Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 20, 2025 04:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 09, 2024 11:39 

Pa valjda i ti s ograničenim načinom mišljenja možeš shvatit kako je to Vučkovićeva formulacija, ako nisi to uspio shvatiti onda čitaj opet tekst s linka koji sam stavila u prvi post.
Umjesto takvih pitanja bilo bi bolje da zauzmeš stav je li tebi crkveni jezik prepobožan i kako bi se trebalo izražavati. Što se mene tiče crkveni jezik mora koristiti uobičajene crkvene termine, a ne moderne fraze.

znači tebi se poznati franjvac AV koristi neprimjerenim jezikom??

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 11:41 

znači tebi se poznati franjvac AV koristi neprimjerenim jezikom??

Ja ne znam kako tvoj mozak obrađuje podatke, ali nešto ti tu ne štima

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 12:07 

Ja ne znam kako tvoj mozak obrađuje podatke, ali nešto ti tu ne štima

pa ti ljepiš etikete i podcjenjuješ franjevca Antu
a ničim nisi argumantirala podcjenjivanje njegove osobe, obrazovanja, stila pisanja, jezika...
pojasni šta ti ne valja kod fra ante!

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 17:21 

"Pa valjda i ti s ograničenim načinom mišljenja "
E Hrki...
Ovo prolazi iako je vrijeđanje.
Nešto ne štima...

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 20:13 

Preporučam svima pročitati knjigu od fra Ante Vrtlog grijeha a ima i jedno predavanje o toj temi na yutubu, imao sam ga priliku upoznati i na duhovnim vježbama. Na poseban način opisuje uzroke i početak grijeha i takvim jednostavnim pristupom približava svakome tko želi i treba shvatiti kako kreće grijeh i koje su njegove posljedice. On to na jednostavnim i poniznim stilom tumači i ne razumijem da ga netko spominje zavodnikom. Pokušajmo o pravim temama voditi dijalog i još skupa duhovno rasti svi a nikako stalne rasprave po bilo koju cijenu da bi njima pokazali nekakvu nadmoć,pamet i sl....

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 20:23 

Preporučam svima pročitati knjigu od fra Ante Vrtlog grijeha a ima i jedno predavanje o toj temi na yutubu, imao sam ga priliku upoznati i na duhovnim vježbama. Na poseban način opisuje uzroke i početak grijeha i takvim jednostavnim pristupom približava svakome tko želi i treba shvatiti kako kreće grijeh i koje su njegove posljedice. On to na jednostavnim i poniznim stilom tumači i ne razumijem da ga netko spominje zavodnikom. Pokušajmo o pravim temama voditi dijalog i još skupa duhovno rasti svi a nikako stalne rasprave po bilo koju cijenu da bi njima pokazali nekakvu nadmoć,pamet i sl....

Ja isto ne volim rasprave već pobožnost i molitvu.

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2024 12:08 

"Možda ću pregrubo reći, no pun je fraza, zvuči prepobožno, ne dolazi iz stvarnoga iskustva. Čujem ga i danas, i nepodnošljivo mi je slušati ga. Ton! Intonacija koja dolazi s ambona još mi je teža od samih fraza"

Fra Ante je samo pošteno i iskreno iznio svoj stav o ovakvom načinu izražavanja. Mene osobno takav način sa silnim frazama iritira i smeta te nemam povjerenja u nekoga kad se prenemaže i ne komunicira iskonski, djeluje umjetno i neživotno je i pitam se tko bi na takvu riječ krenuo za njim? Izričaj treba biti jasan,originalan i naravno mudar i pametan jer ako se nema što pametno reći onda je bolje šutjeti.
Ovaj dio o odrastanju, životu i jeziku u komunizmu, sjetimo se samo koliko je ljudi stradalo zbog verbalnog delikta, dovoljno je bilo samo da netko klimne i prijavi ondašnjim vlastima susjeda, prijatelja, samo zbog domoljubne pjesme se išlo do godinu dana u zatvor. Ljudi su se snalazili i kad su u blizini bili doušnici moralo se paziti kako se s njima razgovara pa je i to ostavilo traga na onima koji su se tada formirali.

Vrh

Naslov: Duhovna obnova
PostPostano: Sub pro 14, 2024 16:18 

https://www.youtube.com/watch?v=lGkjVO4-jRU

Od 9. do 11. veljače 2024. godine održana je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Frauenfeld / Schaffhausen duhovna obnova, koju je vodio prof. dr. fra Ante Vučković iz Splita. Duhovna obnova pod temom "Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!" (Iv 6,67-68) sastojala se od molitve, predavanja, križnog puta te svetih misa koje je predslavio ovaj ugledni teolog.
Ova obnova istovremeno je bila i proslava tridesete obljetnice postojanja misije. Na svečanoj svetoj misi u nedjelju, 11. veljače, uz fra Antu suslavili su i švicarski svećenici te fra Miljenko Mika Stojić, sadašnji voditelj misije.
Ovo je snimak predavanja u nedjelju 11. veljače 2024.u crkvi St. Peter u Schaffhausenu.

------------

Prelijepa duhovna obnova...fra Ante zanimljiv kao i obično
Posebno je zanimljivo izlaganje o teretu koju čovjek nisi kada je u grijehu, kada nije ispovijeđen od svećenika
Neki ljudi desetljećima nose teret-e a da nisu svjesni šta ih pritišće, u kojem se smrtnom grijehu nalaze...
Odlaskom na ispovijed teret nestaje...

Vrh

PostPostano: Sub pro 14, 2024 16:26 

https://www.youtube.com/watch?v=nay5mCGudX8

Fra Ante Vučković na podcastu Mrežnica kod A.kekić :))

Odličan je!

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 16:00 

malo sam se potrudio naći video i preslušao sam ga
fra Ante je kao i obično odličan i zanimljiv :))

https://www.youtube.com/watch?v=ugU3ru2e0Fk

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 17:00 

https://www.youtube.com/watch?v=ugU3ru2e0Fk

Predavanje " Noćni razgovor Nikodema sa Isusum"

Vrh

PostPostano: Sub pro 28, 2024 19:39 

https://www.youtube.com/watch?v=Jntmbw5_vOI

Priča o pravednome Jobu
Priča je to za sva vremena...o ljudskoj patnji i odnosu prema Bogu
fra Ante to lijepo iznosi u svome izlaganju
Kada sve nevolje snalaze pravednoga Joba pod utjecajem Satana kojemu je Bog dopustio djelovanje, Job ostaje vjeran Bogu
I žena ga nakon svih mogućih muka i patnji nagovara da Job prokune Boga i odrekne se vjere u Njega i njegovu pravednost dobrotu
Ali Job i na te ženine nagovore ostaje vjeran!
Jako poučna priča iz SZ koja vrijedi u potpunosti i dan danas

Vrh

PostPostano: Sub pro 28, 2024 22:58 

Hvala na preporuci. Nakon prvih poglavlja knjiga mi se sviđa i korisna je.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 05, 2025 12:40 

Fra Ante Vučković za Vjerujem.hr: Opasno je da otrovna pjesma kruži javnim prostorom, zato sam morao upozoriti na „Poison cake“
Korizma je vrijeme detoksikacije koja život čisti od svih otrova. Tako nam je ova pjesma dobra prigoda da pazimo i na otrove koji kolaju javnim prostorom pa da da ga se čuvamo.
https://vjerujem.vecernji.hr/vijesti/fr ... ison-cake/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata