sneni je napisao/la:
Bilo bi dobro, interesantno temastki razgovarati kao temelj neka posluži
http://www.don-ivica.net/index.php?opti ... &Itemid=58Citat:
Prenesimo tu sliku i na svećenike. Ako u svom životu nisu vidjeli potrebe svoga brata, ako su im bile važnije i interesantnije mnoge druge stvari - auto, standard, red, položaj, ustaljeni način razmišljanja i mnogo drugoga, onda i oni produbljuju rascjep između sebe i ljudi, sebe i subraće svećenika, a u konačnoj liniji, stvaraju ponor između sebe i Boga: "Jer što niste učinili jednome od ove moje najmanje braće, meni niste učinili." Tako se, malo po malo, svrstavaju na onu stranu ponora gdje nema Boga - postaju bezbožnici.
To su stvari koje se ponavljaju od pocetka svijeta...Pomislimo samo o Svetom Franji..(gledala sam fil.m..Brat mjesec i zvijezda sunce..) Koji "lukcuz i koje bogatstvo",to je vidio i sv. Franjo i Sv.klara...Na kakve su oni nesporazume i "odbijanje" naisli u nasoj RKC...Mozda bi tu bilo pametnije reci,da nije sam pojedinac kriv za to,da tu ima dosta toga sto je drustvo i vodstvo krivo...
Citat:
Na žalost, tako smo došli do one tragikomične situacije gdje se onaj koji u ruci drži monstracu, diže tijelo Isusovo, svojim životom, svojim ponašanjem stavio na stranu gdje nema Boga, među bezbožnike.. I ta strana se neće moći izmijeniti ni poslije smrti.
Nije nase da mi donosimo predrasude,ja ne mogu osobno nista reci,jer to bi covjek morao zaista biti upoznat dobro s tim,pa tek onda rec...." a sta reci",tko smo mi da bacamo kamenje...
Citat:
Kraljevstvo Božje je sada i ovdje, siromasi (ljudi sa najrazličitijim potrebama) su sada i ovdje oko nas. A mi koji bismo trebali biti na strani Boga nalazimo se na sasvim drugoj strani, na strani gdje nema Boga - pravi bezbožnici. Nije li i to jedan od razloga što su crkve sve praznije, ljudi sve udaljeniji, sve zatvoreniji? Mi ih ne vidimo, ne primjećujemo, nisu nam interesantni, dok oko njih obilaze "psi i i ližu im rane."
A,ovo je dobra stvar...
A mi koji bismo trebali biti na strani Boga nalazimo se na sasvim drugoj strani, To sam se i sama tisucu puta pitala...dovodila i druge i sebe u pitanje...Hm,hm...sta reci...Nego da smo svi ljudi od krvi i mesa,malovjerni i grijesnici...
Nije li i to jedan od razloga što su crkve sve praznije, ljudi sve udaljeniji, sve zatvoreniji?Mislim da nije jedini razlog...Jer ni narod nije vise kako bi trebao biti.. U COVJEKU LEZI GRESKA....COVJEK KAO POJEDINAC MOZE MNOGO A AKO NE ZELI ONDA KRIVI DRUGE...
Mi ih ne vidimo, ne primjećujemo, nisu nam interesantni, dok oko njih obilaze "psi i i ližu im rane."Danas takve stvari,i ti dogadjaji leze na drugim mjestima i drugim oblicima...Zar nam tu ne bi trebali doci na red prvi "poglavari",vodstvo nase RKC...koje daje pravilo svojim Svecenicima,isto kao i ja sto sam imala moc nad mojom djecom u odgoju ,dok nisu porasli..a sada odlucuju sami,samo svakako da se tu vidi sada "plodovi" Ono sto smo dali,to dobijamo i na zad..
Citat:
Koliki će svećenici ove nedjelje (i ne samo ove nedjelje) propovijedati o potrebi blizine Boga, a sami su na drugoj strani provalije gdje nema Boga - bezbožnici, jer ne vide "siromahe" pred svojim vratima.
Uh.kako je to tesko,kako se tu mozemo sami dovesti u zabludu,i naici na jos vece poteskoce...
U danasnje vrijeme,kada je sve veca oskudica svecenika i kada sve manje vremena imaju za narod..jos donositi i predrasude..
a ,evo ja vidim jednu drugu stvar...danas toliki mladi i narod sjede za "kompjutorom i cekaju na Rijec Bozju,na navjestanje Evandjelja,a imali stvarno dosta Svecenika,recimo na katolickim forumima,i stranicama interneta,gdje mnogi cekaju na obracenje.i da im netko donese Pravoga Boga....????