Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon lis 14, 2024 21:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 23, 2024 10:57 

nažalost opet pokazuješ da nisi ništa shvatio uz sve primjere i dokaze koje sam ti dosada barem 10 puta dao??
Kako sam uvjernja da mnogi poput tebe ne shvaćaju tko je Isus koji je hodao judejom ( po tom pitanju ste sljedbenici heretika arija kojeg je pobio najveći teolog i naučitelj KC Augustin Aurelije, te opći sabor KC u 5. stoljeću) onda ću i radi drugih forumaša nastaviti oko toga...inače s tobom više nema smisla

dao sam ti primejr i za malu djecu...kada malom djetetu od npr 8, 9 odina objasniš da superjunaci ( supermen, betmen itd) mogu letjeti zato jer imaju supermoći, supersile u svome tijelu onda to dijete bez problema shvati i prihvati , njemu je sve više-manje jasno

Tebi nažalost opet nije jasno??...ako Isus u sebi ima božansku narav, božanski dio, ako je u Isusu sam svemogući Bog ( on je Bogo Čovjek), ako u Isusu prebiva svemoguća Božla Sila, božanska narav , onda je Isus mogao ( kao što i danas može i čini i dalje svakojaka čuda!) činiti natprirodne stvari, čuda koja se kose sa mehanikom, fizikalnim silama, priroednim zakonima ( btw, prirodne zakone je ustanovio i postavio Isus-Bog!)
Isusu-Bogu nije nikakav problem da levitira, da se teleportira, da nestane , da hoda po vodi itd...ponajmanji problem je Isusu da trči 200 m za 6 sekundi!
Ako znamo da je u Isusu Bog , božanske svemoguća Sila, onda bi i malo dijete vrlo lako zaključilo da Isusu nije problem ( AKO TO HOĆE POKAZATI) da učini fizikalne stvari koje su bolje , brže od svih rekorda ostatka čovječanstva !
To će svako dijete shvatiti koje prihvača da superman može letjeti zato jer ima supermoći!...samo ti ne možeš shvatiti? očitu i jednostavnu stvar!?
Treba li povući analogiju sa Supermenom pa reći na djetinji način da Isus ima supermoći 8)

Ne radi se o nikakvoj šizofrenoj situaciji što navodiš kao tobožnji dokaz protiv
Bog je cijelo vrijeme u Isusu koga su gledali apostoli( nije u njemu od 30. g. kada je kršten na Jordana i kada je počelo njegovo javno djelovanje!...kao neki misle) ...Bog / božanska narav je nekada pritajena, ne djeluje...a nekada se aktivira i aktivno djeluje!
Aktivira se svaki put kada želi učiniti neko čudo...to je barem svima jasno
Inače ograničeni tjelesni isus, tjelesna narav Isusova nebi mogla izvesti nijedno čudo
Ako ti sada nije jasno onda stvarno ne znam šta da kažem? :shock: ...sve ti crtam , korak po korak

Aj još malo... :DD

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 11:04 

Ima se aktivirati u smislu cijele ove priče gdje Kopitar ne shvaća kako je Isus svemoguć ( i da je htio to pokazati) je mogao trčati brže od U.Bolta... to mislim nisu shvatili ni Totus tuuus, ni Početnik ( barem ne do kraja)
On očito na Isusa gleda kao ograničenog čovjeka...jednostavno ii cijele priče izbacuje božansku narav/ božanski dio u Isusu Kristu!
Nominalno prihvaća da je Isus i Bog , ali kada krenemo u praksu, praktične primjere onda ne shvaća skoro ništa

evo reci ti... šta je Božanska narav u Isusu?
Kako ona djeluje...koji su dosezi božanske naravi u Isusu Kristu
Šta je svemoguća Božanska Sila u Isusu Kristu sve mogla učiniti?

Samo ti si sve shvatio. Najbolje da objaviš neku knjigu gdje ćeš sve objasniti neukima.

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 11:12 

Ako su ti čuda dovoljan kriterij onda ćeš se prije ili kasnije naći u problemu.
Naš odnos sa Bogom je stvar povjerenja, vjere, toga što je On rekao da je tako a mi smo nekako (mistično?) to povjerovali i kasnije se u svojem životu susreli sa Njime i ostali u vjeri.

Rasprava o naravi Boga i Čovjeka jest zanimljiva, ali je realno nebitna za vjeru.

Slažem se osim ovoga zadnjeg.
Rasprava o naravima Kristovim pretpostavlja vjeru.

Bitna je jer ako krivo uzmemo te stvari i sve ostalo če ići u krivo jer je to temelj.

Nigdje nisam rekao da su čuda dovoljan kriterij za našu vjeru!
Daleko od toga

Mi ovdje cijelo vrijeme pričamo o Isusu koji je pravi Bog i čovjek...to je tema
I pričamo o tome kako ti na Isusa gledaš kao čovjeka, a defacto odbijaš i ne shvaćaš njegovo božasnko djelovanje, božasnku narav
To ti cijelo vrijeme objašnjavam

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 11:18 

Nisu čuda dokaz da je Isus Bog jer su i drugi činili to isto.

Niko nije rekao za Iliju da je Bog kad je učinio sva opisana čuda?

Nije jedini dokaz, ali je bio jedan od bitnijih!
Ilija nije ni približno činio čuda kao Isus
Daj nam reci Ilijina čuda

Isus je činio na stotine čuda
U kontinuitetu
Minimalno tri godine neprestano, jedno za drugim
Uz čuda je činio i druge stvari...tvrdio je da je Sin Božji, da su on i Otac jedno ...tko je vidio Mene vidio je i Oca
Na posljednoj večeri je ustanovio euheristiju...tvrdio je da je njegovo tijelo kruh nebeski, da nam njegovo tijelo daje istinski život it,itd.
Ustanovio je sakramente...npr. sakrament ispovijedi, euheristije itd.

Ilija nije ni pribčližnio činio kao Isus, a niti je za sebe tvrdi da je Sin božji!

Tako da su to stvari koje se ne mogu uspoređivati

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 12:15 

idem na godišnji, mislim da neću nositi laptop, pa se možda nećemo čuti, neće biti odgovora kojih 8 dana.
lp

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 12:31 

idem na godišnji, mislim da neću nositi laptop, pa se možda nećemo čuti, neće biti odgovora kojih 8 dana.
lp

Nemoj ostani s nama ovdje da nam objasniš (:::

Vrh

PostPostano: Pon ruj 02, 2024 13:10 

A moj tvrdoglavi, okorjeli Kopitaru :; Daj mi reci po čemu si uzeo nadimak Kopitar? Šta ti to znači? ( možeš i na pm ako nećeš javno)
Šta da ti točno objasnim?
Kako ti nakon svega nije jasno??
Ti čak otvaraš drugu temu u vezi svetaca i ideš u smjeru da su oni mogli isto što i Isus/Bog???
je li ti trolaš i pišeš bezveze samo da nešto napišeš ili pišeš ozbiljno i dalje idešsve dublje u hereze?

Šta tebi točno nije jasno, ajde reci napokon! Pojasni detaljno.

Svakom krizmaniku koji ima imalo zdrave logike i koji prihvaća da je Isus i Bog kako nas uče dogme je jasno da Bog može sve!
Bog je sveznajući, svemoguć, sveprisutan itd, itd...i kako onda pored svih čuda koje je činio dok je hodao judejom , kako ne bi mogao učiniti i onih par sitnica koje sam dao samo egzemplarno??

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2024 11:49 

lp

A tko to traži odgovore od tebe??? :oo

Vrh

PostPostano: Čet ruj 05, 2024 19:20 

hrki je napisao/la:
Kako ti nakon svega nije jasno??
Ti čak otvaraš drugu

Sv Augustina je za nešto slično rekao kako je Bog stvarao pakao za ljude koji postavljaju takva pitanja.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 06, 2024 08:02 

Sv Augustina je za nešto slično rekao kako je Bog stvarao pakao za ljude koji postavljaju takva pitanja.

vjerujem da je tako...sv.Augustin mi je posebno drag naučitelj Crkve :))
Kopitar je troler ili nepotrebni tvrdoglavac koji ne želi priznati neke pogreške?

Vrh

PostPostano: Sub ruj 07, 2024 09:13 

Ko je to rekao Augustin ili ti ?

Vrh

PostPostano: Sub ruj 07, 2024 11:56 

Ko je to rekao Augustin ili ti ?

Augustin, u Ispovijestima. Mislim, kao odgovor na pitanje nekog svog Kopitara, što je Bog radio prije stvaranja zemlje ili nešto slično.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 07, 2024 15:08 

Augustin, u Ispovijestima. Mislim, kao odgovor na pitanje nekog svog Kopitara, što je Bog radio prije stvaranja zemlje ili nešto slično.

Stavi da vidimo to.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 07, 2024 17:40 

Augustin, u Ispovijestima.

How, then, shall I respond to him who asks, “What was God doing before he made heaven and earth?” I do not answer, as a certain one is reported to have done facetiously (shrugging off the force of the question). “He was preparing hell,” he said, “for those who pry too deep.” It is one thing to see the answer; it is another to laugh at the questioner--and for myself I do not answer these things thus. More willingly would I have answered, “I do not know what I do not know,” than cause one who asked a deep question to be ridiculed--and by such tactics gain praise for a worthless answer. Rather, I say that thou, our God, art the Creator of every creature. And if in the term “heaven and earth” every creature is included, I make bold to say further: “Before God made heaven and earth, he did not make anything at all. For if he did, what did he make unless it were a creature?” I do indeed wish that I knew all that I desire to know to my profit as surely as I know that no creature was made before any creature was made. Saint Augustine "The Confessions"

Vrh

PostPostano: Sub ruj 07, 2024 18:29 

How, then, shall I respond to him who asks, “What was God doing before he made heaven and earth?” I do not answer, as a certain one is reported to have done facetiously (shrugging off the force of the question). “He was preparing hell,” he said, “for those who pry too deep.” It is one thing to see the answer; it is another to laugh at the questioner--and for myself I do not answer these things thus. More willingly would I have answered, “I do not know what I do not know,” than cause one who asked a deep question to be ridiculed--and by such tactics gain praise for a worthless answer. Rather, I say that thou, our God, art the Creator of every creature. And if in the term “heaven and earth” every creature is included, I make bold to say further: “Before God made heaven and earth, he did not make anything at all. For if he did, what did he make unless it were a creature?” I do indeed wish that I knew all that I desire to know to my profit as surely as I know that no creature was made before any creature was made. Saint Augustine "The Confessions"

Ovdje se po vama ispravnim i pobožnim katoličkim vjernicima misli na kopitara koji će gorjeti u paklu(:: samo vi punite pakao sa ovakvim ko ja i budite mirni i spokojni. :mrgreen:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata