Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:59

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto ruj 18, 2018 01:11 

EDIT: Prebačeno sa teme "Kako se kršćanski boriti protiv licemjernih osoba"

Licemjerstvo u svim svljim vidovima a narocito na radnim mjestima u nasoj zemlji ima neljudske razmjere,ogromne,mozda i sotonske ne bi bilo pretjerano reci.To je razlog zasto ne postoji kriticna masa za neku promjenu (ne mislim na revolucije i hajke) Ovako nam je kako nam je zato i samo zato sto bi svaki treci stanovnik ove zemlje bio pljackaski tajkun,korumpirani politicar itd samo kad bi mu se ukazala prilika. A tko misli da je ovo pretjerano neka iskreno pogleda svoje radno mjesto i okruzje u kojem zivi.Ljudi toliko lazu da vise ni sami ne vide da da je laž laž.Mnogi idu van iz ove zemlje iz tog razloga,ne samo ekonomskih.Ovdje je zrak okužen licemjerstvom,laži do razmjera vrazje groteske.Ko film Paklena naranca ili oni spikeri i publika u Igre gladi.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 18, 2018 01:40 

Kad G.Krklec kaze "Dan i grad,tamnica su prokleta i tijesna" i kad se malo razmotri ovaj stih dio po dio lo mogucnosti ne prije spavanja moze nazrijeti ovaj uzas.Spomenuo bih u krscanstvu toliko omrazenog Nietzschea koji je bolovao od teskog oblika psihoze koju i sluzbena psihijatrija tumaci tako da do toga dolazi da se sva negativa iz ozracja vrlo sirokog spektra uprogramira u mozak osobe kakav je bio Nietzsche.To je strucno iako metafizicko objasnjenje.Mozak kao radio trajno prima negativnosti ljudi.Ne bliskih ljudi,zene,djece nego negativnosti kao takvih koji vise nad nama kao kisobran.I kad takav kaze da je Bog mrtav to je dobar materijal za teologe o Nietzscheovoj nevjeri.Toliko je trpio zlo da je pid kraj grlio prebitog,po ocima isibanog i svuda grlio prebitog konja na kojeg je naisao na ulici kako lezi.Zamjeralo se i jos se zamjera Baudelaireu,mnogi i ne znaju da je Đavlova najveca prevara sto je uvjerio ljude da ne postoji upravo njegova recenica.Tko ima volje nek uzme u knjiznici zbirku Cvjetovi zla ili Spleen Pariza sto patnik prozivljava zbog lazi i licemjerstva.Puno je takvih,i onaj beskucnik sto ga vidis da prica sam sa sobom,ali nisu svi nadareni da to stave na papir,a kad stave moralisti ih prozivaju za bezboznost

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata