Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon lis 14, 2024 22:13

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Ned kol 25, 2024 11:56 

Sama si rekla. Zbog knjige o Međugorju. Da nije toga, bio bi mi nekarizmatičan poput Bozanića.

Hvala za ovaj info o Nadbiskupovom stavu o Međugorju. Sad imam još bolje mišljenje o njemu.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 02, 2024 19:44 

Meni je nadbiskup jako dobar i rado ga slušam (i čitam). U njemu zapravo vidim znak Božje providnosti za naše vrijeme, kao što je zapisano "Dat ću vam pastire po srcu svojemu"... Karizma bi po svjetovnome bila nekakva popularnost ili skup nekih medijski traženih osobina, ali po duhovnome karizme su darovi Duha, mudrost, vodstvo, razlučivanje, proroštvo (a proroci nisu ni u Starom zavjetu bili ni shvaćeni ni traženi ni popularni - često su bili progonjeni). U tome je njihova sličnost sa Kristom. Zato mislim, kad Isus kaže: uzmite svoj križ i idite za mnom, u strogom smislu riječi taj križ je supatnja u progonstvu Crkve.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2024 11:52 

Meni je bio Kuharić a tebi nije bio.
Očito nemamo slične afinitete.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2024 14:42 

Meni je bio Kuharić a tebi nije bio.
Očito nemamo slične afinitete.

Ispravak.. :wink: Kuharić mi je bio sjajan, bez obzira na to što sam možda nešto nespretno napisala o njemu. Bio je velik duhom i jako dobar vođa.
A i za papu Franju sam u početku bila malo skeptična i u anketi kliknula "da mi se ne sviđa nešto", ali kako vrijeme ide o njemu sve bolje razmišljam.. (mada me zbog toga određena gospođa na ovom forumu ne voli i optužuje za neki modernizam).

U naslovu ove teme Kutleša je zapravo kritizirao raskorak između teologije i duhovnosti (što je, istina, devijacija u kršćanstvu), jer teologija nije sustav samo teorije radi, već radi primjene u konkretnom životu (a to bi bila duhovnost)...

Vrh

PostPostano: Pet ruj 13, 2024 07:26 

Kolega iz molitvene skupine i molitelj na riječkom trgu je napisao dva izvrsna članka i podigao puno bure.
Inače ne podržavam da vjernici preko medija napadaju Crkvu, ali neke stvari jednostavno treba napisati.
Hrvatska srećom još nema tako snažne struje koje dijele Crkvu kao većina zemalja Zapada, ali očito postoji ta modernistička skupina koja koketira sa woke ideologijom.

https://dijalog.hr/kolumne/rekonstrukcija-najvece-afere-katolicke-crkve-u-hrvatskoj/55601/

https://dijalog.hr/kolumne/rodna-afera-izazvala-podjelu-u-crkvi-skupini-od-petero-katolickih-profesora-prikljucio-se-i-jedan-biskup/55948/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata