Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet srp 02, 2026 18:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Sotonisti
PostPostano: Sub svi 09, 2026 09:42 

Na temi vjerskog portala neki lik vrijeđao vjernike, da je to psihička bolest. I to preplavio portal sa više objava. Pogledam profil, užas. Sotonist, veliča đavla. Odgovorila sam na temi, kako sotonist traži spas na vjerskim portalima. On me izgadio, da sam rimski smrad i da mogu prekrižiti facebook. Blokirala sam ga da mi ne pravi probleme, iako još mislim da sam trebala prijaviti prijetnju. Samo, facebook je čudan i nepouzdan po tom pitanju, rado bi da ga maknu, jer odvratan je profil, nisam vjerovala da takvo nešto postoji.

Vrh

Naslov: Re: Sotonisti
PostPostano: Pon svi 11, 2026 08:27 

Blizu smo moćnih sotonističkih centara, posebno Milana i Torina. Ne znam kako po tom pitanju stoje Beč i Budimpešta, više sam orijentiran prema Italiji. U Hrvatskoj me iznenadilo da je Varaždin jedan od najjačih centara sotonizma i masonstva. U mojem gradu postoji nekoliko grupacija, koliko mi je poznato nisu jake i više su pozerske nego duhovne, ali svejedno je bilo provala i krađa hostija. Na forum.hru znam da djeluje par ljudi koji su članovi okultnih skupina. Svakako je sotonizam živ i djelatan u Hrvatskoj, ali kod nas ipak nema toliku moć kao na Zapadu.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2026 15:44 

Nisam imala pojma o tome. Zašto Milano, Torino, Varaždin (koji mi je baš simpatičan gradić, prije bih mislila za Rijeku, Zagreb :; )? Kako znaš?

Vrh

PostPostano: Sri svi 13, 2026 13:51 

Uglavnom, facebook me počeo opominjati, maknuli su moju objavu, pa da su mi pregledali profil, da nemam monetizaciju, ma što to značilo...izbaciti će me vjerojatno, tko zna koliko njih je angažirao da me prijavljuju :(

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2026 13:07 

Nisam imala pojma o tome. Zašto Milano, Torino, Varaždin (koji mi je baš simpatičan gradić, prije bih mislila za Rijeku, Zagreb :; )? Kako znaš?

A eto, znam, preko ljudi koji to prate (uključujući i svećenike). Posebno mi je krivo za Torino, ali još se i don Bosco borio sa sotonistima i spašavao dečke po ulicama, ali i svoju vlastitu glavu.

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2026 21:42 

Što se tiče masonstva, Varaždin nije bio prvi u Hrvatskoj, ali je imao neku ložu u 18. st. i tu je bio grof Drašković, a neka je loža obnovljena u novije vrijeme, čini se mala i bez većeg utjecaja. Jači su ovi u Zagrebu - tu su odvjetnici, liječnici, političari.. Nije naodmet znati da je članstvo u masonima težak grijeh i povlači za sobom izopćenje...

Kao sotonistička djelovala je jedno vrijeme manja sekta "Crna zora" koja je vabila uglavnom mlade preko heavy metala i pojedinci su u njoj navodili druge - kojima su uspjeli manipulirati - na samoubojstva.. Jedan se psihoterapeut najviše bavio takvim slučajevima i znao puno o njima. Uglavnom, pojedinci su u sekti "ispirali mozak" drugima, labilnijima, poticali njihove depresije i navodili na samoozljeđivanja i utapanja..

Sasvim sigurno se danas takve manipulacije događaju i preko interneta. Ako facebook neće reagirati, možda je pametno izbrisati profil i otvoriti novi (ako te netko baš maltretira).

Vrh

PostPostano: Čet lip 25, 2026 15:36 

Čovjek sebe zove sotonistom, takve su mu slike na profilu. Briga facebook za to. Gadi vjeru i vjernike, kad sam komentirala (na vjerskom portalu) rekao mi da se mogu oprostiti sa facebookom. Iako je moj komentar bio nevin, prijavio ga je sa nekoliko svojih profila. To je bilo dovoljno da mi ga facebook makne i opomene me. Blokirala sam ga i žalila se facebooku ali nakon 20 tak min odgovor je da žalba nije usvojena. Naravno, to sve radi algoritam, bot. Do žive osobe nije ni došlo. Tako to funkcionira na facebooku.

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2026 17:52 

Čovjek sebe zove sotonistom, takve su mu slike na profilu. Briga facebook za to. Gadi vjeru i vjernike, kad sam komentirala (na vjerskom portalu) rekao mi da se mogu oprostiti sa facebookom. Iako je moj komentar bio nevin, prijavio ga je sa nekoliko svojih profila. To je bilo dovoljno da mi ga facebook makne i opomene me. Blokirala sam ga i žalila se facebooku ali nakon 20 tak min odgovor je da žalba nije usvojena. Naravno, to sve radi algoritam, bot. Do žive osobe nije ni došlo. Tako to funkcionira na facebooku.

Facebook je previše automatiziran da bi to došlo do žive osobe. Algoritmi pak nemaju empatiju niti pravedno sude...
To je jedan od križeva iz današnjeg Evanđelja koji iskuse oni koji idu za Isusom.

PS. :wink: Zato ne žali za facebookom, uzmi instagram, tik tok ili nešto četvrto...

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2026 18:13 

To je jedan od križeva iz današnjeg Evanđelja koji iskuse oni koji idu za Isusom.

Jaki križ. :roll: :roll: :roll: Ej Adrijana! I ti si sposobna bubnuti takvu glupost. :roll: Nekvi anonimni tikvan "gadi vjeru i vjernike", zamisli gde - na Facebook. Zamisli prijetnje: "rekao mi da se mogu oprostiti sa facebookom." :roll: I sad zamisli rasplet situacije: "žalila se facebooku ali nakon 20 tak min odgovor je da žalba nije usvojena." Dao Bog svakom od nas tisuću takvih "križeva". Daleko je to od križeva koje Gospodin spominje u evanđelju. Zanimljivo da je ljudski ego nezasitan, toliko nezasitan da je sposoban odglumiti žrtvu u svim prilikama, pa čak i na Facebooku, tamo gde nekvi tikvan (Sotonist) "gadi vjeru i vjernike" i prijeti ljudima da: "se mogu oprostiti sa facebookom." Koje li sprdačine o priče. Dajte najte! :roll: :roll:

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2026 18:52 

Mi ne moramo trpjeti takve komentare "da je vjera psihička bolest, da smo rimski smradovi" i slično. Uvrede na internetu ne rješavaju se tako da klikneš tipku i iziđeš van. Očito nije dobro niti ulaziti u rasprave s takvima i opominjati ih, kad nema koristi. Prijaviti administratoru stranice da obriše komentar (ako se radi o vjerskoj stranici). To JEST križ. Križ nije npr. kad te leđa bole jer si predugo na internetu, nego dok nešto pretrpiš za Isusa... :wink:

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2026 20:13 

Mi ne moramo trpjeti takve komentare "da je vjera psihička bolest, da smo rimski smradovi" i slično.

Te nekak ne razmem. U kojem mi to smislu trpimo ako netko u ovoj žabokrečini napiše "da je vjera psihička bolest, da smo rimski smradovi" i slično. Kaj ti patiš radi toga ili kaj?! Po noći nemereš spati zbog toga?! Borme hudo. :roll:

Uvrede na internetu ne rješavaju se tako da klikneš tipku i iziđeš van.

Nego kak se rješavaju?! Doslovno se tak rješavaju kak si sad napisala: klikneš tipku i iziđeš van. Ništa lakše od toga.

Očito nije dobro niti ulaziti u rasprave s takvima i opominjati ih, kad nema koristi.

Skužila si?! Ni vrag da ti je stalo do nekog anonimca koji je sa druge strane žice, ili se sad po novom kaže: sa druge strane žabokrečine, budući da više nema žice?! Ako ti jest stalo do njega, onda imaš problem, ili si nova majka Tereza, u što čisto sumnjam.

To JEST križ.

U kojem smislu to jest križ?! Možeš to na neki imalo suvisli način objasniti?! I kaj to znači da si sad naglasila da to JEST križ?! Ako nešto pišeš štampanim slovima tvrdnja postaje istinita?!

Ako ti misliš da to jest križ, onda te nika dobro ne čeka u životu. Pa kaj buš ti napravila ako dobiš upalu grla?! A kaj buš tek napravila ako dobiješ upalu pluća?! A vjeruj mi! Ima i gorih stvari od upale grla i upale pluća. Nema potrebe da sad nabrajam. De ti živiš?! Otvori si jednom dnevnik i pogledaj vijesti kakve stvari se događaju milijunima ljudi, onda buš vidla kaj je križ. Sam ni naivan. Dobro ti znaš kaj sve život more donesti, si ni z marsa pala, al se čini da je tebi do prenamaganja kao i autorici ove tzv. "teme".

Križ nije npr. kad te leđa bole jer si predugo na internetu, nego dok nešto pretrpiš za Isusa..

U kojem smislu je to točno netko na ovoj temi pretrpio nešto za Isusa?! Mi moreš to na neki suvisli način objasniti?!

A što su riječi doli riječi? Lete zrakom, ali kamena ne ranjavaju. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Tebi je do prenamaganja. To je. Moreš ti meni ovde pisati da sam đubre, kopile, gnoj od čoveka, majmun, blago retardirani majmun. Da skratim. Moreš pisati kaj god očeš, ne vidim načina kak je to pisanje povezano sa nekakvom patnjom?! A pogotovo ne vidim kak bi ta "patnja" bila povezana sa patnjom za Isusa?! :roll: :roll: :roll: Ej Adrijana. Ne dobro to kaj tumbaš. Ne dobro.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2026 15:58 

Facebook je previše automatiziran da bi to došlo do žive osobe. Algoritmi pak nemaju empatiju niti pravedno sude...

PS. :wink: Zato ne žali za facebookom, uzmi instagram, tik tok ili nešto četvrto...

Nadam se da je ovo bio vic. :;

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2026 18:16 

Mi ne moramo trpjeti takve komentare "da je vjera psihička bolest, da smo rimski smradovi" i slično. Uvrede na internetu ne rješavaju se tako da klikneš tipku i iziđeš van. Očito nije dobro niti ulaziti u rasprave s takvima i opominjati ih, kad nema koristi. Prijaviti administratoru stranice da obriše komentar (ako se radi o vjerskoj stranici). To JEST križ. Križ nije npr. kad te leđa bole jer si predugo na internetu, nego dok nešto pretrpiš za Isusa... :wink:

Slažem se jer križ nije samo bolest ili rat, nego i svako trpljenje koje čovjek podnosi radi Krista. Zla riječ nije bezazlena, nego može biti težak grijeh, jer se griješi ne samo djelom, nego i riječju, zato u Ispovijedi ispovijedamo grijehe „mišlju, riječju, djelom i propustom“. Kad netko vrijeđa vjeru, Katoličku Crkvu ili vjernike, to nije tek „bezazlena rasprava“, nego grijeh jezika i križ za onoga tko takvu nepravdu podnosi. Katolik se ne natječe čiji je križ veći, nego svaki svoj križ nosi u vjernosti prema Tijelu Kristovu.

Vrh

PostPostano: Čet srp 02, 2026 09:57 

Slažem se jer križ nije samo bolest ili rat, nego i svako trpljenje koje čovjek podnosi radi Krista. Zla riječ nije bezazlena, nego može biti težak grijeh, jer se griješi ne samo djelom, nego i riječju, zato u Ispovijedi ispovijedamo grijehe „mišlju, riječju, djelom i propustom“. Kad netko vrijeđa vjeru, Katoličku Crkvu ili vjernike, to nije tek „bezazlena rasprava“, nego grijeh jezika i križ za onoga tko takvu nepravdu podnosi. Katolik se ne natječe čiji je križ veći, nego svaki svoj križ nosi u vjernosti prema Tijelu Kristovu.

Naravno! Jučer sam čitala Petrove poslanice, pa evo nešto iz njih:

Pogrđuju li vas zbog imena Kristova, blago vama, jer Duh Slave, Duh Božji u vama počiva.

Tek neka nitko od vas ne trpi kao ubojica, ili kradljivac, ili zločinac, ili makar i kao nametljivac;
ako li kao kršćanin, neka se ne stidi, nego slavi Boga zbog tog imena. (1 Pt 4,14-15)

Stoga oni koji po volji Božjoj trpe, neka dobrim djelima povjere duše svoje vjernom Stvoritelju. (1 Pt 4,19)

*
Pa tko da vam naudi ako revnujete za dobro?
Nego, morali i trpjeti zbog svoje pravednosti, blago vama! Ne bojte se njihova zastrašivanja i ne plašite se!
Naprotiv, Gospodin – Krist neka vam bude svet, u srcima vašim, te budite uvijek spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama, ali blago i s poštovanjem, dobre savjesti da oni koji ozloglašuju vaš dobar život u Kristu, upravo onim budu postiđeni za što vas potvaraju.
Ta uspješnije je trpjeti, ako je to Božja volja, čineći dobro, nego čineći zlo. (1 Pt 3,13-17)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata