆ
VLČ. Jakov Rađa
fra Josip Ikić
fra Tomislav JELIĆ i drugi

U zadnje vrijeme sve se više uključuju i laici katolici...od davnih dana Rajko Bundalo, zadnjih godina:Matija Ricov, Mijo BARADA, DANIJEL Čović, Darko Pavičić, a u posljednje vrijeme Vladimir GREBENAR i supruga MANUELA...ima ih još,ali možda manje poznati

Daj nam Bože još plodonosnih svećenika i laika katolika koji će širiti katoličku i apostolsku vjeru, te evangelizirat hrvatski narod
Svatko od svećenika ima neku izraženiju karizmu , talenat , dar od Boga...i dobro je i korisno da ga plodonosno upotrijebe korištenjem modernih tehnologija, posebice jer su danas mladi generacija novih tehnologija- intereneta i društvenih mreža
Kako ne koristim većinu društvenih mreža vjerujem da sam nenamjerno zaboravio spomenuti još neke svećenike i laike koji ih već koriste

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 177 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata