Ali ne sagledavaš cijelu situaciju i pozadinu cijele Darwinsowske prevare ili barem zablude
Nevažno je da li je Bog stvarao 6 dana ili 60 ili xy godina
Bitno je da je Bog sve stvorio
A TE to ne uči! Ona kaže da je životo nastao slučajno, milijardama mutacija i da Bog nije sudjelovao u tom činu!
Znači , TE pobija božje stvaranje a indirektno i postojanje Boga!
Evo reci nam ti , šta TE uči...barem šta uči mainstream struja TEŠta oni kažu...i kako se to može uklopiti u Božje stvaranje ( kreacionizam)??
Možda mi je nešto promaklo
Mada sam o tome jako puno čitao, bolje reći istraživao
Teorija evolucije primjećuje određe zakonitosti i mehanizme prirodne selekcije i u tom segmentu (tzv mirkoevolucija) postoje vrlo čvrsti argumenti koji je podupiru.
Na osnovu toga je kreirana teza kako se sličan mehanizam odvio i u makroevoluciji (prijelaz iz vrste u vrstu) ali koliko mi je poznato tu nema čvrstih argumenata.
U niti jednoj verziji TE znanost se ne bavi pitanjem Boga, odnosno Božjeg utjecaja na te procese. Znanost tu nema što reći.
TE dolazi u sukob isključivo sa doslovnom slikom stvaranja u 6 dana, i opet filozofski gledano nitko ne može ni potvrditi ni opovrgnuti tu mogućnost, ali metodologija koju znanost koristi i na koju se oslanja ne podupire takvu tezu. Jednostavno, znanost nikada ne može govoriti u apsolutnim izjavama, uvijek se govori o količini argumenata koji podupiru neku teoriju (a dovoljan je jedan čvrsti kontra argument da sruši cijelu teoriju).
Druga stvar su znanstvenici koji imaju svoj svjetonazorski i politički background, bias, koji koriste znanost za obračune koji sa znanosšću veze nemaju (a pri tom se pozivaju na svoj znanstveni autoritet). Ja ih baš ne doživljavam ozbiljno u tom segmentu, neka pričaju što hoće.