Da on je nakon duljeg natezanja i izvrdavanja to priznao i baniran je. Potpuno ispravno, ali mislim da bi se i kopitara trebalo banirati jer i on se pretvara da je katolik, a koristi forum kao platformu za relativizaciju dogmi i iskrivljavanje katoličke vjere.
Nasuprot takvim ekstremima koji nisu katolici mi vjerujemo da je objava javna – da svatko može znati tko je Bog jer je objavio sebe i svoj plan spasenja cijelom svijetu. Vjerujemo da je Bog postao čovjekom, fizičkim bićem, da bi nas spasio. Vjerujemo da je primarni način primanja milosti kroz fizičke objekte – sakramente. Vjerujemo da je Crkva vidljiva, da možemo vidjeti njezinu hijerarhiju i tako možemo upoznati ljude – biskupe i pape – koje je Bog stavio na vlast nad Crkvom.
Nism znao ,ali sam pretpostavljao da bi mogao biti
Ne znam zašto je baniran?...ako je baniran samo zato što je priznao da je sedev. onda to po meni nije baš valajn i dovoljan razlog...mislim da forum treba biti otvoren i za takve...neka svatko kaže šta misli , ali u granicama ponašanja šta se smije
Oni nisu toliki heretici kao protestanti itd...od njih se može nešto saznati o KC i našoj vjeri iz starijh vremena...aoni su mislm jaki antemodernisti i slično tomu...ne slažem se sa njihovim rigidnim stavovima da već dosta vremen ( da li od 2VK?) Crkva nema valjanog poglavara isl. tomu...to je hereza...ali od njih mnogi drugi su puno veći heretici!
Nisam za to da se Kopitar banira
On zna kao i fran26 biti koristan za otvaranje nekih tema, graničnih stvari i rasprava na forumu oko toga...
jeste da zna biti tvrdoglav i da se čovjek stvarno mora namučiti da mu neke stvari pojasni, i onda nakon svih pojašnjenja i argumenata on nikda da prizna da je u nečemu bio u krivu
ali , daleko je to od toga da ga se treba banirati
treba naravno za neke stvari, trolanje isl. upozoriti xy forumaša, dati mu privremenu suspenziju-hlađenje isl...ali nisam za TRAJNE banove!