Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 06:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 04, 2023 06:41 

Muž treba voljeti svoju ženu kao svoje tijelo, kao samoga sebe. Baš kao što čovjek traži ono što će učiniti njegovo tijelo i život radosnim, tako i on treba težiti onomu što će omogućit njegovoj ženi rast u radosti i miru. Njegova ljubav i nježnost trebaju ublažiti autoritet koji mu je Bog dao kada ga je učinio glavom žene, kao što je Isus Krist glava Crkve.

Njegova ljubav treba biti nježna i čista, s Bogom kao njezinim izvorom i krajnjom svrhom, prisutna i vjerna, s ljubaznošću pružajući svojoj ženi sve što joj je potrebno za život i njezin položaj, podupirući je u nemoćima i manama s milosrđem, dijeleći njezine radosti i tuge sa suosjećanjem.

Muž treba tražiti posvećenje sa svojom ženom. On sam joj mora služiti kao posvečujuće sredstvo i prvenstvena nakana mu treba biti molitva s njom. Muž će osobito svojim dobrim primjerom i svojim krepostima i milosrđem steći poštovanje i naklonost svoje žene i na taj način dati joj podršku na pravome putu.

Vrh

PostPostano: Sub pro 02, 2023 21:45 

Muž mora pokazivati i izvanjskim znakovima da voli ženu. Treba svjedočiti svoju ljubav baš kao što su se danas brojni muškarci, unatoč kiši i hladnoći okupili jutros na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu kao i u mnogim drugim hrvatskim gradovima na tradicionalnoj molitvi krunice, a kao i obično protivnici molitve obasipali su ih uvredama, zvižducima i bubnjanjem pokušali spriječiti molitvu.
https://narod.hr/hrvatska/molitva-kruni ... i-uvredama

Vrh

PostPostano: Ned vel 25, 2024 23:10 

Čekaš li ti, zapravo, katoličkog princa?
https://zenavrsna.com/cekas-li-ti-zapra ... inca/28431

Vrh

PostPostano: Pon vel 26, 2024 06:18 

Ništa se ne treba.
Neki kažu da se samo umrijeti treba/mora.
No niti se to ne treba ako se vjeruje :;

Ljubav je sloboda. Bez uvjeta i pravila, bez petlji sa ako ili tek kad ili iako...
Pjesma nad pjesmama odlično opisuje ljubav, Boga, nas u zajedništvu...
No mogu gledati i pravno, i logički, i uvjetovano na ljubav sa namjerama, čežnjama, traženjima, kritikama, osudama...

A mogu i samo prihvatiti drugačije u radosti, u vjeri u Boga :))
Ovozemaljska ljubav je odličan uvod u apsolutnu ljubav Boga koji uvijek vjeruje u svakoga od nas :DD

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 21:17 

Viz to nema veze s katoličkim brakom u kojem muž može, smije i treba voljeti svoju ženu.

Vrh

PostPostano: Uto tra 30, 2024 06:18 

Sutra je sv. Josip radnik pa treba osvježiti temu o idealnom katoličkom mužu, a pravi muževi ne sagiblju koljena pred lažnim duhom vremena!
Od lažnog duha vremena dolazi nijekanje roditeljske vlasti i naučavanje, kako to čine komunisti, da djeca nisu dužna pokoravati se roditeljima. Odatle nijekanje nerazrješivosti ženidbe i propagiranje slobodne ljubavi. Odatle prezir dana Gospodnjega. Odatle onda i lakoumna samoubojstva, koja neki luđaci smatraju junaštvom. Odatle nekažnjeno robljenje i pljačkanje naših crkava. Odatle tolika grozna ubojstva ljudi kao da se radi o pilićima. Odatle glorificiranje razvratnosti u kinu i štampi. I tko se usudi usprotiviti takvu duhu vremena i takvu strašnom zlu odlučno prigovoriti, bit će u najmanju ruku smatran čudakom.
https://www.quovadisecclesia.com/pravi- ... m-vremena/

Vrh

PostPostano: Uto tra 30, 2024 07:05 

Sveti Augustin kaže na jednom mjestu: Ne osuđivati muža za prevaru ako mu žena ne daje. I tu je Augustin u pravu, jer apstinencija je po Pavlu Apostolu samo po dogovoru.

Vrh

PostPostano: Uto tra 30, 2024 10:57 

Ex sjemenistarci su najbolji muzevi i najbolji ocevi.

Vrh

PostPostano: Sri svi 01, 2024 07:35 

Sveti Augustin kaže na jednom mjestu: Ne osuđivati muža za prevaru ako mu žena ne daje. I tu je Augustin u pravu, jer apstinencija je po Pavlu Apostolu samo po dogovoru.

Ovakvim podmetanjem se služe modernisti kada žele pokvariti nauk Božji. Nigdje dokaza samo ružne insinuacije kojima pravdaju svoja zla djela. Odavno je to poznato pa zato i psalmist piše:
Grešan je naum u srcu zlotvora, *
straha Božjega nema on pred očima.
Sam sebi on laska suviše, *
grijeha svog ne vidi i ne mrzi.
Riječi usta njegovih zlodjelo su i prijevara, *
za razumnost i dobro on više ne mari.
Bezakonje smišlja na postelji svojoj, †
na opaku ostaje putu, *
od zla ne odustaje.

Idealni katolički muževi ne trebaju slijediti primjer zlotvora, već primjer sv. Josipa radnika kojeg danas obilježavamo.

Vrh

PostPostano: Čet kol 29, 2024 11:43 

Ex sjemenistarci su najbolji muzevi i najbolji ocevi.

Misliš na ovako nešto https://www.youtube.com/watch?v=n90u_XAaqdM Napustio je sjemenište, ali je postao dobar muž i otac puno djece. Malo se tražio u mladosti, htio biti svećenik pa išao u Mehiko, ali u Zg i svugdje se uvijek motao oko ženskih. Hvala Bogu da nije postao svećenik nego odustao. Išao je u sve pokrete od Međugorja, onih neokatekumena, a bio je jedno vrijeme i latinaš. Ali opet je sve nekako ispalo dobro.

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 20:45 

Idealan katolički muž je onaj koji pokušava obavljati svoje dane mu obveze u skladu sa katoličkim naukom, teži slijediti i nasljedovati Krista, preuzeti zdušno ulogu pater familiasa, poštivat i ljubit ženu, brinuti za obitelj u svakom pogledu a kad zgriješi i zaluta tražiti oprost i nastojati ne ponavljati grijeh. Nije to nikako lako jer smo samo ljudi i nesavršeni. Zanima me jako kako to žene zanišljaju i vide ali ako može bez biblijskih citata kao što se veli iz svoje glave?

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 20:56 

Idealan katolički muž je onaj koji pokušava obavljati svoje dane mu obveze u skladu sa katoličkim naukom, teži slijediti i nasljedovati Krista, preuzeti zdušno ulogu pater familiasa, poštivat i ljubit ženu, brinuti za obitelj u svakom pogledu a kad zgriješi i zaluta tražiti oprost i nastojati ne ponavljati grijeh. Nije to nikako lako jer smo samo ljudi i nesavršeni. Zanima me jako kako to žene zanišljaju i vide ali ako može bez biblijskih citata kao što se veli iz svoje glave?

Ja sam isto idealan muž mučim se radim i skrbim za obitelj a niko mi ne kaže ni hvala.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 07:35 

Ja sam isto idealan muž mučim se radim i skrbim za obitelj a niko mi ne kaže ni hvala.

Nisi katolički muž pa na ovoj temi nisi relevantan.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 09:20 

Slažem se sa antezg.
Ovako nekako i ja mislim :))

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 09:33 

Ne svidi se sve na to pokušavanje to može biti i izlika, jedna pjesma kaže: " ono što pokušavam sad ti nećeš za ceo svoj život".

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata