Barnaba je napisao/la:
Jesu li istiniti stavovi u sljedećoj rečenici i kako obraniti Kršćansku etiku pred takvim stavovima?
“Priprosti kršćani čine dobro samo zato jer se boje da ne završe u paklu, a obrazovaniji kršćani, ako se i ne boje pakla, svejedno se daju zarobiti nekim moralnim zakonima koji su suprotni čovjekovoj slobodi. Ateist pak može biti istinski humanist koji čini dobro radi poštivanja istinskih vrijednosti.”
Ovo mi je prepredeno luciferski.
1 -
priprosti krscani, strah od pakla..., kao kad je zmija obradjivala Evu da jede sa zabranjenog stabla.
2 -
obrazovaniji (sad malo podilazenja)
krscani....daju se zarobiti...moralnim zakonima koji su suprotni covjekovoj slobodiMa dize mi se kosa od ovakvih zakljucaka kad je u pitanju pojam slobode i robovanja.
Cemu danas sve ljudi robuju totalno nesvjesno, daju se izmanipulirati, ne znam da li bih pocela od vrha ili dna ljestvice u drustvu.
I ne kuze da je sloboda oduprijeti se svim nametanjima i zivjeti u punini s Bogom.
Zasto su svi takvi ateisti u startu protiv Boga i normalnog vjernika? Totalna predrasuda i osuda.
Nitko se ne usudjuje upustiti u avanturu s Bogom i dozivjeti zivo iskustvo s Njim.
To su za mene obicne kukavice pune predrasuda. (usudih se osudit
3 -
Ateist .... istinski humanist...Ma daj molim te, kao da su samo ateisti takvi.
To je zbog toga sto se prstom upire samo u negativne strane i krive postupke pojedinih vjernika (ovdje mislim
npr. krizarski ratovi KC, te svete ratove "djihad" u islamu, i razne extremne poteze...koji nisu u skladu s Bozjom voljom
niti istinskim naukom)
U globalu, onaj tko srcem i dusom zeli poznavati i zivjeti s Bogom, ne moze drugacije nego biti iskreni humanist
(osobno ne volim ovu rijec, previse mi je hladno znanstvena) i voljeti covjeka takvog kakav jest.
I najveca razlika jednog ateista i istinskog vjernika je sto ovaj prvi tesko da moze voljeti svog neprijatelja i prastati mu.
Osim Bogu, to je svakom nemoguce. Tako da samo onaj koji s Bogom zivi moze se otvoriti za takvu ljubav, jer dobiva snage
i sam dobiva nadrazumsku ljubav od Boga koja se ne moze zadrzati samo u "4 zida" i prema onima koji su mi najblizi.
To bi bilo ukratko, ispricavam se na "nabrusenosti", sve negativne zamjerke usmjerene su prema ovoj izjavi pod navodnicima,
ne tebi Barnaba