Kad sam u osjećaju nadilaženja sebe, tj. mijenjanja sebe, u osjećaju blaženstva i radosti, u molitvi - blagoslivljao sam sve osobe i sebe; odnosno opraštao sam za sve što sam ružno iskusio od drugih i od sebe sama kad sam /su bili u grijehu.
Ja sam nedugo iza toga doživio jedno nevjerojatno iskustvo koje bih nazvao po ovozemaljskom SF. Doživio sam eksploziju u sebi radosti, radosti koja dovodi do ekstaze. Koja je dovela mene do stanja tolike miline da je teško da je išta može prouzročiti od ovog predivnog svijeta - to može napraviti samo Bog sam.
Hvala ti Bože na tom iskustvu! To se zove Raj na zemlji koji nastaje kad provodimo volju Božju kad iskazujem milost tj. blagoslivljam i onda kada nemam osjećaj boli i patnje. Kad blagoslivljam u ljubavi zato što želim i volim blagoslivljati tj. volim biti milostiv kad nisam potaknut nečime da to radim i kad ne očekujem ništa zauzvrat. A dobio sam nevjerojatno iskustvo. Ostao sam zapanjen i zadivljen i to tako jako da mi je trebalo pola dana da se smanji uzbuđenje.
Da pojasnim: Doživio sam više puta osjećaj blaženstva, radosti i milosti mičući iz sebe npr. stresno stanje.
Doživio sam stanje "kliničke smrti" i blaženstvo i radost tog stanja.
No ovo iskustvo ekstaze me je potpuno ostavilo bez daha. Nema te ugode koja se može usporediti sa time (orgazam u sexu nije niti blizu toj ekstazi).
Ja sam i dalje samo jedan običan jedinstven čovjek koji i dalje može pogriješiti i koji griješi, no ovo doživljeno mi daje još veću nadu, vjeru i ljubav da mogu još jače slaviti Boga i ovaj predivni život na Zemlji.
Hvala ti i slava Bože!
Hvala ti i slava Bože na ovom predivnom veličanstvenom Svijetu

Malo sam se raspitivao oko ovog mog iskustva i većinom je komentar bio da je to osobno, da mogu pasti u nevolje zbog toga tj. da to može biti opasno po mene, da su to neki sveci osjetili itd.
Žao mi je što nitko nije htio reći svoje iskustvo želećeg provođenja volje Božje u poniznosti i zahvalnosti blagoslivljajući opraštajući dugove dužnicima našim u molitvi sa Bogom, već su svi bili iznenađeni mojim iskustvom...
Nisam htio pitati za to da li su to ikad željeli tj. nisam htio poticati na tu otvorenost u komunikaciji...
Vidio sam malo zastranjenje kod opisa iskustva tj. mnogima je to previše od vjere (očito je vjera tu kad zaškripi, a ne kao baza - temelj života)...
No ovo pišem zato što sam ponovnim čitanjem naišao na opis djelovanja mog imenjaka koji baš spominje što će se dogoditi kad vršimo volju Božju kad radimo obraćenje:
Mt 3,1-11
U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propovijedajući u Judejskoj pustinji:
"Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!"
Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok:
Glas viče u pustinji:
Pripravite put Gospodinu,
poravnite mu staze!
Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; hranom mu bijahu skakavci i divlji med.
Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordanska.
Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe.
Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: "Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe?
Donosite dakle plod dostojan obraćenja.
I ne usudite se govoriti u sebi: 'Imamo oca Abrahama!' Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu.
Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, siječe se i u oganj baca."
"Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.
U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim." To moje iskustvo je bilo očito krštenje Duhom Svetim i ognjem.
Naime spomenuta ekstaza je baš imala toliku silinu i milinu radosti i dragosti da sam oko glave imao osjećaj vatrenog plamena, a fizički sam osjetio povišenu temperaturu osobito u čeonom dijelu.
Ovime me je imenjak osvjestio što će se dogoditi kod obraćenja.
Dakle to nije slučajno, nije samo moj doživljaj, već je to navjestio imenjak mi na početku djelovanja Isusa Krista.
Žalosno je što mnogi nisu svjesni položene sjekire i odugovlače sa obraćenjem tj. umnažanjem Ljubavi...
Treba samo pustiti logiku prolaznog želeći oprostiti dužnicima našim blagoslivljajući u poniznosti i zahvalnosti Bogu za kraljevstvo čime radimo preokret, preobrazbu, obraćenje, pretvorbu