Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon lis 14, 2024 21:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Poruka
PostPostano: Sub ruj 07, 2024 20:48 

Ovdje se po vama ispravnim i pobožnim katoličkim vjernicima misli na kopitara koji će gorjeti u paklu(:: samo vi punite pakao sa ovakvim ko ja i budite mirni i spokojni. :mrgreen:

Niko ne puni pakao s tobom. Ovo ti je samo poticajni primjer da se maneš ćorava posla, za svoje dobro. Niko ne zna tko ide u raj, pakao i čistilište, osim Boga jedinoga.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 07, 2024 22:32 

Niko ne puni pakao s tobom. Ovo ti je samo poticajni primjer da se maneš ćorava posla, za svoje dobro. Niko ne zna tko ide u raj, pakao i čistilište, osim Boga jedinoga.

Jesu li se ikad zapitao kako to da se već sada vidi ili naslućuje podjela koja će se na kraju reflektirati i u vječnosti.

Zar misliš da je moguće da će moći postojati skupa npr. nekakva Majkićka, Giovi itd i jedan rogati kopitar?

Vrh

PostPostano: Pon ruj 09, 2024 11:10 

Tzv katolici su različitih mišljenja i svađaju se...
Ponekad je situacija gora nego na svjetovnom forumu.
Pa se čovjek pita, što tu nije u redu?
Umjesto da ujedinjuje, vjera razjedinjuje :((

Vrh

PostPostano: Pon ruj 09, 2024 14:41 

Tzv katolici su različitih mišljenja i svađaju se...
Ponekad je situacija gora nego na svjetovnom forumu.
Pa se čovjek pita, što tu nije u redu?
Umjesto da ujedinjuje, vjera razjedinjuje :((

Vrlo je očito da ako nije moguće ovdje neće biti ni tamo.

Pravednici i dostojni se nemaju zašto kajati, zato oni mogu slobodno upirati prstom na grijehe i mane nas koji zaudaramo.

Oni mogu slobodno prosuđivati i suditi druge, nešto ih tjera na to i oni su ti koji će na kraju suditi i odlučiti o vječnom zajedništvu.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 10, 2024 15:27 

Čini mi se da su sve druge vjere, religije unisonije.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 10, 2024 16:53 

Bar je tema zajednička!
U naslovu.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 10, 2024 17:26 

Vrlo je očito da ako nije moguće ovdje neće biti ni tamo.

Pravednici i dostojni se nemaju zašto kajati, zato oni mogu slobodno upirati prstom na grijehe i mane nas koji zaudaramo.

Oni mogu slobodno prosuđivati i suditi druge, nešto ih tjera na to i oni su ti koji će na kraju suditi i odlučiti o vječnom zajedništvu.

Ili zar ne znate da će sveti suditi svijet? Pa ako ćete vi suditi svijet, zar niste vrijedni suditi sitnice? Ne znate li da ćemo suditi anđele, kamo li ne ono svagdanje? iz posl. korinć.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 10, 2024 21:08 

How, then, shall I respond to him who asks, “What was God doing before he made heaven and earth?” I do not answer, as a certain one is reported to have done facetiously (shrugging off the force of the question). “He was preparing hell,” he said, “for those who pry too deep.” It is one thing to see the answer; it is another to laugh at the questioner--and for myself I do not answer these things thus. More willingly would I have answered, “I do not know what I do not know,” than cause one who asked a deep question to be ridiculed--and by such tactics gain praise for a worthless answer. Rather, I say that thou, our God, art the Creator of every creature. And if in the term “heaven and earth” every creature is included, I make bold to say further: “Before God made heaven and earth, he did not make anything at all. For if he did, what did he make unless it were a creature?” I do indeed wish that I knew all that I desire to know to my profit as surely as I know that no creature was made before any creature was made. Saint Augustine "The Confessions"

Bolje je ne čitati svece nego čitati i krivo razumjeti.

Pitao sam čovjeka koji je doktorirao na Augustinu za ovo, njegovo mišljenje je da je Augustin samo bio ironičan želeći pokazati besmislenost pitanja.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 11, 2024 06:00 

Čini mi se da su sve druge vjere, religije unisonije.

Oni nisu imali 2. vatikanski sabor.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 18:46 

Pitao sam čovjeka koji je doktorirao na Augustinu za ovo...

De mi reci Kopitaru, sad malo kakti lažeš?! :lol: A kako se zove taj čovjek?! Ajde odgovori! Hoćeš da ti ja odgovorim?! Čovjek se zove Dušan Beređi Bera. Jesam pogodio?! :mrgreen:

...njegovo mišljenje je da je Augustin samo bio ironičan želeći pokazati besmislenost pitanja.

Skužio si?! Dobro jutro. :roll:

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 20:51 

De mi reci Kopitaru, sad malo kakti lažeš?! :lol: A kako se zove taj čovjek?! Ajde odgovori! Hoćeš da ti ja odgovorim?! Čovjek se zove Dušan Beređi Bera. Jesam pogodio?! :mrgreen:

Skužio si?! Dobro jutro. :roll:

Aleksandar Milojkov, njega sam pitao.

https://fvm.academia.edu/AleksandarMilojkov

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 21:37 

Aleksandar Milojkov, njega sam pitao.

To je neki četnik ili?! :)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata