Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub sij 31, 2026 22:06

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 23, 2009 06:58 

Etiopski patrijarh Paulus nakon audijencije sa Papom Benediktom je obznani da se starozavjetni "Kovčeg saveza" nalazi u Atiopiji u gradu Axamu...
Poduži članak razgovora sa urednikom VATICAN - magazina donosi interesantne stvari. Koga zanima članak na njemačkom evo link: http://www.kath.net/detail.php?id=23227 . Meni je priča zanimljiva, Kaže da "nije čovječjom rukom napravljena" iz nje se širi čudna snaga.. čuva je jedan monah "čuvar" pred njom vječno pali tamijan..i ne napušta mjesto nego kad umre - odatle ga se iznese.. Inače u svakoj Etiopskoj crkvi se čuva kopija tog originala... Oko Etiopije su muslimani iskorijenili kršćanstvo samo ne tu.. A nije moguće je odnijeti u Jeruzalem na mjesto starog hrama, i sagraditi novi "stari hram" jer bi se na noge digli Etiopljani, i muslimani "a to ne znači da bi ljudi nešto činili zbog "Kovčega saveza" nego on čini s ljudima. U bsvakom slučaju interesantno.

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 20:15 

I što sad s njim?

Zapravo, što bi se dogodilo da ovog trenutka stojiš pred tim kovčegom
i dodiruješ ga? Što bi imao od toga?
Dobio bi specijalne moći?

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 20:42 

:wink: Gledao sam neke BBC-eve priloge o tobožnjem traženju Kovčega zavjetnog. Ista priča kao i sa sv. Gralom. Mogao bi biti tu, pa te dovedu pred neku španjolsku utvrdu pred kojim zidinama novinar govori o templarima i bla bla. Tako i što se tiče tog kovčega. Tobože svuda vode gledatelja i konačno se po nekom užetu penju u samostan na stijeni u Etiopiji i gore je taj kovčeg, ali je zabrabnjeno snimanje. :x
Ljudi vole takve priče, malo mistike i mašta proradi. Pa zar nisu Rimljani opljačkali Hram i sve hramsko blago odnjeli u Rim. Na jednom triumfalnom luku u Rimu među inim je i reljef Kovčega zavjetnog, ali onda uskače pripovjedač, kao u Davincijevom kodu i pravi smjele akrobacije uz predpostavku da je taj Kovčeg nestao iz Rima.....

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 21:47 

Raiders of the Lost Ark :

http://www.imdb.com/title/tt0082971/

Slika
Slika

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata