Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon lis 14, 2024 21:59

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 08, 2024 17:36 

OTVORENO PISMO RODITELJIMA POSTMODERNE DJECE
O. Jean-Pierre Boubée
U ovom pismu, dragi roditelji, neću se toliko zadržavati na općenitim karakteristikama adolescencije, već radije na onim parametrima koji vas uznemiruju u odgoju vaše djece. Postmodernistički svijet neumorno nadire prema sve većoj rafiniranosti uređaja visoke tehnologije, s čime je povezano povećanje podmukle moralne izopačenosti kao i agresivnih i nepredvidljivih nastraja. Sve to ima utjecaja na sve nas, osobito na našu djecu.
Mnogi roditelji se boje samo onoga što bi ugrozilo njihov osobni ugled ili riskiralo društveni i financijski uspjeh njihovih potomaka. Vas pak, kao katoličke roditelje, brine iznad svega hoće li vaša djeca ostati vjerna Bogu, revna i moralno čestita. Najvažnija stvar za vas je pak hoće li oni ići u raj ili u pakao.
https://www.quovadisecclesia.com/hoce-l ... na-bogu-2/

Vrh

PostPostano: Pet kol 09, 2024 06:14 

...

Beskrajno sam zahvalan Salezijancima koji su snažno utjecali na svu moju djecu u njihovim formativnim godinama.
Ponosno mogu reći da su, što se vjere tiče, moja djeca bolja nego što sam ja bio u njihovim godinama.

Vrh

PostPostano: Pet kol 16, 2024 20:48 

Beskrajno sam zahvalan Salezijancima koji su snažno utjecali na svu moju djecu u njihovim formativnim godinama.
Ponosno mogu reći da su, što se vjere tiče, moja djeca bolja nego što sam ja bio u njihovim godinama.

Bogu hvala. Don Bosco je radio ogroman posao u vinogradu Gospodnjem, a Salezijanci nastavljaju to djelo.

Vrh

PostPostano: Sub kol 17, 2024 10:04 

Bogu hvala. Don Bosco je radio ogroman posao u vinogradu Gospodnjem, a Salezijanci nastavljaju to djelo.

Da , kod nas je don Damir Stojić činio /čini odlične stvari u evangelizaciji i privlačenju vjeri...posebice sa studentima
Veliko hvala mu na tome
Gledao sam ga na nedavnom koncertu duhovne glazbe u zagrebačkoj areni...bio je odličan, zanimljiv i duhovit

Vrh

PostPostano: Pon kol 19, 2024 23:02 

Logičan zaključak, posebno s obzirom na uvodni post na tvojoj temi o liturgijskim zloupotrebama. Pogotovo onim vezanim za glazbu. Ako nekog zanima šta su to liturgijske zloupotrebe, neka dođe u Svetu Mati slobode.

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 13:39 

Logičan zaključak, posebno s obzirom na uvodni post na tvojoj temi o liturgijskim zloupotrebama. Pogotovo onim vezanim za glazbu. Ako nekog zanima šta su to liturgijske zloupotrebe, neka dođe u Svetu Mati slobode.

Molim te odgovori na pitanje teme Hoće li vaša djeca ostati vjerna Bogu? Tamo na temi o nadbiskupu Kutleši si imao obzira i pokazao što nije povezano s temom pa i ovdje prvo odgovori kakav odgoj ti primjenjuješ na svojoj djeci?

Vrh

PostPostano: Sri kol 21, 2024 11:11 

Ovaj post je prijavilo više njih, bit će moderator na godišnjem

Vrh

PostPostano: Pon kol 26, 2024 19:46 

Lars, još uvijek čekam tvoj konstruktivan i pametan odgovor na moje pitanje koje ponavljam.
Majkićka je napisao/la:
Molim te odgovori na pitanje teme Hoće li vaša djeca ostati vjerna Bogu? Tamo na temi o nadbiskupu Kutleši si imao obzira i pokazao što nije povezano s temom pa i ovdje prvo odgovori kakav odgoj ti primjenjuješ na svojoj djeci?

Vrh

PostPostano: Ned ruj 01, 2024 09:28 

Eto Lars je imao priliku postupiti časno, ali nije. tako je to kada se dođe do konkretnog onda daje ono čega mu je srce puno, a to je trolanje.
Vratiti ću se poslije sv, Don Boscu i njegovom načinu odgoja iz kojeg se puno može naučiti, a sada dajem dobar tekst koji se bavi djecom na sv. Misnoj žrtvi.
Djeca mlađa od “dobi razuma” (obično oko sedam godina) nisu obavezna dolaziti na sv. Misu, ali roditelji često nemaju izbora nego da ih dovedu na misu. To je dobro jer djeca trebaju vidjeti svoje roditelje na koljenima pred našim Gospodinom i djeca se moraju naučiti kako se treba ponašati u crkvi tako što će biti tamo.
Bebe i mala djeca imaju duhovnu korist od liturgije. Prvo, uz naviku molitve i pažnje prema liturgiji počinju se razvijati vrline. Drugo, liturgija ima izravan učinak na njih. U Starom zavjetu, „malenoj djeci” i „bebama na prsima” izričito je naređeno da prisustvuju svečanom proglašenju Zakona u dvije prilike (Pnz 31, 12; Jl 2, 15-7). U Evanđeljima Isus nije prikazao djecu kao marginalne liturgijske sudionike, već kao idealne, kako u primanju njegovog blagoslova (Mt 19, 13-15; Mk 10, 13-16; Lk 18, 15-17), tako i u pjevanju za vrijeme njegova svečana ulaska u Jeruzalem (Mt 21, 15-16), u oba slučaja braneći ovu ideju protiv prigovora.
https://www.quovadisecclesia.com/potici ... na-misu-2/

Vrh

PostPostano: Ned ruj 01, 2024 11:37 

Nemam djece. Dakle, ne primjenjujem nikakav odgoj.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 10, 2024 21:01 

O don Bosku pričaju da je jednom, kao mladić, zajedno s drugovima prisustvovao moljenju krunice. Odjednom je s ceste odjeknula truba koja je najavljivala dolazak plesača na užetu. Svi su pojurili iz crkve da vide tog čovjeka. I don Bosko je pošao s njima i sudjelovao je u izvođenju tih cirkuskih majstorija na užetu. A radio je to mnogo bolje negoli ljudi iz cirkusa, tako da je gomilu zahvatilo oduševljenje i svi su mu klicali. Nato je rekao: kako bi bilo da sad ponovno pođemo u crkvu i nastavimo molitvu? A ljudi, na koje je tako snažno utjecao, pošli su opet s njime i dalje su molili. U tom slučaju je don Bosko iskoristio dojam što su ga njegova odvažnost i spretnost proizveli na ljude da ih odvuče od cirkusa i da ih opet privede molitvi. Ali on nije iz krunice činio cirkusa, u atmosferu crkve nije uplitao elemente cirkusa, elemente koji apeliraju na sasvim drugi sloj u čovjeku. Iskoristio je samo ugled što ga je osobno stekao svojom spretnošću da bi ljude ponovno priveo molitvi. No nju nije učinio »privlačnom« time što bi zaronio u atmosferu cirkusa tako da bi autentična sakralna privlačnost crkve bila nadomještena običnom senzacionalnom privlačnošću.
https://tomablizanac.blogspot.com/search?q=Don+Bosko

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata