Citat:
M.V., ako se pitanje stavlja u sklopu proučavanja razlika između svjetovne i katoličke veze zaključak je jasan: Svi znamo za moral(druga stvar što nam znači); savjest ima svatko; razum(razboritost stavljam pod upitnik) također.
Dakle, MV, kakav je onda tvoj zaključak ako je s ovo troje sve OK?
Ovdje govorimo posve precizno o razlikama između ta dva tipa veze, pa prema tome nemoj širiti temu, već budi precizan i fokusiran na ono o čemu se stvarno raspravlja.
.
Citat:
ps: nije mi do filozofije, a čitajući one tvoje "numere" kojima u jednoj temi ocrtavaš svoj karakter točku po točkuu, to bih skoro ipak rado učinio, ali ne da se prikažem u nekakvom "svjetlu", barem ne onakvom za kakvim je danas velika potraga. Znaš na što mislim?
No, svatko tko je dobronamjeran a vjerovat ću da ti jesi (možda i iz naivnosti), primjetit će da me je prije nego sam počeo pisati o svom karakteru, jedan forumaš pitao o tome a ako nisam crni vrag, onda sigurno neći ni pod cijenu da me se zove nedovoljno poniznim sam po sebi pljuvati i time izmišljati (ustvari lagati da sam loš, kako bi ispao ponizan e to bi tek bilo pravo pravcato licemjerje) da sam lošiji nego što jesam a nije moj problem to što stvarno loše osobe (ili lošije od mene, ali koje se vrlo lijepo predstavljaju drugima hineći poniznost) nemaju petlje toliko otvoreno i iskreno stati pred neprijateljski raspoložene ljude kao što su mnogi ovdje prema meni raspoloženi.
Makar svjestan koliko me ovdje neki pojedinci mrze, ja uzvračam otvorenim izlaganjem onoga što ja jesam pred ljudima koji jedva čekaju da me napadnu za bilo koju sitnicu, razmisli malo o toj činjenici, jer za razliku od mene, ljudi koji su ovdje popularni sigurno se neće tako otvoreno izložiti, pitam se samo zašto.
Više neću o sebi napisati ni riječ, jer očigledno se ovdje i iskrenost tumači kao djelo nečastivog, stoga se vratimo temi.
Molim da od sada pričamo samo o temi, ok?
Citat:
A sad, ovu temu zaključati ili ne?
A zbog čega? Jel' možda u pitanju neki strah ili što? Ne razumijem.