adrijana je napisao/la:
...I mi smo lutali dok nismo shvatili da se s našom vjerom ne može ništa usporediti...
Ali mnogi se nikad ne vrate... Jesu li tamo sretni?...
Sreća je relativan pojam zar ne? Materijalističko nametanje sveg-i-svašta mladima se čini privlačnim, ne shvaćaju da ispod celofana razlih natuknica, reklama i primamljivih "ponuda" leži zamka!
Kada to otkriju? Kako? Kad udare glavom o zid? Od koga da tada traže pomoć, od roditelja? Da su roditelji živući svjedoci svoje vjere bi li mladi uopće odlutali?
Odgovor leži u samom naslovu teme - pitanje: Da li katolici trebaju mijenjati nešto u odgoju mladih? - u biti bi trebalo glasiti:
Da li katolici trebaju mijenjati nešto kod sebe pri odgoju mladih?!Izbačen je ŽIVI Bog iz obitelji i problem leži u tome.
.
"Mislim da u ovakvim strateškim stvarima ne bi smjeli griješti,jer postajemo pragmatično presebični,egoistični i kontraučinkoviti. Mi moramo misliti ne samo na sebe i na našu djecu već na sebe, našu djecu,naše unuke,te njihovu djecu i njihove unuke!Naši kršćansko katolički programi moraju biti dugoročni"(URIEL)
.
Kad bi se tako nešto pokrenulo na nivou dekanata, a ne tek jedne župe, i tada bi bilo neshvaćanja što ti zapravo želiš reći, znaš li to, vjeruješ li u to?
Nisam skeptik, ali je danas vrlo razvodnjen i život župne zajednice, stoga se u ovo, o čemu pišeš, moraju uključiti baš svi, od obitelji, preko župa, sve do dekanata. Ili griješim?
A tko će složiti konkretan program - nemam blage...