Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon vel 02, 2026 06:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto srp 14, 2009 17:07 

Upravo sam primio ovaj mail - što mislite

Jedan je musliman u Egiptu ubio svoju ženu zbog toga što je čitala Bibliju. Pokopao ju je sa njihovom tek rođenom bebom i osmogodišnjom kćerkom. Djevojčice su zakopane žive!
Tada je prijavio policiji kako je ujek ubio djecu.
15 dana kasnije umro je jedan član te iste obitelji. Kada su ga išli pokopati, pronašli su dvije djevojčice u pijesku – ŽIVE! Čitava zemlja je izvan sebe zbog svega ovog. Čovjek koji je ubio svoju ženu i zakopao kćeri bit će pogubljen.
Stariju djevojčicu su upitali kako je uspjela preživjeti. Ona je odgovorila: „Svaki dan nam je dolazio muškarac u sjajnoj bijeloj odjeći. Imao je rane na rukama. Rane su krvarile. On nas je hranio. On je također probudio moju mamu kako bi mogla dojiti moju sestru.“
Intervju s njom prikazan je na egipatskoj nacionalnoj televiziji. Intervju je vodila muslimanka obavijena velom.
Ona je rekla na televiziji: „No nije mogao biti nitko drugi doli sam Isus, jer nitko drugi ne čini ovakve stvari!“ Muslimani vjeruju kako bi Isa (Isus) učinio ovako nešto. Ali rane znače da je on zaista bio razapet, a također je jasno i da je živ. Također je jasno da dijete nije moglo izmisliti priču poput ove i da nije bilo drugog načina da ova djeca prežive osim istinskog čuda... Pred muslimanskim vođama je teško vrijeme odluke kako da se postave prema svemu. A popularnost filma Pasija ne ide im na ruku!
Budući da je Egipat obrazovni i medijski centar Srednjeg Istoka, vijest će se ubrzo raširiti. Krist još uvijek okreće svijet naglavce!
Molimo Vas da podijelite ovo s drugima.
Gospodin kaže : „Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje.“ (Jer 17, 7)
Molimo Vas da proslijedite ovo drugima i Gospodin će Vas neizmjerno nagraditi. „Tko se postidi mene i mojih riječi pred ovim preljubotvornim i grešnim naraštajem, toga će se i Sin Čovječji postidjeti kada dođe u slavi svoga Oca sa svetim anđelima.“ (Mk 8, 38)
Ne brinite kako će reagirati oni kojima ćete proslijediti ovaj tekst. Oni možda neće učiniti ništa... Ako bude tako, samo ispunite svoj dio i otresite prašinu...
Isus Vas voli!

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2009 22:40 

Pitanje je da li se može vjerovati e-maliu? Često ljudi šalju neprovjerene stvari.
Ipak tu vijest je donjela Frama Posušje
Ima nešto i na engleskom o tome http://www.sethbarnes.com/?filename=chi ... meet-jesus izgleda da priču šire "misionari" jedne od protestantskih zajednica

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2009 23:11 
Administrator

Možda ovo i je hoax, ne znam, no nažalost stvarno se dešava da se katolici živi zakopavaju ako se ne žele odreći svoje vjere.
Pisala mi je nedavno teta koja je misionarka u Indiji o jednom takvom slučaju koji se desio baš u njihovoj blizini, gdje ima dosta ekstremista koji tako nasilno žele preobraćati na svoju vjeru.

Vrh

PostPostano: Sri srp 15, 2009 18:30 

I want to believe

Vrh

PostPostano: Sub kol 22, 2009 15:54 

sneni je napisao/la:
Upravo sam primio ovaj mail - što mislite

Jedan je musliman u Egiptu ubio svoju ženu zbog toga što je čitala Bibliju. Pokopao ju je sa njihovom tek rođenom bebom i osmogodišnjom kćerkom. Djevojčice su zakopane žive!
Tada je prijavio policiji kako je ujek ubio djecu.
15 dana kasnije umro je jedan član te iste obitelji. Kada su ga išli pokopati, pronašli su dvije djevojčice u pijesku – ŽIVE! Čitava zemlja je izvan sebe zbog svega ovog. Čovjek koji je ubio svoju ženu i zakopao kćeri bit će pogubljen.
Stariju djevojčicu su upitali kako je uspjela preživjeti. Ona je odgovorila: „Svaki dan nam je dolazio muškarac u sjajnoj bijeloj odjeći. Imao je rane na rukama. Rane su krvarile. On nas je hranio. On je također probudio moju mamu kako bi mogla dojiti moju sestru.“
Intervju s njom prikazan je na egipatskoj nacionalnoj televiziji. Intervju je vodila muslimanka obavijena velom.
Ona je rekla na televiziji: „No nije mogao biti nitko drugi doli sam Isus, jer nitko drugi ne čini ovakve stvari!“ Muslimani vjeruju kako bi Isa (Isus) učinio ovako nešto. Ali rane znače da je on zaista bio razapet, a također je jasno i da je živ. Također je jasno da dijete nije moglo izmisliti priču poput ove i da nije bilo drugog načina da ova djeca prežive osim istinskog čuda... Pred muslimanskim vođama je teško vrijeme odluke kako da se postave prema svemu. A popularnost filma Pasija ne ide im na ruku!
Budući da je Egipat obrazovni i medijski centar Srednjeg Istoka, vijest će se ubrzo raširiti. Krist još uvijek okreće svijet naglavce!
Molimo Vas da podijelite ovo s drugima.
Gospodin kaže : „Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje.“ (Jer 17, 7)
Molimo Vas da proslijedite ovo drugima i Gospodin će Vas neizmjerno nagraditi. „Tko se postidi mene i mojih riječi pred ovim preljubotvornim i grešnim naraštajem, toga će se i Sin Čovječji postidjeti kada dođe u slavi svoga Oca sa svetim anđelima.“ (Mk 8, 38)
Ne brinite kako će reagirati oni kojima ćete proslijediti ovaj tekst. Oni možda neće učiniti ništa... Ako bude tako, samo ispunite svoj dio i otresite prašinu...
Isus Vas voli!

navodno da se taj mail pojavio prije par godina,pročitao sam na nekim drugim forumima. da je to istina odjeknulo bi u medijima,čulo bi se za to a to nigdje nije zabilježeno! neki dan sam gledao dokumentarac o kršćanima u egiptu. žive u predgrađu kaira,gore nego cigani kod nas,žive od prebiranja smeća,izloženi su svakakvim torturama,zastrašivanjima itd.. baš ih braća muslimani ne doživljavaju nešto previše. ne znam kako ovi mailovi i k tome još lažni mogu pomoć tim ljudima.pogledajte video
http://video.google.com/videoplay?docid ... gypt&dur=3

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata