|
Ako si mislio da tu knjigu ne treba čitati, onda sigurno nisi trebao otvarati temu. Vrlo je mali broj ljudi koji će potencijalno pročitati tu knjigu. No tema otvara pitanje granice spoznaje do kojih smije ići katolik (prvo sam napisao kršćanin, ali me objektivno u ovoj temi zaniimaju samo katolici). Evo nekoliko mojih iskustava. U jednoj prilici sam tražio nešto više o citatu sv.Augustina da se ljudi trebaju čuvati matematičara (neću ovdje više o matematici) te sam tako došao do mnoštva antikatoličkih stranica. Nekoliko sam potpuno pretresao. Priznajem da sam se od toga iskustva morao oporavljati najmanje 7 dana. No s druge strane, moram priznati da mi je drago da sam sve to pročitao jer je to na neki način osnažilo moj vjeru. Možda se sve može svesti i na onu uzrečicu "bolje upoznaj svoga neprijatelja" pri čemu ne mislim da ljude već na koncepciju zla. Čovjek se vrlo često susreće s "prosvjećenim ateistima" koji te svako malo upućuju da si malo proguglaš, jer su eto oni došli do fantastičnih spoznaja... Da se vratim na knjigu, možda ću, ako naiđem, knjigu i pogledati, naravno po preporuci Dabe... moram se pripremiti za neke genijalce koji će mi vjerojatno otkriti neke nove pojedinosti Isusovoj ovetoljubivosti.
|